Gastro Afyon’a özel madalyon

Gastro Afyon’a özel madalyon

5. Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına özel yaptırılan anı madalyonu ayrıcalığı yaşandı

 

Afyonkarahisar merkezli olarak geliştirilen ve yaklaşık bir yıldır başarı ile yürütülen “2023 Kişiden Birisiyim” adlı özel proje kapsamında; 2023 adet üretilen ve dağıtımı Afyonkarahisar’dan, ülke genelindeki 2023 kişiye ulaştırılan, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonları Gastro 5. Uluslararası Afyon Lezzet Festivali resmi konuklarına da hediye edildi.

“ÖZEL ANI MADALYONU FARKLILIK SAĞLADI”

Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) Başkanı ve Festival Koordinatörü Şef Hamza Kalkan, şunları söyledi: “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması ve şehrimizin, Cumhuriyetimizin kazanılmasına öncülük eden şanlı bir tarihe sahip olması; bu yılki festivalimize katılan resmi konuklarımıza, ilimiz adına farklı ve özel bir hediye verme düşüncemizi öne çıkardı. Açıkçası bu noktada pek fazla düşünmeye ihtiyacımızda olmadı. Fikrimizle örtüşen en doğru adres kesinlikle Gazeteci Yazar Murat Akarçay tarafından ilimiz merkezli olarak yaklaşık bir yıl önce başlatılan ve şu ana kadar Türkiye genelinde başarı ile yürütülmeye devam eden ‘2023 Kişiden Birisiyim’ projesi kapsamında 2023 adet üretilen Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonu projesiydi. Proje kapsamında, bizlerde festivalimize katılan resmi konuklarımıza, Özel Anı Madalyonunu hediye ettik ve tüm misafirlerimizden bizleri onura eden teşekkürler alırken, inanılmaz mutlu olduklarını gözlemledik ve bizlerde onların bu mutluluğuyla gurur duyduk. Gastro Festivalimiz de bu yıl konuklarımıza hediye etmiş olduğumuz madalyon hediyesi ile Cumhuriyetimizin 100. Yılının örtüşmesi konuklarımız nezdinde özel bir anı mutluluk oluştururken, Özel Anı Madalyonu projenin Türkiye de sadece Afyonkarahisar Merkezli olarak hazırlanması, ilimiz adına ayrıca değişik ve güzel bir tanıtım imkânı oldu. Festival kapsamında 100 den fazla resmi konuğumuza 100.Yıl Madalyonu hediye ettik.”

ÜÇ MADALYONU VALİ YİĞİTBAŞI BİZZAT TESLİM ETTİ

Festivale onur konuğu olarak katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a, 100. Yıl Madalyonunu Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, teslim etti. Festivali son gününde ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Masterchef Türkiye Jürisi Şef Mehmet Yalçınkaya’ya da Vali Yiğitbaşı Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Anı Madalyonunu yine teslim etti. Mehmet Yalçınkaya’ya aynı zamanda teslim etmesi için Masterchef programının diğer şefleri Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın madalyonlarıda teslim edildi. Yalçınkaya, bir bölümün çekiminde Madalyonları Sivrioğlu ve Zanna’ya teslim edeceğini belirtti. Şef Hazer Amani, madalyonunu aldıktan sonra şöyle konuştu: “AFPAD Başkanı Şef Hamza Kalkan’ın elinden o kadar kıymetli ve özel bir hediye aldım ki, Türkiye ve Dünya genelinde bu madalyonu saklayacak 2023 Kişiden Birisi oldum. Bu çok ayrıcalıklı ve özel bir his oldu benim için teşekkür ediyorum dedi. Madalyonu Ataşehir de bulunan restoranımda özel bir alanda sergileyeceğim.” Kasap-Gurme Cüneyt Asan’da, 100,Yıl Madalyonunu Hamza Kalkan’ın elinden teslim aldı. Asan, “Bu madalyonu kalbimle birlikte alıyorum ve benden sonra miras olarak kalacak bir anıyı Afyonkarahisar’dan götürüyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM