Erhan: Değişimi Afyon’dan “Genel Merkez”e taşıyacağız

Erhan: Değişimi Afyon’dan “Genel Merkez”e taşıyacağız

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan 38’nci dönem seçimli genel kurul toplantısında zaman zaman tansiyon yükselse de kongre olaysız şekilde tamamlandı. Kongre sonucu 116 delegenin oyunu alan Faruk Duha Erhan ekibiyle birlikte göreve seçildi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 38’nci dönem seçimli kongresi Wynham Hotel’de dün 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Toplantıya; CHP Afyonkarahisar Milletvekili Parti Grup Başkanvekili Av. Burcu Köksal, CHP Mersin eski Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP eski Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Ankara Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Av. Halil Ünlütepe, CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, Kadın Kolları Başkanı Emsal Gedikkaya, Millet İttifakı partilerinin İl Başkanları; DP İl Başkanı Hikmet Bülbül, SP İl Başkanı Beytullah Karataş, DEVA Partisi İl Başkanı Alper Kocatürk, Zafer Partisi İl Başkanı Av. Bilal Ahmet Öztürk, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Grup Başkanvekili Av. Burcu Köksal, CHP’li Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçelerden, beldelerden partililer katıldı.

“CHP CUMHURİYET İLKELERİNDEN AYRILAN BİR PARTİ OLARAK UMUT VERMİYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı CHP’nin 100’ncü kuruluş yıldönümü nedeniyle parti büyüklerine plaket verilmesiyle başladı. Plaketini aldıktan sonra mikrafonu alarak konuşma yapan CHP Afyonkarahisar eski Milletvekili Halil Ünlütepe, partisi için 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan Milletvekili Genel Seçimi ile Cumhurbaşkanı Seçiminin hiç iyi gitmediğini ifade etti. Ünlütepe, “CHP için seçimler hiç iyi geçmedi. Günden güne sağa savrulmuş, Atatürk çizgisinden kayıp yurttaşlık hakkı yerine kul hakkını kullananan bir parti haline geldik. Cumhuriyet ilkelerinden ayrılan bir parti artık umut vermiyor. Niye kul hallkı deniliyor? Atatürk padişahlığa, kul hakkına son verdi. Yurttaşlık hakkını oluşturdu. CHP sağa değil sola açıldığı müddetçe oy oranı yükseliyor. CHP’de zihniyet değişmeli koltuk değil. CHP emeği en yüce değer kabul eden bir siyasi partidir. 1992 yılında CHP’nin kurucu İl Başkanıyım. İsmet Paşa’nın kaybettiği seçimde de delegeydim. Partililer üzerinde ağalığa son verin. Birinci derece de sorumlu olan Sayın Genel Başkandır. İnsanlar artık haber izleyemiyor. Artık ekonominin çözüleceğine inanıyorlar. Kongrelerde, parti toplantılarında neden seçim kaybettiğimiz tartışılmadı? Eğer ders alamıyorsak biz umut olamayız. Yaşasın CHP ve CHP’liler. İnşallah sizlerle birlikte iktidarı görürüz. Seçilecek başkan adayına başarılar diliyorum. Kaybedenler bütünleşsin, yıkılıyoruz, bütünleşmek zorundayız.” dedi. Ünlütepe’nin sözleri, “Divan kurulsun usule aykırı öyle konuşun.” sözleri ile engellenmeye çalışıldı.

ÇOK SESLİ ÇOK SAYIDA KONUŞMACILI KONGRE

Kongre divanı CHP PM Üyesi Ankara Milletvekili Deniz Demir’in başkanlığında; Mehmet Ali Sakal, Selami Fidan, Abdülaziz Bekler’den oluştu. Kongre kurul raporlarının tek tek okunup oybirliğiyle ibra edilmesiyle devam etti. Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde üç başkan adayından önce sırasıyla; Asım Yıldız, Soner Özdemir, Süleyman Dursun, Mehmet Ali Yaşar, Mevlüt Çolakoğlu, Nevzat Ercan, Ömer Yıldız, Ömer Akyıldız, Anıl Halis Akar, Dinar CHP İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan, CHP Merkez İlçe eski Başkanı Av. Ramazan Akgöz, Selçuk Gönüllü, Yılmaz Özkan, Caner Peynirci söz alarak delegelere hitap ettiler.

“DAİMA DEMOKRASİ İŞLEMELİ, MERKEZ İLÇE OLARAK GÖREVE HAZIRIZ”

CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Büşra Dişçioğlu Çetinöz, kongrede yaptığı konuşmada, 13 Eylül 2023 tarihinde yapılan CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı seçiminde adaylık sürecinin başından beri brlikte yol yürüdüğünü belirttiği CHP İl Başkan adayı  Ahmet Salih Çiçek ile diğer başkan adayı Faruk Duha Erhan’ın kendisini kurultay delegesi olarak yazmasından dolayı teşekkür etti. Çetinöz, “Yeni il başkanımızı ve yönetimini seçmek için bir araya geldik. Ve bizler aynı bugün olduğu gibi seçim sandığı daima burada olmalı diyoruz, demokrasi işlemelidir diyoruz. Zira; Anadolu’nun tüm renklerini bir araya getiren, özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen, dünya tarihinin en büyük devrimcilerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan partideyiz. Sizler her biriniz bu ülkenin geleceği için bedel ödemiş ve bedel ödemeye devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nin kahramanlarısınız. Emektar, cefakar, yürekleri iktidar ateşiyle yanıp tutuşan partidaşlarım; bu partinin sahibi sizlersiniz. Sizin üzerinizde bir güç olamaz, olmamalıdır. Bizler bugün; önümüzdeki 2 yıl boyunca projeleriyle ve fikirleriyle partimize en çok katkıyı sunacağına inandığımız adaya destek vereceğiz; tecrübesiyle, kuvvetli ekibiyle, birleştirici tavrıyla, önümüzdeki süreçte yapacaklarına kafa yormuş, hazırlanmış bir ekiple devam edeceğiz. Bugün yarışan üç aday da partimizi bir adım daha ileriye götürmek gayesiyle yola çıkmış ve aday olmuştur.  Bugün bayrağı devralan adayımızla birlikte buradan omuz omuza çıkacağız; barış dilini bırakmadan var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Biz Merkez İlçe Başkanlığı olarak buradayız ve göreve hazırız.” diye konuştu.

“GÖVDEMİZİ TAŞIN ALITNA KOYARAK ADAY OLDUK”

CHP İl Başkanı ve İl Başkan adayı Av. Yusuf Onur Seçme, delege hitaben yaptığı konuşmada, partisinin ebedi Genel Başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, CHP’ye yeni üye olmuş gençlere söz verdiklerini söyledi. Seçme,”Söz verdik bu partiyi adam kayırmacılara, koltuk sevicilere, koltuğa güç veren değil koltuktan güç alanlara grupçulara hizipçilere delege ağalarına teslim etmeyeceğiz. Bizler ki Kuvayı Milliye şehitlerinin torunları , darağacında can veren devrimcilerin yoldaşlarıyız. Bizler enerjimizi dışadönük akılcı sorgulayan eleştiren ve çoğulcu demokrasiye inanmış CHP üyelerini birleştirmek için geliyoruz. Mesele pastayı kimin bölüşeceği değil kimin büyüteceğidir. Ben 38 yaşında 13 yılı aşkın süredir kendime ait ofisimde serbest avukatlık yapmaktayım. Evli ve bir kız çocuğu babasıyım. Önceki dönemler de gençlik kollarında yönetim kademesinde, il başkan yardımcılığı, merkez ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği, il genel meclisi adaylığı, İstanbul seçimlerinde saha çalışması ve okul sorumluluğu görevlerinin yanı sıra Şubat ayı itibariyle de ömrüm boyunca gurur duyacağım il başkanlığı görevlerini üstlendim. Bu görevleri görev sürem sonuna kadar devam ettirip bayrağı düşürmeden teslim ettim. Gönül verdiğim bu kavgaya zamanımı, enerjimi, tecrübemi katarak kıymetli üyelerimizin ve yönetim kurulu üyelerimizin emeğiyiyle başarı elde ederek partimize ivme kazandıracağımız inancındayım. Partimiz ve ülkemiz zor zamanlardan zor günlerden geçerken bizler elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Ve bu uğurda yine mücedale etmek için yeniden aday olduk. Aldığımız emaneti yerine ulaştırmak için gece gündüz çalıştık. Ve yine çalışmak için aday olduk. Projelerimiz var gençliğimiz var bu uğurda gidilecek daha çok yol var . Kavgalarla anılan değil başarıdan başarıya koşan bir il örgütü tesis etmek için genç ve liyakatli kadrolar ile Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrılmadan yürümeye talibiz.” şeklinde konuştu.

“TARİHİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİNDE GÖREV YAPTIK”

Seçme, sözlerini sürdürdü: “İl ve ilçe örgütleri arasında sağlıklı bir bağ kurmak için mücadele vereceğiz. Teknolojinin sunmuş olduğu imkanlar ile ilçe başkanlarımızla daima fikir alışverişi kurarak ortak aklı hakim kılacağız. Örgütün haykıran sesi olmak ve mazlumun mücadelesine omuz vermek için buradayız. 100. yılına ulaşan partimizin örgütlerinin demirbaş sorunlarını tartışmak yerine bunlara çözüm önerileri sunacağız. Yeni kaynaklar yaratarak tefrişat sorununu çözeceğiz. Örgütlerimizin fiziki imkanlarını iyileştirip genel merkezden daha fazla bütçe ve ödenek alınması için girişimlerde bulunacağız. Talep ettiğimiz bu makam Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim 2 büyük eserim var birisi Türkiye Cumhuriyeti diğer ise CHP’dir.’ sözünün ağırlığının bilinciyle bu yola çıktık. Umutlarımız var hayallerimiz var CHP’nin bayrağını en az 6 ilçede 11 belde de ve il genel meclisinde dalgalandırabilmek için var gücümüzle çalışacağız. Yönetim kurulunda görevli arkadaşlarımızla göreve geldiğimiz ilk günlerde milletimize unutulmayacak acılar yaşatan asrın  felaketi ve akabinde 100 yıllık cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinde görev yaptık. Aldığımız emaneti tüm gücümüzle daha yükseğe taşımak için mücadele ettik. Bu yolda bize omuz veren destek olan ilçe başkanlarımıza belediye başkanlarımıza üyelerimize teşekkürü bir borç biliriz. Siyasette başarının ölçütü kazanmaktır. İlk hedefimiz yerelde iktidarı almak ve bu güç ile genel seçimlerde partimizi başarıya kavuşturmaktır.”

“TABANLA BİRLİKTE BİR DEĞİŞİMİ TESİSEDECEĞİZ”

Seçme, sözlerini şöyle tamamladı: “Bilindiği üzere ülkemiz ve partimiz zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik kriz , yoksulluk , işsizlik , adaletsizlik , yolsuzluk , baskı ve şiddet her geçen gün artıyor. Halkımızın umudu kalmadı, geleceğe güvenle bakamıyor. Bu karanlık tabloyu değiştirmek için tek çare CHP’dir. CHP’yi değiştirmek iktidara ortak etmek sizlerin elinde örgütün sorunlarına kulak tıkamayan, değişen gündeme göre günü birlik siyaset üretmeyen bir genel merkez kurmak sizin elinizde, yerelde ve genelde partimizi iktidar yapmak sizin elinizde. Kapı komşumuz Ayşe teyzenin bakkal Mehmet amcanın, bu partiden hala umudu var. Umudu yeşertmek yine sizin elinizde. Tabanın sesine kulak veren bir yapıyı kurmak sizin elinizde. Dikleşen değil dik duran örgütü tesis etmek sizin elinizde . Gelin bu çağrıya kulak verin. Genel merkezde kimlerin siyaset yapacağına değil hangi fikirlerin olması gerektiğine birlikte karar verelim. Partimizin yol haritası tüzüğümüzü birlikte değiştirelim. Gelin partimizi birlikte yönetelim birlikte iktidara yürüyelim, içi boş vaadlerle kişisel menfaatlerle sarf edilmiş süslü cümleleri bir kenara bırakıp sorunlarımıza odaklanma vaktimiz gelmiştir. Madem ki amacımız örgütün ortak aklını hakim kılmak tabanın sesine kulak verip üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Tabana rağmen değil tabanla birlikte bir değişimi tesis edeceğiz.”

“ONURLU VE ZOR BİR YOLA ÇIKTIK”

CHP İl Başkan adayı Ahmet Salih Çiçek, Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andığını söyledi. Çiçek, “Yüz yıllık geçmişi olan partimize emeği geçen, ebediyete intikal eden tüm partili yoldaşla rımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Uzun yıllardan beri de siyasi kariyerime CHP çatısı altında devam ediyorum. 2023 genel seçimlerinde CHP Milletvekili aday adayı oldum. Ülkemiz adeta Titanik gemisini aratmayan bir kısır döngü içine girdi. O geminin su alması ve batması gibi bir zaman dilimi içindeyiz. Özellikle bu zamana gelene dek son 20 yılı aşkın süredir, ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, ekonomiyi çökerten, çocuklarımızı aç bırakan, halkımızı sadaka alma noktasına getiren, yaşam alanlarına müdahale eden, eğitimi tarikat ve cemaatlara teslim eden, doğayı katleden, hayvan haklarını ihlal eden bir iktidar var. Hukuku siyasallaştıran, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi öldüren, kadın cinayetlerinin önünü açan ve kadını değersizleştiren, işçi, köylü, esnaf, emekli çalışan tüm emekçi halkımızı ağır vergiler ve zamlarda felç eden, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 14-28 Mayıs seçimlerinde malesef yenilgiye uğratamadık. İşte tamda bu noktada, bizler ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek için, ekibimizle birlikte siyasette daha fazla etkin olmak, onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin, köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güçle de, ‘Geçmişi olmayanın geleceği olmaz.’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda fazlaca zorluğun olduğunun farkındayız. Parti içindeki tüm kırgınlıkları gidermek için adayız. İçe dönük değil, dışa dönük ve güçlü bir örgütü inşa etmek için adayız. Partimizi Afyon’da, hak ettiği yere getirebilmek için adayız. Partimizi önce Afyon’da, sonra Türkiye’de iktidar yapmak için adayız.” dedi.

“KİMSENİN ADAYI OLMADAN TARAFSIZ ŞEKİLDE BAŞKANLIĞA ADAYIM”

CHP İl Başkan adayı Faruh Duha Erhan, Afyonkarahisar’da da kurulduğu günden beri partiyi bugünlere getiren birbirinden değerli il başkanlarını  minnetle andığını belirterek konuşmasına başladı. Erhan,”CHP İl Başkanlığı görevindeyken vefat eden, tüm il başkanları gibi zorlu süreçlerden geçen ama son güne kadar dimdik duruşundan hiç ödün vermeyen, evladı olmaktan gurur duyduğum bir babanın, Tuğrul Erhan’ın oğlu olarak bu kürsüde bulunmaktan onur duyuyorum. 20 yılı aşkın süredir iktidarda olan ve her geçen gün bu ülkenin her bir insanına hayatı daha da zorlaştıran bir hükümetle karşı karşıyayız. Adalete olan inanç giderek daha da azalıyor. Ekonomik sıkıntı halkın her bir kesimine yayılıyor. Yoksulluk ve işsizlik artıyor. Akaryakıttaki ve dövizdeki artış durdurulamıyor. 28 Mayıstan bugüne dövizde yüzde 35, akaryakıtta yüzde 100 olan artışın hesabı verilemiyor. Vatan toprağı yabancılara peşkeş çekiliyor. Mülteci sorununun gelecekte hangi boyuta ulaşacağı ve nelere sebep olacağı bilinmiyor. Bu ülkenin büyük sorunları var. Bu ülkeye öncelikle güçlü bir muhalefet, sonrasında CHP iktidarı gerekiyor. Başmakçı ilçe örgütü binasında da yazdığı gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan CHP’nin hak ettiği yere gelmesi için çok çalışmamız gerekiyor. Bir il başkanı çocuğu olarak çocukluğumdan beri bu partinin içindeyim ve her zaman bu partiye hizmet etmek için doğru zamanın gelmesini bekledim. Afyonkarahisar’da maalesef kişiler üzerinden sürdürülen bir siyaset var. Bu şehirde siyaset yapmak istiyorsanız bir taraf seçmeniz gerekiyor. Hocalar ilçe örgütünün kapısında Atatürk’ün şu sözü yazıyor: CHP kişisel menfaatlerini düşünenlerin değil, toplumsal çıkarları için mücadele verenlerin partisidir. Tarafsız olarak  aday olabilmek için bu zamana kadar beklemem gerekti. Kimsenin adamı olmadan, herkese eşit mesafede, sadece ve sadece örgütlerin desteğiyle karşınızdayım. Hiçbir çıkar gözetmeden yıllarını bu partiye vermiş, iktidara susamış örgütlerin adayıyım. İlk yola çıktığım günden beri her gün artan desteğiniz için teşekkür ediyorum. Enerjimi, birikimimi, gençliğimi bu partiye hizmet etmek için kullanmak istiyorum. Partimize emek vermek istiyorum. Kadınların ve gençlerin kendine yer bulduğu bir kadroyla geliyoruz. Size söz veriyorum: Bu salondaki herkese aynı mesafede olan il başkanı olacağım. Ben sadece CHP’nin adamıyım.” ifadelerini kullandı.

“GÖREVE SEÇİLİRSEK DEĞİŞİMİ AFYON’DAN GENEL MERKEZE TAŞIYACAĞIZ”

Erhan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Partimizin en büyük sorunu kutuplaşma. Bu kutuplaşma sürekli olarak tartışmalara, kavgalara sebep oluyor. Partinin mevcut durumu gençlerin veya kadınların partiye gelmemesine sebep oluyor. Parti binası hep aynı insanların uğradığı bir yer haline gelmiş durumda. Kavga ortamı insanların partiden uzak durmasına sebep oluyor. Artık lütfen kavgamızı birbirimize karşı değil de bu ülkeyi bu hale getiren mevcut iktidara karşı vermeye başlayalım. Kimse birbirini sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Bizim önce normalleşmemiz gerekiyor. Önce bu kutupları birleştirmemiz, partide bütünleşmeyi sağlamamız gerekiyor. Sonra burayı gerçekten siyaset üreten bir kurum haline getirmemiz gerekiyor. Bunu yapabilecek en uygun adayım ve bunu sağlamak için elimden gelen tüm çabayı göstereceğim. Öncelikle yerel seçimlere en güçlü şekilde hazırlanmalıyız. Cumhuriyet’in kurulduğu topraklarda Cumhuriyet halk partisinin 60 belediyeden sadece 4’ünü alması kabul edilemez. Belediye sayımızı artırmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bu çalışma için öncelikle örgütlerle birlikteliğin sağlanması çok önemli. İlçe başkanlıklarımızın talebi örgütlere sırtını dönen değil yüzünü dönen, gözlerinin içine bakıp gülümseyen, elini sıkan ve örgütlere tam destek veren bir genel merkez. Seçimlerde ilçe başkanlıklarına destek veren bir genel merkez istiyorlar, fiziki şartları iyileştirmek için aylık 300-400 TL gelen ilçe başkanlıklarımıza daha çok destek sağlanmasını istiyorlar. Örgütlerle yakın temas halinde tüm sorunları tek tek masaya yatıracağız ve çözümler üreteceğiz. CHP’nin topyekün bir değişime ihtiyacı var. Yıllardır alınan seçim mağlubiyetlerine rağmen gerçekleşmeyen değişim artık gerçekleşmeli. 29 Mayıs sabahı yaşanan hüzün artık yaşanmamalı. Biz mutlaka değişim olmalı diyoruz ve değişimin rengi kırmızı diyoruz. Değişimi bugünden başlatmak için kırmızı listeye desteğinizi istiyoruz. Değişimin yeni yüzlerle, yeni fikirlerle olabileceğini inanıyoruz. Çıktığımız bu yolda önce şehrimizde yaptığımız değişimi, sonrasında genel merkeze taşıyacağız. Değişimin partiye dinamizm getireceğine inancımız tam. Yerel seçimlere yeni kadrolarla gitmenin başarıya ulaşacağına inancımız tam. Değişimin yaratacağı heyecanla örgütlerin hareketleneceğini çok iyi biliyoruz. Bugün Afyonkarahisar’da çok büyük bir değişim olmazsa genelde de bir şey değişmez. Seçildiğim günden itibaren tüm iletişim kanallarını açacağım. Artık sosyal medya particiliğini bırakmamız lazım. Örgütlerle sağlıklı, bire bir iletişim kuracağım. Her istediğinizde örgütümüzün yanında, sahada olacağım. Bu partiyi iktidara götüren yolda sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM