Dumlupınar Zafer Diaroması tamamlanmak üzere

Dumlupınar Zafer Diaroması tamamlanmak üzere

Büyük Taarruz ve Büyük Zafer’in 100’üncü yıldönümünü coşkuyla kutlayan, “Zafer’in Başkenti” Afyonkarahisar yıllardır Büyük Taarruz Panoraması hayaliyle yaşarken, komşumuz Kütahya’nın Dumlupınar İlçesi’nde Zafer Diaroması tamamlanmak üzere. Afyonkarahisar şehir merkezinde Büyük Taarruz’la bağlantılı tek tarihi mekan olan Zafer Müzesi’ndeki tadilat çalışmalarının yıllardır tamamlanamıyor olması da işin cabası

 

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde yapımına başlanan Diorama Müzesi için Kütahya Valiliği ile Ziraat Bankası arasındaki iş birliği ile tamamlanma aşamasına geldi. Kütahya Valiliği ile Ziraat Bankası arasında geçtiğimiz yıllarda imzalanan sponsorluk sözleşmesi kapsamında Ziraat Bankası, Dumlupınar İlçesi’nde inşa edilecek Diorama Müzesi’nin mimari konsept ve uygulama projesine katkı sağlıyor.

Büyük Zafer’in 100. yılına armağan edilen Dumlupınar Diorama Müzesi ve Gençlik Merkezi inşaatında çalışmaların son aşamasına gelindi. Dumlupınar Diaroması’nın tamamlanmasıyla birlikte Dumlupınar’ın tarihi önemi ve turistik potansiyeliyle daha da önem kazanacağına dikkat çekiliyor.

Afyonkarahisar-İzmir-Antalya yol kavşağında bulunan 26 Ağustos Tabiat Parkı içerisindeki Büyük Zafer Panaroması ise yapıldığı günden bu yana istenen amaca ulaşamadı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM