“FETÖ’nün Türkçe olimpiyatları için bile para basan iktidar 100. yıl için neden para basmıyor?”

“FETÖ’nün Türkçe olimpiyatları için bile para basan iktidar 100. yıl için neden para basmıyor?”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, AK Parti iktidarının milli bayramları çeşitli bahanelerle özünden uzaklaştırarak önemsizleştirdiğine dikkat çekerek, Cumhuriyetin 100. yıldönümü kutlamalarıyla ilgili TBMM Başkanlığına kanun teklifi sundu

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenleyen Olgun, Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100. Yıldönümünün Kutlanması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili bilgi vererek, milletvekillerine, ivedilikle kanunu çıkarmaya davet etti.

“İKTİDARDA FAALİYET YOK ANAMUHALEFET KONGRE DERDİNDE”

İktidar partisinin Cumhuriyetin 100. Yıldönümü ile ilgili hiçbir faaliyet göstermediğine dikkat çeken İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Ana Muhalefet partisinin de kongre telaşında olduğunu ifade etti.

Milletvekili Olgun şunları söyledi: “26 Ağustos’ta Kocatepe sırtlarında büyük yokluklar içinde var gücüyle vatanı işgalden kurtarmak için mücadele veren ve Büyük Taarruzu başlatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Kocatepe’de, Dumlupınar ‘da temellerini attıkları, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı böyle sönük kutlanmayı hak etmiyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 23 Ekim 2020 tarihli 2020/13 sayılı Genelge ile Cumhuriyet Bayramının 100. Yıl kutlamalarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yapılacağı bildirilmiştir.  Söz konusu genelgeye istinaden de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede; “Bakanlık adına 100. yıl kutlamalarının koordinasyonunun ilgili bakan yardımcılığı ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünde olacağı;  Kutlamalar kapsamında Bakanlık merkez teşkilatınca gerçekleştirilecek her türlü faaliyet Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce oluşturulacak bir komisyon tarafından planlanıp yürütüleceği; İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile yurt dışı temsilciliklerinin, Bakanlığın düzenleyeceği faaliyetleri takip edeceği ve yerel faaliyetlerinden yararlanacağı; bu faaliyetlerin hayata geçirilmesindeki görevleri yerine getireceği;  Kutlamalar kapsamında tören ve etkinlik programlarının hazırlanıp uygulanması için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilciliklerinde kutlama komisyonları oluşturulacağı, bu komisyonların kutlama programlarının etkili ve eksiksiz olarak gerçekleştirilmesi amacıyla görev yapacağı; Komisyonlar, kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak 100. yıl kutlamalarının önemine uygun faaliyetler planlayacağı” şeklinde genel ve soyut ifadelerle talimat verilmiştir.  Cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları, Türk Milleti için İletişim Ofisine ve genelgelere bırakılmayacak kadar büyük önem arz etmektedir. Kutlamaların iktidarın bir nevi propaganda makamı olan İletişim Başkanlığı bünyesine bırakılması ve genelgede yer alan ve iletişim başkanlığınca oluşturulan web sitesi incelendiğinde Cumhuriyetin 100. Yılının öneminden ziyade iktidarın propagandasının yapıldığı aşikardır. Şöyle bir başımızı kaldırıp etrafa baktığımızda100. yıl kutlamaları ile ilgili hala somut bir adım görememekteyiz. Örnek verecek olursak, FETÖ’nün Türkçe olimpiyatları için bile para basan İktidar 100. Yıl için neden para basmıyor Neden 100. Yıla özgü hatıra paraları basılmıyor. Milli Bayramlarımız millet olma bilincimizi sağlamlaştıran, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştiren, bizi ulus yapan bayramlardır. AK Parti iktidarları döneminde milli bayramlarımızın kutlamalarına çeşitli bahaneler ve sağlık sorunları gerekçeleri ile katılınmıyordu. AKP iktidarları her seferinde farklı gerekçelerle Milli Bayramlarımızın kutlamalarını özünden uzaklaştırarak önemsizleştirdi.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM