“Mesleki teknik eğitimin kalitesi arttırılmalı”

“Mesleki teknik eğitimin kalitesi arttırılmalı”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mesleki ve Teknik Eğitimin önemli olduğunu, bu eğitimin kalitesinin arttırılarak, 8. sınıf öğrencilerine gerekli tanıtım ve rehberliğin yapılmasının önemine değindi

 

Meslekî ve Teknik Eğitimin Kalitesinin artırılması operasyonu Teknik Destek Projesi (METEK III) eğitimi yapıldı. AB Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 Dönemi (IPA-II) kapsamında AB ortak finansmanı ile desteklenen ve Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün Operasyon Faydalanıcısı olduğu TRESSP2.1.IQVETIII Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla proje hayata geçirildi.

Meslekî ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu Teknik Destek Projesi (METEK III) 1 Mart 2021 tarihinden itibaren uygulanıyor. Proje 36 ay boyunca devam edecek. Proje İş Tanımında yer alan A6.2 numaralı faaliyet kapsamında 5-6 Ekim 2023 tarihinde MCG Marble Otelde eğitim uzmanları Ahmet Çelebi ve Songül Boybeyi tarafından eğitim verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Mustafa Günay ve merkez ilçede bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan alan öğretmenlerin katıldıkları eğitimde; “Öğrenme Materyalleri Geliştirme ve Mevcut Materyallere Erişim” konulu eğitim yapıldı. Eğitimde; Dirençle Başetme, Ergenlik ve Gelişim Özellikleri, Gelişime Liderlik Etmek, Yılmazlık, Etkili Öğrenme Ortamları Tasarlamak, Öğrenme Akış Tasarımı ve Materyal Geliştirme konularına yer verildi. Eğitime katılan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Mesleki ve Teknik Eğitimin önemi ve kalitenin artırılması zorunlu olduğunu kaydetti.

Sünnetci, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerini ziyarete gelen 8. sınıf öğrencilerine gerekli tanıtım ve rehberliğin yapılmasının da önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM