“Kentimizde fareler cirit atıyor”

“Kentimizde fareler cirit atıyor”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’ın olası bir depreme hazır olup olmadığını sordu. Mısırlıoğlu, “Kentimizde fareler cirit atıyor. Afyon Belediyesi, vatandaşlarının ulaşım, kanalizyon, su ve temizlik ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluklar yaşamaktadır” dedi

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partide düzenlediği basın toplantısında Hasan Öztürk’ü İYİ Parti Yaylabağı Belde Belediye Başkan adayı olarak açıklayarak parti rozetini taktı. Toplantıda İYİ Parti Yaylabağı Belde Başkanı Mahmut Taşpunar’da hazır bulundu.

“ŞİMDİLİK İL BAŞKANIYIM”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkan aday adayı olup olmayacağı sorusunu “Şimdilik İl Başkanıyım.” şeklinde cevaplandırdı. Mısırlıoğlu, “Partimizin genel merkezi bizi nerede görmek isterse, nerede görevlendirirse orada görev alırım.” ifadelerine yer verdi.

“17 EKİM ASTSUBAYLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Muhammet Mısırlıoğlu, 2024 yılında Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Milli Takımı tebrik edip, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Gününü kutladı. Mısırlıoğlu, “Emeklilerimiz bu günü buruk kutluyor. Emekli ve muvazzaf astsubaylarımızın, mali ve özlük hakları konusunda ciddi sıkıntıları bulunmaktadır. TSK’nın pek çok kademede iş yükünü üstlenen astsubaylarımız, asaleten ve vekâleten birçok görevi yerine getirmelerine rağmen bunun karşılığında tazminata esas bir ücretlendirme elde edememişlerdir. Gelinen noktada astsubaylar, üstlendikleri sorumluluklarla örtüşemeyecek şekilde gerek ücret gerekse statü bakımından belirgin bir hak kaybıyla karşı karşıyadır. Yapılması gerekenlerin doğru tespit edilip, mağduriyetlerin giderilmesi adına Partimiz Meclis Araştırması Önergesi hazırlamıştır ve takip edilmektedir. Her şeye rağmen bu özel gün vesilesiyle ordumuzun belkemiği astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve barışın üstün geldiği bir yaşam dileklerimle şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.

“BİR MİLYONDAN FAZLA ÇOCUK OKULA AÇ GİDİYOR”

“Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze ekonomik imkânları yetersiz ailelerin çocukları için okullarda çorba veya benzeri sıcak bir öğün verilmesi yönünde çağrıda bulunmuştuk.” diyen Mısırlıoğlu, “Bu konuda bir açıklama yapılmazken, Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönemde ‘Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Yeni kararlara göre, okullarda en az bir teneffüs 20 dakika olmak zorunda. Beyler kendinize gelin, anneler çocuklarının beslenme çantasına bir şey koyamazken, babalar çocuklarına okula giderken harçlık veremezken yavrularımız bu 20 dakikalık teneffüste ne yiyip içecek? Utanın yazıklar olsun, siz dalgamı geçiyorsunuz bu milletle? Çocukların beslenmesinden önemli bir şey olur mu? Okullar açıldığında ailenin en büyük korkusu çocuğuna harçlık verememek. İnsanların cebinde böyle bir para yok. Çocuk Hakları Sözleşmesi’nden bakarsanız çocuğun yaşam hakkı budur. Bir milyondan fazla çocuk okula aç gidiyor. Bir aile için en acı şey, çocuğunun çantasına bir yiyecek koyamadan okula göndermek. Bir sürü aile çantaya bir şey koyamadığı zaman okula göndermemeyi tercih edecektir. Son dönemlerde, ülkemizi kederli haberlerle sarsan öğrenci intiharları, gençlerin yaşadığı zorlukların boyutlarını, keskin bir şekilde ortaya koyuyor. Bu acı olayların ardında ne yazık ki birçok aile, çaresiz biçimde evlatlarını kaybetmenin acısını yaşamakta. Özellikle son olarak ilimizden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden alınan haberler bizleri derinden üzdü. 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, Yunus Emre Kampusu’ndaki yemekhane binasında yaşamına son verdi. Genç öğrencinin ekonomik sıkıntılar ve geçim derdi dolayısıyla intihar ettiği öne sürüldü. Bu intiharların artan sıklığı ve gençlerin psikolojik durumlarının ciddiyeti, sorumluların hesap vermesini ve bu konuda acil önlemler alınmasını zorunlu hale getiriyor. Gençlerin geleceğine ve yaşamlarına göz yumulmamalı, yaşam hakkının kısıtlanmasına yönelik bu acı sonucu doğuran sebeplerin üzerine gidilmeli. Bu durum gençlerin yaşadığı ekonomik zorlukları, öğrenci olanlarda özellikle geçim derdi ile birleştirince psikolojik olarak büyük bir stres altına alıyor. Üniversite eğitimi; genç bireylerin hayallerini gerçekleştirme zamanı olmalıyken, bu tarz acı haberler ve yaşam koşulları gençlerimizin geleceğe dair umudunu karartmaktadır. Umuyoruz ki, yetkililer bu durumu görmezden gelmez, gözlerindeki perdeyi kaldırır ve gençlerimizin üzerindeki bu ekonomik ve psikolojik yükü alevlendiren sorunları çözme konusunda gereken adımları atarlar. Gençlerimizin yaşamlarını kaybettikleri bu süreci acilen durdurmanın yolu, sorumluların hesap vermesi ve gençlerin hayat standartlarını iyileştirecek politikaların hayata geçirilmesinden geçiyor.” diye konuştu.

“AFYON OLASI BİR DEPREME HAZIR MI?”

Afyonkarahisar gündemini yorumlayan Mısırlıoğlu, “Gelelim Afyonkarahisar gündemine. Bilindiği üzere bu senenin başında ülkemiz büyük bir acıyla gelen deprem gerçeği ile yüzleşti. Yaralarımızı hala tam anlamıyla sararmışken deprem bölgesinde yer alan Afyonkarahisar’ımızda bu gerçekle ilgili hangi adımlar atıldı diye merak ediyoruz doğrusu. Güncel bir fay hattı haritası oluşturulsa da vatandaş bilgilendirilse fena mı olurdu? İlla ki felaketlerin başımıza gelmesini mi bekliyorsunuz? Afyon’da kaç kişi toplanma alanlarının yerini biliyor? Vatandaşlara neden güncel toplanma alanları öğretilmiyor? Binalarımız depreme dayanıklı mı? Kısacası il olarak olası bir deprem felaketine hazır mıyız? Denetim, önlem gibi kavramlardan bihaber yaşıyorlar. Maalesef ilimizde etkin bir fiyat denetimi de yok. Son olarak yöresel ürünler pazarını gözlemledik. O kadar afakî fiyatlar vardı ki gözlerimize inanamadık. Enflasyonla mücadele edelim derken, fahiş fiyat artırımı yaptıkları iddiasıyla esnaflar suçlanırken kentin tam ortasında kurulan bu yöresel ürünler pazarı acaba yetkililer tarafından hiç denetlendi mi? İçinde 80 gr et bulunan bir dürüm 180 TL’ye satıldı. Bunun gibi pek çok örnek vardı alanda. Fahiş fiyatlarla mücadele konusunda işine geldiği gibi davranan Afyonkarahisar Belediyesi, kendi mülkiyeti olan iş yerlerinde fahiş fiyat artırımları yapıyor. Türkiye’nin her yerinde gerginliklere sebep olan kiracı-mülk sahibi anlaşmazlıklarına bizim belediyemiz de konu olacak gibi görünüyor. Afyonkarahisar Belediyesi, kiraya verdiği iş yerleri için yüzde 125’lik bir zam istiyor. Ekonomik krizin pençesinde tabiri caizse kıvranan esnaf, bir de belediyenin bu aç gözlülüğü yüzünden zor günler yaşıyor. Türkiye’nin her yerinde vatandaşlara kira artışı konusunda sınırlama getirilirken belediye bu sınırlamadan muaf mı tutuluyor? Bu konuda kural koyulmasına bile gerek yok. Belediyelerin bu konuda duyarlı olmaları gerekir. Ama görüyoruz ki belediyenin gücü gariban vatandaşa yetiyor. Yalan yanlış yapılan kira sözleşmelerinin faturası ne yazık ki masum esnafa kesiliyor. Diğer önemli bir konu da Afyon Belediyesi’nde temizlik krizidir. Kentimizde fareler cirit atıyor. Afyon Belediyesi, vatandaşlarının ulaşım, kanalizyon, su ve temizlik ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluklar yaşamaktadır. Asli görevlerini yerine getiremeyen belediye, ‘vizyon projeler’ hayata geçirmekle övünürken, belki de en önemli servis olan temizliği ihmal etmekten kaçınmıyor. Belirlenen temizlik programları yerine getirilmezken, bu durumun diğer sonuçları da etkisini hissettiriyor. Örneğin kent merkezi çöp konteynırlarının olmayışından dolayı oluşan temizlik sorunları ile boğuşuyor.” ifadelerine yer verdi.

“KENTTEKİ FARE ARTIŞINA KARŞI TEDBİR ALINMALI”

Var olan dönüşüm kutularının durumunun iyi olmadığını söyleyen Mısırlıoğlu, “Dönüşüm kutuları berbat durumda ve yenilenme ihtiyacı duyuluyor. Bu ihmal edilen hizmetler sonucu, kentte fareler cirit atmaya başladı. Bu durum Afyon basınında da dile getirilmişti. Bu durum, belediyenin hizmetlerindeki aksaklıkların vatandaşları nasıl etkilediğinin açık bir örneği olmuştur. Kentin temizliği, belediye kuruluşlarının görevleri arasında belki de en önemli olanıdır, ancak bu durum Belediye tarafından ihmal edilmiştir. Bu temel sorunlara çare bulmak için harekete geçilmesi gerekliliği bir yana, aynı zamanda kentteki fare artışına karşı tedbir alınması gerekli görünmektedir. Sonuç olarak, Afyon Belediyesi’nin temizlik konusunda yaşanan ihmal ve aksaklıkların, diğer önemli hizmetlerin üzerine koyulduğunda, belediye hizmetlerinin genel performansına ciddi bir gölge düşürdüğü görülmektedir. Önümüzdeki dönemde bu sorunların çözümüne dair somut adımlar atılması vatandaşlar tarafından büyük bir beklenti haline gelmiştir. İnşallah bu sorunları da çözmek İYİ Partiye nasip olacaktır.” dedi.

“AFJET VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİYOR”

“Bir yerel gazete manşetindeki yazıyı görünce aman nasıl mutlu olduk, nasıl mutlu olduk anlatamam. Sayın Zeybek müjdeyi patlatmış. Tabi yerseniz, Sayın Bakan talimat vermiş AFRAY derhal başlasın demiş.” diyen Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Ali Çetinkaya Garı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Sadıkbey Mahallesindeki (olmayan) YHT İstasyona kadar uzayacakmış, böylelikle bir taşla iki kuş vurulacakmış. Alın size bir seçim masalı daha. Sayın Zeybek siz milleti çok afedersiniz aptal mı sanıyorsunuz? Kasada para yok diyerek emeklilerimizi, emekçi kardeşlerimizi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur ederken, hangi bütçe ile yapacaksınız. Bunu çıkın açıklayın. Devletin kasasından yandaş müteahhitlere verdiğiniz paralardan sonra beş kuruş kaldı mı? Vatandaşımız artık alıştı sizin bu yalanlarınıza gülüp geçiyor. Sabah sabah bizleri güldürdünüz Allah’ta sizleri güldürsün Sayın Zeybek. Afyonkarahisar’ımızın dertleri bitmek bilmiyor.  Sadece Afyon Belediyesi mi? İşte bir başka örnek AFJET. Şehrimizin ısınma problemi daha kış gelmeden kendini hissettirdi. AFJET vatandaşları mağdur ediyor. Kışın habercisi olan soğuk hava, bir kez daha AFJET’in yetersiz hizmetlerini gözler önüne seriyor. Daha termometreler eksi dereceleri göstermeden AFJET’in bu kış çuvallayacağını gördük. Vatandaşların, ödedikleri ücretlere rağmen ısınamamalarının ardı arkası kesilmiyor. Durum böyle olunca, birçok vatandaşımız maalesef kış aylarında evlerinde titremek zorunda kalacak, gene battaniyelere sarılarak oturmak zorunda kalacak. Mağduriyetlerin en fazla hissedildiği yerlerden biri özellikle Dervişpaşa Mahallesi. AFJET’in ısıtma hizmetlerinin yetersizliğine dair şikâyetler, her geçen gün artıyor. Her kış döneminde bu sorunla karşılaşan vatandaşlar, bu seneki durumun da farklı olmayacağına yönelik endişelerini dile getiriyorlar. Maalesef, AFJET her sene olduğu gibi bu sene de ısıtma konusunda yeterli hizmeti sağlayamayacak. Bu durum, sorunun kaynağının AFJET’in ısıtma hizmetlerindeki süreklilik sorunu olduğunu gösteriyor. Bu sorunun çözüme kavuşması için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor. Büyük bir müşteri kitlesi olan AFJET, tüketicilere hak ettikleri hizmeti sunmak durumunda.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM