Türk Dünyası Şöleni Afyon’da yapılacak

Türk Dünyası Şöleni Afyon’da yapılacak

Afyonkarahisar Belediyesi’nin desteği ile AKSAM ve Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği işbirliğinde Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Türk Dünyası Şöleni düzenlenecek

 

Şölende dokuz gün boyunca Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Kerkük, KKTC, Balkan ülkelerinden gelecek sanatçılar sahne alırken, 25 Ekim tarihinde Türkiye’de ilk defa Afyonkarahisar’da yapılacak ve sadece üç yerde gösterim olacak olan Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Türk Halk Dansları Topluluğu “Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor” isimli özel bir gösteri sunacak.

“ŞÖLEN 21-29 EKİM TARİHLERİNİ KAPSIYOR”

Gün boyu çocuk etkinlikleri, halk oyunları gösterileri ve sirk gösterilerinin de yer alacağı Türk Dünyası Şöleniyle Afyonkarahisar’da Cumhuriyetimizin 100. Yılı bir başka kutlamalara sahne olacak. 21-29 Ekim tarihleri arasında Zafer Meydanı’nda düzenlenecek şölenin tanıtım toplantısı yapıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği Kurucu Başkanı Ömer Mazi, Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş katıldı.

“EN BÜYÜK DESTEK BAŞKANIMIZDAN”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Kültür Turizm Derneği Kurucu Başkanı Ömer Mazi, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü etkinliklerini bu yıl Afyonkarahisar’da bir başka güzel olacağını söyleyen Mazi, “Bildiğiniz gibi bu sene, geçen yıl Büyük Taarruz ‘un 100’üncü yılını kutladık. Afyonkarahisar hem ülkenin kurtuluşunun hem cumhuriyetin kazanıldığı topraklar. Bu sene de Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutluyoruz. Biz Afyonkarahisar’da belki de Türkiye’nin en kapsamlı kutlama etkinliklerini yapacağız. Bunu aynı zamanda sadece Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla değil, Türk dünyasıyla birleştirerek iki anlamlı organizasyonu bir araya getirdik. Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve Türk Dünyası Şöleni Afyonkarahisar’da olacak. Zafer Meydanı’nda çok farklı ülkelerin sanatçıları, dansçıları ile birlikte 100’üncü yıl kutlamaları yapacağız. Şakir Başkan’dan bu proje bana geldiği zaman Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e teklif ettik. Hiç kayıtsız şartsız “Evet bunu Zafer Meydanı’nda yapalım” diyerek bize en büyük desteği Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek gösterdi. Bu projenin bugüne kadar gelmesindeki en büyük katkı Sayın Başkanındır. Bunu buradan belirtmekte fayda var.” dedi.

“25 EKİM’DE ÖZEL BİR GÖSTERİ OLACAK”

Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Türk Halk Dansları Topluluğu’nun 25 Ekim tarihinde özel bir gösteri sunacağını ifade eden Mazi, “Üç aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Bir iki, üç defa tarih değişti ama sonuçta 5 gündür çok muhteşem bir proje hazırladık. Özelikle 25’inde Türkiye’de ilk defa Afyonkarahisar’da yapılacak ve sadece 3 yerde gösterim olacak olan Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün Türk Halk Dansları Topluluğu sahne alacak.  “Zafere Doğru Cumhuriyet doğuyor” isimli  Cumhuriyetin 100’üncü yılıyla ilgili bir proje, bir gösteri hazırladılar, bu gösteri ilk defa Afyon’da sahnelenecek. 24 Ekim tarihinde prova, 25 Ekim tarihinde Afyonkarahisar’da gösteri sunulacak. Bu gösteri Afyon halkıyla buluşacak ve aynı zamanda da Türk dünyasındaki farklı ülkelerin dansları, müzikleri ve onların kültürleriyle tanışacağız. Bize bu güne kadar verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Zeybek’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TÜRK DÜNYASI OLDUKTAN SONRA SIKINTI YOK”

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’te organizasyona destek vermekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Zeybek, “Türk Dünyası Kültür Buluşmaları gerçekleştirelim. Böyle projemiz var dediğinde. Türk dünyası olduktan sonra sıkıntı yok. Her daim yanınızdayız. Bunu çekinmeden yapabiliriz. Bize düşen neyse fazlasıyla yerine getirmek için gayret sarf ederiz diye kendilerine belirttik. Tabi biz Afyon Belediyesi olarak Özbekistan’ın Semerkant şehriyle aynı zamanda kardeş şehiriz.  Geçtiğimiz yıl Semerkant’a bir ziyaret gerçekleştirdik. Ata toprağı oralar ilmin beşiği. Bilhassa Semerkant gerçekten âlimlerin bolca yaşadığı bir şehir. Program bir hayli zengin içeriğe sahiptir. Allah kendilerinden razı olsun. Bu tür etkinliklerle Afyon halkını, hemşehrilerimizi buluşturmaya biz devam edeceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz festivaller, kültürel etkinliklerle Afyonu çevre illerde olsun, Türkiye’de olsun ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YAKIŞACAK”

Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği Başkanı İbrahim Alimoğlu, ise Türk Dünyası Şölenine katkı vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Cumhuriyet’in 100’üncü yıl etkinliğinde böyle kapsamlı bir şey yapılması çok hoşuma gitti. Gerek Şakir Başkanım gerek Ömer kardeşim böyle bir projeyi getirdiğinde çok mutlu oldum. Hakikaten çok değerli bir proje yani Uluslararası Türk Şenliği yapılacak. Cumhuriyetin 100’üncü yılına layık işler yapılacağı için katkılarından dolayı önce başkanıma e sonra değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah Allah utandırmasın, başaracağız.” dedi.

“TÜRK DÜNYASINI AFYONKARAHİSARLILAR’LA BULUŞTURACAĞIZ”

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş ise organizasyonun düzenlenmesinde başta Belediye Başkanı Mehmet Zeybek olmak üzere Ömer Mazi ve İbrahim Alimoğlu’na teşekkür etti. Sekiz yıldır bu şöleni düzenlediklerini söyleyen Altıntaş, bu yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. Yılına özel bir kutlama şöleni olacağını ifade ederek “Türk dünyasını Afyonkarahisarlılar’la yüzümüzün akıyla buluşturacağız inşallah. Destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM