Eroğlu: Afyonkarahisar Türkiye Yüzyılına hazır

Eroğlu: Afyonkarahisar Türkiye Yüzyılına hazır

 

 

Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın Türkiye Yüzyılına hazır olduğunu söyledi

 

  1. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı. 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti 25. Dönem İzmir, 23. 24. 26. 27. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’a yapılan merkezi yönetim yatırımları hakkında bilgiler verdi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ AFYON’A AYRI BİR EHEMMİYET GÖSTERİYOR”

Afyonkarahisar’ın Türkiye Yüzyılına hazır olduğunun altını çizen Eroğlu, “Vatandaşlarımızı ekonomik olarak rahatlatacağız. Ekonominin 4 temeli vardır. Buna ‘4 İ Kaidesi’ diyebiliriz. İstihsal yani üretim. İstihraç yani yer altı zenginliklerinin çıkartılması. İstihdam yani iş imkânı sağlama. İhracat yani dış ülkelere ürün satışıdır. Ülkemiz istihsal ve ihracatta rekorlara imza attı. Aralık 2022 yılı         itibariyle istihdam sayısı 31,2 milyon kişi, istihdam oranı ise yüzde 48,6 olarak gerçekleşmiştir. İnşallah istihdam noktasında çok daha iyi yerlere ulaşacağız. Afyonkarahisar’a 68 milyar TL’lik muazzam bir yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımız da vatandaşımızın dertlerini dinliyor,  daha sonra da vatandaşlarımızın dertlerini çözmek için çözümler üretiyoruz. İlimizden çözemediğimiz meseleleri, Ankara’da Bakanlıkları ziyaret ederek çözmenin gayreti içerisinde oluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Afyonkarahisar’a çok ayrı bir ehemmiyet gösteriyor. Kendisiyle her görüşmemizde ilimizle alakalı meseleleri, yatırımları bize soruyor. Afyonkarahisar için ne gerekiyorsa yapın talimatını veriyor. Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından ziraat ve ormancılığa, turizmden, sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız şehir haline getirdik. Son 21 yılda ilimize 68 milyar TL’den fazla muazzam bir yatırım gerçekleştirdik. Afyonkarahisar’ımızı adeta yatırımların merkezi haline getirdik. Ülkemizin parlayan yıldızı Afyonkarahisar’dır.” dedi.

“AFYONKARAHİSAR LEZZETİN ŞEHRİDİR”

Afyonkarahisar’ın toplam 18 ilçesi ve takriben 745 bin nüfusu ile Türkiye’nin 31’nci büyük ili olduğunu dile getiren 13.979 kilometre yüzölçümü ile Türkiye’nin 13. ilidir. Üretim, istihdam ve ihracatta ilimiz özellikle son yıllarda sağlanan yatırım ve teşviklerden çok iyi istifade etmiştir. Gelişen sanayisi ve büyüyen ticaret hacmi ile işsizliğin en az olduğu iller arasına girmiştir. İl genelinde toplam 9 adet OSB vardır. 2022 yılı ihracat verilerine göre ilimizin ihracaatı 401 milyon dolara yükselmiştir. Afyonkarahisar lezzetin şehridir. Afyonkarahisar UNESCO’nun Gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren ülkemizde üçüncü şehir olmuştur. Afyonkarahisar özellikle gıda üretim sektöründe, et, süt, yumurta gibi ürünlerin üretiminde lider şehirdir.” diye konuştu.

“ZİRAAT VE HAYVANCILIKTA AFYON’DA HAMLE YAPILDI”

AK Parti hükümetlerinin ziraat ve hayvancılıkta Afyonkarahisar’da da hamle yaptığını belirten Eroğlu ,”Ziraat ve hayvancılıkta hamle yaptık. Afyonkarahisar zirai üretim ve hayvancılıkta büyük bir gelişim gösterdi. Hizmete aldığımız baraj ve göletler, hükümetimizin sağladığı zirai üretim destek ve teşvikleriyle Afyonkarahisar zirai üretimde marka oldu. Son 21 yılda çiftçilerimize toplam 2,5 milyar TL zirai destek sağladık. İlimiz; Haşhaş, vişne, bal kabağı, kırmızı pancar, turşuluk salatalık, tavuk (yumurta), sucuk, pastırma üretiminde Türkiye birincisidir. Patates, kiraz, arpa, şekerpancarı, bezelye, lavanta, kültür mantarı, süt üretiminde ülkemizde ilk 5 içerisindedir. Afyonkarahisar bitkisel üretim değeri bakımından yüzde 1,5’lik payı ile ülkemizin 24. ilidir. Canlı hayvanlar değerinde ülkemizde 7. sırada, hayvani üretim değerinde Türkiye’de10’ncu sırada yer almaktadır. Teknolojik serada marka şehir haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

“SU YATIRIMLARINDA DA AFYONKARAHİSAR’DA REKOR KIRILDI”

Afyonkarahisar’da su yatırımlarında da rekorlar kırıldığını dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti: “ Afyonkarahisar su yatırımlarında rekorlar kırdı. Afyonkarahisar’ımızın en temel geçim kaynakları arasında ziraat gelmektedir. Ziraatında en temel unsuru sulamalardır. Bunu çok iyi bildiğimiz için Afyonkarahisar’ımızı su yatırımlarında ihya ettik. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz su faaliyetlerinin yatırım tutarı 7,7 milyar TL’dir.  Bu bir rekordur. Afyonkarahisar merkez,17ilçe, 40 belde ve köylerimiz bu yatırımlardan istifade etmiştir. Bütün ilçe ve köylerimiz suyatırımları ile donattık. 69 Baraj ve gölet inşa ettik. Afyonkarahisar’a hükümetimiz döneminde 43 baraj, 26 gölet olmak üzere toplam 69 baraj ve gölet inşa ettik. Bölgenin en yüksek barajlarından biri olan 105 metre yüksekliğinde Çay Barajını kazandırdık. Bu barajı 29 Ağustos 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar ziyaretinde açmıştı. Bütün ilçelerimizden birer misal vermek gerekirse; Merkez Işıklar Barajı, Başmakçı Çığrı Barajı, Bayat Derbent Barajı. Bolvadin Özburun Barajı, Çay Barajı, Dazkırı Hasandede Barajı, Dinar Yıprak Barajı, Emirdağ Yedikapı Barajı, Hocalar Yeşilhisar Barajı, İhsaniye Ayazini Barajı, İscehisar Karaağaç Barajı, Kızılören Göleti, Sandıklı Devlethan Barajı Yavaşlar Barajı, Sinanpaşa Kuruçay Barajı, Sultandağı Kırca Barajı, Şuhut Aydın Barajı, 8 baraj ile bir göletinde inşaatı devam etmektedir.  Ayrıca Çay, Eber1. ve 2. Kısım Yer altı Sun’i Beslemesi bulunmaktadır. 14 baraj ve göletinde plan ve projeleri hazırlanmaktadır. Toplam 64 baraj, 35 gölet ve 2 yeraltı sun’i beslemesi olmaküzere 101 baraj ve gölet ile su biriktirme tesisini ilimize kazandırmış olacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM