Olgun’dan KYK araştırma önergesi

Olgun’dan KYK araştırma önergesi

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, KYK Yurtlarında fiziki yetersizlikler nedeniyle öğrencilerin yaşadığı mağduriyetlerin araştırılması için TBMM Başkanlığına önerge verdi

 

Önerge verme gerekçesinde son günlerde ülke genelinde KYK Yurtlarında peşi sıra meydana gelen kazaların geldiğine dikkat çeken Milletvekili Hakan Şeref Olgun, yurtların fiziki ve yöneticilerin durumlarının araştırılması için TBMM’de bir Araştırma Komisyonunun kurulmasını istedi.

Gençlerin bu ülkenin ve Cumhuriyetin geleceğinin birer teminatı olduğunu ifade eden Hakan Şeref Olgun, “KYK Yurtlarının öğrencilerimizin ihtiyaçlarını görecek düzeyde ve kalitede fiziki yapıya sahip olum olmadıkları, yurtlarımızın idarecilerinin görevlendirilirken bilgi birikim ve becerilerinin göz önünde bulundurularak ehliyetli kişiler tarafından yönetilmelerinin sağlanması gerekir. Her yıl binlerce öğrencimizin barındırıldığı yurtlarımızda hizmet alımları, imar, imalat ve tadilat işlerinin usul ve esaslarına riayet edilerek gençlerimizin koruması devletimizin görevidir. Gençlerimizin sahipsiz bırakılamaz.” dedi.

Olgun, Türkiye’de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak il ve ilçelerde faaliyet gösteren yurtların fiziki koşullarına dair sorunların ve çözümlerinin biran önce tespit edilmesi amacıyla TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Olgun’un önergesine 20 milletvekili imza atarak destek verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM