Genç rockçılar izleyicilerden tam not aldı

Genç rockçılar izleyicilerden tam not aldı

Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Zafer Meydanına gerçekleştirilen Türk Dünya Şöleni etkinliklerinde Pazar ve Pazartesi akşamı sahne alan “Grup Saraband” izleyicilerden tam not aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Konservatuvar öğrencileri; Buğra Öcel (gitarist), Görkem Elçi, (Davulcu), Batuhan Toker (gitarist), Kaan Yurdagül’ün ( Basgitar) tamamen kendi imkanları ile bir araya gelerek kurdukları “Grup Saraband” alternatif rock eserler ile dinleyicileriyle buluşuyor.

“ESKİ TÜRK ROCK GELENEĞİNİ TÜRKİYE’DE DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Saraband Grup üyeleri gazeteniz Kocatepe’ye yaptıkları değerlendirmede, müzik grubunu; eski Türk Rock geleneğini Türkiye’de devam ettirmek ve daha fazla kitleye sevdirmek amacıyla kurduklarını ifade ettiler.

“ALTERNATİF ROCK TÜRÜNÜ DAHA FAZLA KİTLEYE SEVDİRMEK İSTİYORUZ”

AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi konservatuar bölümünde okurken tanıştıklarını ifade eden grup sözcüsü Görkem Toker, “Altarnetif Rock denilince; insanların aklına sadece genç kesimin dinleyeceği bir tarz geliyor. Biz bu algıyı yıkmak istiyoruz. Yaşlı bir amcanın bu tarzı dinlediğini veya dinlediğine seveceğine çok eminim. Altarnatif Rock müziğini daha fazla kitleye dinletebilmeyi ve sevdirebilmeyi hedefliyoruz. Grubumuzu yaklaşık 3 yıl önce kurduk. Ama daha çok genç ve yeni olduğumuz için piyasaya hemen girmek istemedik. Son zamanlarda Ankara, Eskişehir, Manisa, Denizli gibi illerde sahne bazlı etkinliklerde yer alıyoruz. Afyonkarahisar’da bu anlamda çok fazla alternatif yok. Sahnemizde bizleri izleyenlerden, çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Buda, bizleri çok mutlu ediyor, hemde daha fazla motive olmamızı sağlıyor. Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında Zafer Meydanına gerçekleştirdiğimiz sahnemizi Afyonkarahisarlılar ilgi ile karşılayarak eşlik ettiler. Buda bizlere, tarzımızın tüm kitleler tarafından sevilerek dinleyeceğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Bizler, Afyonkarahisar’da bu tarz etkinliklerde ve sahnelerde daha fazla yer alarak grubumuzu ve alternatif rock müziğini daha fazla kitleye duyurmak istiyoruz.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM