Afyon’da çöp kamyonları gül kokuyor

Afyon’da çöp kamyonları gül kokuyor

Afyonkarahisar Belediyesi, çöp toplama esnasında oluşan ve çevreyi rahatsız eden kokuya karşı “Kuru Buhar Sistemi”ni hayata geçirdi. Artık çöp kamyonları gül kokusu yayıyor.

Afyonkarahisar Belediyesi çevre konusunda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Çöp toplama kamyonlarında “Koku önleme sistemi” ile çevreye çöp kokusu değil gül kokusu yayılıyor.

ARTIK ÇÖP KAMYONLARI GÜL KOKUYOR

Afyonkarahisar Belediyesi, il genelinde gerçekleştirilen çöp toplama hizmetlerinde yeni bir uygulama başlattı. Çevre konusuna önem veren Belediye yönetimi “Koku önleme sistemi” adıyla hizmete sunduğu yeni uygulaması ile artık Afyonkarahisar’da çöp toplama kamyonları gül kokuyor. Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla çöp kamyonlarının arkasına konulan sistem konteynerlere aromatik koku sıkılarak, çevreye çöp kokusu değil gül aromalı koku yayılması sağlanıyor. Ayrıca ekipler, çöp kamyonlarını ve konteynerlerini de düzenli olarak yıkamaya ve dezenfekte etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra, yıkama ve dezenfekte aracı da tüm konteynerleri düzenli olarak yıkayarak, özel kokularla dezenfekte etmeye devam ediyor. Yeni uygulama ile çöp konteynerleri çöp kamyonlarına boşaltma esnasında koku önleme sistemiyle etrafa kötü koku yayması engelleniyor.

ÇÖP KOKUSUNA KARŞI SİSTEM OLUŞTURULDU

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediyecilik hizmetlerini çevreye duyarlı şekilde uygulamaya devam ettiklerini aktardı. Zeybek, “Çevreye duyarlı olmak adına yaptığımız çalışmalar kapsamında çöplerin alınması sırasında oluşan kokuyu engellemek için sistem oluşturuldu. Çöp kamyonlarının arka tarafına montajı yapılan mekanizmayla, çöpleri toplama boşaltma sırasında, konteynerlere aromatik koku sıkılıyor. Bu sistem sayesinde, hem kamyonlarımız geçtiği noktaya güzel koku yayıyor hem de çöp konteynerleri temiz kokuyor. Bu konuda emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Çöp kamyonlarımıza uygulanan kuru buhar cihazları ile araçlara koku nötürülizasyon ve dezenfeksiyon ürünleri verilerek, kötü kokuyu maskelemeden yok ederek, aynı zamanda da çevreye gül kokusu vererek araçlarımızın güzel kokmasını sağlamaktayız. Artık çöp aracı değil çevreye duyarlı hijyen araçları haline gelmiştir. Çevreci Belediye anlayışımızla, gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için yeni uygulamalar yaparak önlemler alıyoruz.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM