Sergi beğeni topladı

Sergi beğeni topladı

AKÜ MYO Mimari Restorasyon Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Aliye Mete Sert’in 6 ayrı kategoride toplam 163 fotoğraftan oluşan kişisel sergisi açıldı

 

Afyon Meslek Yüksekokulunda Mimari Restorasyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aliye Mete Sert tarafından “Kapı Tokmakları” temalı kişisel fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışına; AKÜ Meslek Yüksekokulundan akademisyenler, öğrenciler katıldı.

Yüksek katılımın gözlendiği sergide Aliye Mete Sert, tokmakların anlamını anlattı. Gizemli kültür olarak da isimlendirilen kapı tokmaklarının, ev hanesi hakkında verdiği ince bilgiler misafirlerin dikkatini çekti.

Sert, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İnançta mahremiyetin, kültürde nezaketin, mimaride zarafetin göstergesi olan kültürel mirasımız olan kapı tokmakları diğer nesillere aktarmak istedim. 15 senelik hayalim olan sergi, okuduğum altıncı üniversite olan Mimari Restorasyon Bölümü ile daha da alevlendi ve sergiyi açmak nasip oldu. Bana bu fırsatı veren okul yönetimine ve bölüm başkanlığına çok teşekkür ederim. Sergiye katılım sağlayanların ayağına sağlık. Atalarımızın bir sözü var. ‘Deniz dalgasız kapı halkasız olmaz.’ derler. Kapınızı çalanlarınız bol olsun.”

Sergi de 6 kategoriden oluşan 163 fotoğraf yer alıyor. >>

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM