Afyon Pancar Kooperatifi 2022’nin net satış rakamını şimdiden yakaladı

Afyon Pancar Kooperatifi 2022’nin net satış rakamını şimdiden yakaladı

Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, 2023 yılı net satışlarının 2022 rakamlarını şimdiden yakaladığını söyledi. Eroğlu, “Kooperatifimize ait Akaryakıt İstasyonumuzun idari binası, tankları, alt ve üst yapıları tamamen yenilenerek, bölgenin en modern akaryakıt tesisi olarak hizmet vermeye 2023 yılında başlayacaktır” dedi

Afyonkarahisar Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eroğlu, dün öğlen kooperatifte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; Orman ve Su İşleri eski Bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar eski Milletvekili Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundular.

“BAKANIMIZIN VE İL BAŞKANIMIZIN ZİYARETLERİ TEVAFUK OLDU”

Afyonkarahisar Pancar Kooperatifi Başkanı İbrahim Eroğlu, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun yaptığı basın açıklamasına katılmasından büyük bir onur duyduğunu söyledi. Eroğlu, “Basın toplantısı gündemimiz pancar hasadı ve kooperatifimizin yeni yatırımlarıdır. Bu nedenle bir basın açıklaması yapacaktık. Sayın Bakamımız Veysel Eroğlu ve İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay’ın ziyaretleri de tevafuk oldu kendilerine tekrar teşekkür ederim. Özellikle pancar hasadına başladığımız bu günlerde çiftçilerimize kazasız, bereketli bir hasat sezonu diler, mazot, işçilik, gübre ve benzeri gider artışlarından dolayı üreticilerimizin gecen sene 1.400 TL + polar olan fiyatın bu sene 2.800 TL + polar olmasını talep etmektedirler. Bu konuda da siz büyüklerimizden destek beklemekteyiz.” dedi.

“FAALİYETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

S.S.Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifinin kurulduğu 1980 yılından bu yana ortaklarına tarımsal girdi temini hizmetini vermeye başladığını belirten Eroğlu, “Yaptığımız çalışmalar ve yenilikler ile her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Yapmış olduğumuz faaliyetler ile ilgili 2020- 2021-2022 Faaliyet Yılı Karşılaştırmaları; 2020 yılında faaliyet 101.280.005,03 TL, 2021 yılında faaliyet 155.757.621,48 TL, 2022 yılında faaliyet ise 335.453.461,33 TL olmuştur. 2020-2022 Faaliyet Yılı artış yüzdesi 231,21’dir. 2023 Yılı Net Satışlarımız 2022 rakamlarını şimdiden yakalamış durumdadır. Net Satış rakamlarına ilaveten 2020-2022 Faaliyet yılı karşılaştırmalarında Dönem Net Karımızda yüzde 357,82 olarak gerçekleşmiştir. Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere 2020 2021 faaliyet yılına göre 2022 faaliyet yılında faaliyetlerimizdeki artan hacim ve başarı görülebilmektedir. 2023 Faaliyet Yılının ilk 6 ayında da yine faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir.” diye konuştu.

“ELDE EDİLEN KARLAR YENİDEN ÇİFTÇİMİZE HİZMET OLARAK SUNULDU”

Kooperatifin kazanmış olduğu faaliyet karlarının yeniden ortakların istifadesine sunuduğunu ifade eden Eroğlu, “Elde edilen karlar yeniden çiftçilerimize hizmet olarak sunulmuştur.  Kooperatifimiz peşin olarak alım yapmış olduğu tarımsal girdileri dünyada ve ülkemizde yaşanan olağanüstü artışlara rağmen 6 ay vade ve piyasa şartlarının çok altında fiyatlar, uygun vade farkı oranı ile ortaklarımızın hizmetine sunarak çiftçilerimizin üretimlerinin sekteye uğramadan devam etmesi için var gücüyle çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

“KENDİ MÜLKİYETİNDE HİZMET VEREN TEK KOOPERATİFİZ”

Yeşil enerji projesi kapsamında Pancar Kooperatifi mağazalarının tüm elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte GES santrali Kooperatif Merkezine kurulduğunu belirten Eroğlu, “Altı aydır hiçbir şubemiz elektrik ücreti ödemediği gibi fazladan üretim ile de Kooperatifimiz gelir elde etmektedir. Kooperatifimizin 8 adet satış mağazasından 7 adedinin mülkiyeti kooperatifimize ait olmakla beraber kiralık salar Satış Mağazamızın inşaat ihalesi yapılmış inşaatına başlanmış olup 2023 yılı içerisinde teslimi yapılarak Türkiye’de bulunan Pancar Ekicileri Kooperatifleri içerisinde bütün şubelerinde kendi mülkiyetinde hizmet veren ilk kooperatif olmanın gururunu yaşayacaktır. Değişen ve gelişen tarımsal teknolojileri ve tarım sektöründeki yenilikleri hızlı bir şekilde ortaklarımızla buluşturulmaktadır. Kooperatifimiz bütün imkânlarını kullanarak ortaklarımıza sunmuş olduğumuz yenilikler ve hizmetler sayesinde birim alandan en fazla verim alınmasını sağlamaktadır.”

“AKARYAKIT İSTASYONUMUZ HİZMETE GİRECEK”

İbrahim Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Kooperatifimiz çiftçilerimize temin edilen bütün tarımsal girdilerin arkasında durarak herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için firmalarla sağlam anlaşmalar yapmaktadır. Kooperatifimize ait Akaryakıt İstasyonumuzun idari binası, tankları, alt ve üst yapıları tamamen yenilenerek, bölgenin en modern akaryakıt tesisi olarak hizmet vermeye 2023 yılında başlayacaktır. Yönetim kurulumuz ve çalışanlarımızla birlikte Afyonkarahisarımızın tarımına üretimine katkıda bulunmak için, adil, eşit ve şeffaf yönetim anlayışımızla her zaman var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Değerli yönetim kulumuzdan, çalışanlarımızdan ve ortaklarımızdan aldığımız güçle kooperatifimiz büyümeye, gelişmeye devam edecek ve çok yakında önemli tesislerin açılışlarına imza atacaktır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM