Taytak, Bakan Yumaklı’ya Afyon için projeler sundu

Taytak, Bakan Yumaklı’ya Afyon için projeler sundu

MHP İl Başkanı Mehmet Taytak, Afyonkarahiasr’da hayata geçirilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya birçok proje sundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek Afyonkarahisar için çok önemli kazanımlar sağlayacak bir dizi proje önerisi sundu.

TAYTAK, BAKAN YUMAKLI’YA PROJE TALEPLERİNİ İLETTİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sunulan projeler içerisinde; Afyonkarahisar’a bir Tarım Lisesi açılması, ilçelerde Çiftçi Eğitim Merkezleri Kurulması, Afyonkarahisar’a özgü haşhaş poleni bazlı arıcılık faaliyetleri ve arıcılık enstitüsü projesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi desteği ile yapılması planlanan toplam 300 baş anaç kapasiteli ‘model’ koyun barınağı projesi ve ilimizde Hayvan Kontrol ve Dinlenme İstasyonu kurulması projeleri yer aldı. Taytak, Afyonkarahisar bölgesinde kendisine ulaşan ilçe, belde, mahalle ve köy muhtarlarının talepleri üzerine sulama sorunları, taşkın koruma projeleri, tarım göleti sorunları, dere ıslah projeleri, sondaj kuyularına ilişkin talepler, içme suyu talepleri ve köprü-menfez talepleri olmak üzere bir dizi konuyu da Bakan İbrahim Yumaklı’ya iletti.

TAYTAK: TARIM LİSESİ VE ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİ KURULMALI

Görüşmede Milletvekili Mehmet Taytak, şartların oluşturulması halinde her ilçede Çiftçi Eğitim Merkezlerinin açılmasını önemsediklerini hem Tarım Liselerinin hem de çiftçi eğitim merkezlerinin genç çiftçilerin yetiştirilerek ülkemizin ana ihtiyaçlarından biri olan tarım sektörünün desteklenmesi hususunda önemli olduğunu vurguladı. Tarım Lisesinin kurulmasıyla nitelikli insan yetiştirilmesine katkı sağlanacağını da belirten Taytak, “Tarım Lisesinde ‘Hayvancılık, bitkisel üretim, seracılık ve meyvecilik’ alanında uygulamalı eğitim vermesi açısından son derece önemli görülmektedir. Afyon Çiftçi Eğitim Merkezi projesinin bir benzeri Erzurum’da uygulanmaktadır. Proje bölge Doğu Anadolu Bölgesi Kalkınma İdaresi kaynaklarıyla üniversite arazisine yapılmıştır. Proje Strateji ve Bütçe Başkanlığından kaynak bulunarak desteklenebilir. Aynı zamanda personelin eğitimi üniversitedeki hocalar tarafından verilebilir.” dedi.

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM