Rektör Karakaş, Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumunu imzaladı

Rektör Karakaş, Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumunu imzaladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının paydaş olduğu Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumu protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin koordinatörlüğünde imzalanan Erasmus+ Frigya Staj Konsorsiyumuna; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Murat Tanarslan, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Senem Güner, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez (UİM) Müdürü Doç. Dr. Volkan Yüncü, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu ile  Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selman Hatipoğlu, ve paydaş kurum temsilcileri katıldı.

İmza töreninin ardından Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, hediye takdim etti.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DA STAJ YAPACAK

İmzalanan protokol ile Mühendislik Fakültesi öğrencileri Erasmus+ KA131 kapsamında Frigya Staj Konsorsiyumu projesi ile 2023 ile 2027 yılları arasında Avrupa’da staj yapabilecek. Konsorsiyum kapsamında Mühendislik Fakültesi personeli de eğitim alma ve ders verme hareketliğinden yararlanabilecek. Aynı zamanda paydaş 4 üniversitenin öğrenci ve personeli ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının personeli Erasmus+ olanaklarından yararlanabilecek. Geri dönüşümü destekleyen, çevre dostu etkinliklerin gözlenmesi ve mobil uygulamalarla Türkiye’ye uyarlanmasının tema olarak belirlendiği protokolde hareketlilikten yararlanan öğrenci ve personelin sıfır karbon emisyonu farkındalığının arttırılması ve Yeşil Mutabakat (Green Deal) deneyimi kazanmaları hedefleniyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM