Dumlupınar BİLSEM öğrencisine TÜBİTAK’tan klipli tanıtım

Dumlupınar BİLSEM öğrencisine TÜBİTAK’tan klipli tanıtım

TÜBİTAK Bilim Genç Popüler Bilim Platformu, Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Hulusi Diler’in proje çalışmalarını kliple tanıttı

 

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nda birinci olan Afyonkarahisar Dumlupınar BİLSEM öğrencisi Hulusi Diler’in, projenin hazırlanışından Kutuplara kadar olan bilim yolculuğu ele alındı.

TÜBİTAK Bilim Genç Dijital Platform tarafından hazırlanan ve yayınlanan klip tanıtımında şu ifadelere yer verildi: “TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsünün koordinasyonunda düzenlenen 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi’nde yer alan 11 bilim insanı, bir ay süren çalışmalarını tamamlayarak 7 Ağustos’ta Türkiye’ye döndü. TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması’nda birinci olan lise öğrencisi Hulusi Diler de bilim seferinde yer aldı. Hulusi Diler, projesinde doğu çınarı meyvesinin tohumlarından elde ettiği liflerle deniz suyundaki petrol atıklarını temizleyen bir malzeme geliştirildi ve sefer sırasında projesini Arktik Okyanusu’nda test etti. 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi’nin Arktik bölgesine olan yolculuğuna eşlik ettiğimiz bu videoda Hulusi Diler, projesinin ayrıntılarını ve Arktik Okyanusu’ndaki deneyimlerinin sonuçlarını Bilim Genç takipçileri ile paylaşıyor.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM