“Türk Milleti terör saldırılarına prim vermeyecek”

“Türk Milleti terör saldırılarına prim vermeyecek”

BBP Lideri Mustafa Destici, Afyonkarahisar’da düzenlediği basın toplantısında başkentte meydana gelen terör saldırısını lanetledi. Destici, “Bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetiyle Cumhur İttifakı’yla, Türk Milletiyle bu saldırılara prim vermeyecektir” dedi

 

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dün sabah Afyonkarahisar’a gelerek Afyonkarahisar Belediyesi Gastronomi Konağında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda BBPAfyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, MKY Üyesi Cemil Çoker, Gazlıgöl Belediye Başkanı Mehmet Kırkpınar, Küçükhüyük Belediye Başkanı Necip Nergiz ve partililer hazır bulundu.  Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Destici ile konakta biraraya gelerek kısa bir süre sohbet etti.

“TERÖRİSTLER BEYHUDE ÇIRPINIYOR”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, geçtiğimiz günlerde yapılan BBP Afyonkarahisar il kongresi sonucu başkanlık görevine seçilen Süleyman Çağlar ve yönetim kurulu üyelerini kutladı. Afyonkarahisar’a gelerek partililerle biraraya gelmek istediğini belirten Destici, “Denizli’ye giderken Afyon’a da bir selam verelim. Afyon İl Başkanlığı’nda göreve seçilen arkadaşlarımıza hem hayırlı olsun diyelim hem de Afyon basınıyla, gündemi değerlendirelim, Afyon’daki arkadaşlarımızla hasret giderelim istedik. Bu vesileyle tekrar burada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yolda Afyon’a yaklaşınca üzücü bir haber aldık. Gazi Meclisimiz yeni yasama yılına açılırken Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü binamızla İçişleri Bakanlığımız ile TBMM’nin alt tarafında Kızılay gibi yoğun olan bir semtte ticari araçla iki teröristen biri canlı bomba kendisini patlatarak imha oluyor. Diğer teröristi de kahraman polislerimiz etkisiz hale getiriyorlar. Öncelikle bu saldırıyı ve bu saldırının arkasındaki herkesi lanetliyorum. Bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Türkiye daha önce de bu tür terör hadiseleriyle karşı karşıya kaldı. Ama son yıllarda teröre karşı inanılmaz başarılı mücadeleler verildi. Terör minimize edildi. Ama tekrar bunlar adeta biz bitmedik buradayız dercesine kendilerini göstermeye çalışıyorlar. Tabii ki bunlar beyhude çabalar ve beyhude çırpınışlardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetiyle Cumhur İttifakı’yla, Türk Milletiyle bu saldırılara prim vermeyecektir. Bu saldırıları gerçekleştirenler işte bugün olduğu gibi kendi kanlarında boğulacaklardır. Bu hain terör saldırısında iki kahraman polisimiz maalesef yaralanmıştır. Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Emniyet Genel Müdürümüze ve tüm emniyet personelimize geçmiş olsun dilerlerimi iletiyorum.” dedi.

“YENİ YASAMA DÖNEMİNİN İLKL KONUSU EMEKLİYE ZAM OLMALI”

Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gazi Meclisimizin yeni yasama dönemi açıldı. Yeni yasama döneminin başta Gazi Meclisimiz olmak üzere ülkemiz, milletimiz, devletimiz, Mecliste bulunan siyasi partilerimiz ve vatansever, milletperver, milletvekillerimiz için hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Tabii Meclisten halkımızın, milletimizin ve bizlerin beklentileri var. Evvel emirde, yeni demokratik, sivil bir anayasa bekliyoruz. Biz Bübüyk Birlik Partisi olarak bugüne kadar buna hep destek verdik. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. İkincisi mecliste bekleyen yasa tekliflerimiz var. Bizim de yasa teklifimiz var. Anayasa tekliflerimiz var. Mesela ne bunlardan bir tanesi? Belli suçlar için idam cezasının geri getirilmesidir. Terör, küçük yaşta çocukları kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıkları kapsayan suçlar için idam cezası geri getirilmelidir. Yasa teklifleri var. Özel güvenlik görevlileriyle ilgili, KİT’lerde çalışan seksen bin personelin kadroya geçmesi için teklifimiz var. Staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyetinin giderilmesi için teklifimiz var. Emeklilerimizle ilgili düzenleme bekliyoruz. Her daim söyledim, her fırsatta Afyon’dan da söylüyorum. Emeklilerimizin Ocak ayını beklemeye takati kalmamıştır. Meclisimiz açılır açılmaz, ilk verilmesi gereken kanun teklifi emeklilerimizle ilgili olmalı ve emeklilerimizin Temmuz ayında yüzde 25 zam verilmesine rağmen tırnak içinde zam kök maaşa yapıldığı için gerçek olarak maaşları bir kuruş dahi artmayan 8 milyon civarındaki emeklimiz mutlaka o zammı almalıdır. Hem de Temmuz ayından geçerli olmak üzere almalıdır. Daha sonra da Ocak ayında kademeli bir iyileştirme yapılacaksa bunlar da yapılmalıdır.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM