“Frigya Pazarı hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini kanıtladı”

“Frigya Pazarı hayallerin gerçeğe dönüşebileceğini kanıtladı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Frigya Kadın Ürünleri Pazarı açılışında konuştu. Bakan Göktaş, Pazarın kadınların hayalini kurup, istediklerinde hayallerinin gerçek olabileceğine dair somut bir örnek olduğunu söyledi

 

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın projelerinden birisi olan ve bölge halkının talepleri doğrultusunda inşa edilen Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katıldığı törenle açıldı. Açılışa, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldılar.

“KADIN EMEĞİ GÖRÜNÜR OLSUN İSTİYORUZ”

Toplamda 2 bin 267 metrekare alana kurulan, 14 adet dükkân, 1 adet ortak kullanım alanı, mescit ve kütüphanesi bulunan Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Açılışta konuşan ve Frigya’nın turizm potansiyeline dikkat çeken Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Frigya bölgesi turizmin merkezi. Önceki dönem Valilerimizin de bölgede kıymetli çalışmaları oldu. Bizler de aynı şekilde bu bölgeyi daha fazla anlatmaya çalışıyoruz. Bölgeye turist gelsin istiyoruz. Bizler de dedik ki turist gelsin istiyoruz o zaman kadınlarımızın el emekleri biraz daha görünür olsun ve ekonomik değere de ulaşsın. Bu amaçla onları destekledik. Kendi eşleri bizzat taş taşıyarak, harç dökerek, yöre mimarisine uygun bir şekilde yapılan çalışmalara destek oldular. İçerideki tefrişatı meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaptılar. Maliyetleri en minimumda tutarak 14 ayrı dükkândan oluşan, 1 adet ortak dükkân da ekleyerek Frigya Kadın Ürünleri Pazarı’nı oluşturduk. Yeme içme alanları, mescidi ve kütüphanesi ile mola yeri olsun istiyoruz. Kadınlarımız açılış talep etmişlerdi. Sayın Bakanımızı davet etmiştik. Bugüne nasip oldu. Kadınlarımıza destek oldukları için kendisine teşekkür ediyorum. Kadınlarımız bu güzel başlangıç ile yollarına çok daha iyi bir şekilde devam edeceklerdir.” dedi.

“BU PAZAR HAYALLERİN GERÇEK OLABİLECEĞİNİN BİR KANITI”

Hemcinslerine “kendinize inanın” diye seslenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şunları söyledi: “Öncelikle Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Kadınların hayal kurduğu ve istedikleri hiçbir şeyin hayal olmadığı ve istediklerinde hayallerinin gerçek olabileceğinin bir örneği aslında Frigya Kadın Ürünleri Pazarı’dır. Birbirinden güzel ve nezih bu 14 dükkân, el emeği, göz nuru ürünlerin satışı için çok güzel bir yer olmuş. Hakikaten gurur duydum. Doğasıyla ve yapılış şekliyle, mimarisi ve dükkânların konseptleriyle bakıldığında hepsi birbirinden hoş, hepsi birbirinden otantik. Bu güzel yüzlü kadınlarımızın yanında olduğum için, bu açılışı yaptığım için mutluyum. Rabbim bereketlendirsin. Bölge turizmine ve ekonomisine çok büyük katkısı olduğuna ve olacağına inanın. Bizler sizlere güveniyoruz. Sizlerin peşinden gençlerimiz de gidecektir. Sizleri destekleyen başta aileleriniz olmak üzere Sayın Valimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

FRİGYA KADIN ÜRÜNLERİ PAZARI BEĞENİ TOPLADI

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünleri inceleyen Bakan Göktaş, Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri kadınlara bereketli kazançlar diledi. Afyonkarahisar’a ait yöresel ürünler ve hediyelik eşyalar üreten Demirli, Üçlerkayası ve Bayramaliler köyünde yaşayan kadınların Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaretlerinde talep etmeleri doğrultusunda hayata geçirilen Frigya Kadın Ürünleri Pazarı, mimarisi, yöresel ürün çeşitliliği ve sosyal alanlarıyla büyük beğeni topluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM