Soysal: Mezatlarla geçmişi hatırlatacağız

Soysal: Mezatlarla geçmişi hatırlatacağız

Taşhan Alem-i Çarşı’da yapılan antika ve nostaljik ürünlerin mezatı yoğun ilgi gördü. Çarşı İşletmecisi İhsan Soysal, “Mezat programlarımız 15 günde bir ya da ayda bir olmak üzere devam edecek. Tüm bu vesilerlerle insanlarımıza geçmişi hatırlatacağız” dedi.

Taşhan Âlem-i Çarşı’da düzenlenen mezat programı; Aile ortamında, zengin çesit, antika ve nostaljik ürünlerin satışı şeklinde gerçekleştirildi.

Taşhan Âlem-i Çarşı İşletmecisi İhsan Soysal, Kocatepe Gazetesi muhabirine mezat organizasyonu hakkında bilgi verdi. Soysal şöyle konuştu: “15 yıldır mezat organizasyonlarımız devam ediyor. İnanın sayısını bende bilmiyorum. İnsanlarımızı 15 yıl boyunca düzenlediğimiz organizasyonla mezat programına alıştırmaya çalıştık. Kentimizde bu kültürün oturmasına çalışıyoruz. Mezat organizasyonlarımız 15 günde ya da ayda bir kez şeklinde gerçekleşirken çevre illerden de antikacılarda katılıyorlar. Mezatlarımızda ağırlıklı olarak Osmanlı ürünleri yer alıyor. Artık antika kavramı ile nostalji kavramı birbirine karıştı. Dolayısıyla 30 ile 50 yıl arasındaki ürünlerde nostalji anlamında ankita camiasında yer alıyor. Bizim amacımız bir kültürü yaşatmak. Bu kültürü tanıtarak insanlarımızı biraraya getirip sosyal bir hareketin sürekliliğini de amaçlıyoruz. Mezat programlarımız devam edecek. 15 günlük süreçte Âlem-i Çarşı Taşhan’da, haftada bir Ottoman Art Gallery’de etkinliklerimiz sürecek. Pazartesi günleri Âlem-i Çarşı Taşhan’da kitap mezatımız oluyor. Bu mezatta eski ve yeni kitaplar gün yüzüne çıkıyor. Ottoman Art Gallery’de çeşitli illerden antikacılar müzadeyeler yapıyorlar. Tüm bu vesilerlerle insanlarımıza geçmişi hatırlatacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM