“Gayrimüslümler Filistin Davasını Daha Çok Savunur Hale Geldi”

“Gayrimüslümler Filistin Davasını Daha Çok Savunur Hale Geldi”

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, gayrimüslümlerin Filistin davasını daha çok savunur hale geldiklerini, bu davada herkesin gücü nispetinde yapabilecekleri olduğunu söyledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı ile Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğiyle “Filistin, Kudüs ve Gazze Kur’anda Yahudilik” konulu konferans 8 Aralık 2023 Cuma akşamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ercan Şen verdi.

“İKİ AYLIK SÜREÇTE 20 BİNE YAKIN İNSAN ŞEHİT OLDU”

Konferans programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açış konuşmasını AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. Mescid-i Aksa ve etrafının mübarek kılındığını Kur’an-ı Kerimin haber verdiğini söyleyen Coşkun, “Mescid-i Aksa ve etrafının mübarek kılındığını daha önce defalarca ifade ettik. Mescid-i Aksa’nın son dönemde bizim gündemimizden düşmemesinin sebeplerinden bir tanesi de orada son süreçte yaşanan zulümlerdir. Esasında yüz yıla yakındır aynı zulüm yaşanıyordu. Ancak bu sefer farklı bir dozda farklı bir zihniyetle maalesef ki farklı bir boyutta yaşanmaya devam ediyor. İki ayı geçen süreçte orada neredeyse 20 bine yakın insan şehit oldu. Elli binin üzerinde bina yerle bir oldu. İnsanlar ilaçlara, tedaviye, ekmeğe suya ulaşma noktasında çok ciddi problemler yaşıyor.” dedi.

“GAYRİMÜSLÜMLER FİLİSTİN DAVASINI DAHA ÇOK SAVUNUR HALDE”

“Ancak öyle acı bir durum var ki ne ile izah edebileceğimizi ben bilmiyorum.” diyen Coşkun, “Bilindiği üzere bir ateşkes sözkonusu oldu. Ateşkesten sonra sanki oradaki tüm problemler çözülmüş hiçbir sıkıntımız kalmamış gibi sessizliğe büründük. Başta Türkiye Cumhuriyeti halkı olmak üzere tüm İslam ülkeleri bir sessizliğe büründü. Allah-u Teâlâ bizleri cennetine koyabilmek adına bir fırsat sunmuş. Mescid-i Aksa, Filistin davasını savunma imkânını nasip etmiş. Biz ise Ya Rabbi istemiyoruz diyoruz. Her gün televizyon kanallarında ABD’nin çeşitli eyaletlerinde, Almanya ve İngiltere’de yapılan gösterileri görüyoruz. Şu anda Filistin davasını maalesef ki Batı’lılar, gayrimüslümler bizden daha çok savunur hale geldiler.”

“BİZ HESABI NASIL VERECEĞİZ?”

Coşkun, şunları kaydetti: “Filistin davasının üç tane boyutu var. Bizim açımızdan tarihsel bir boyutu var. Bizim ecdadımız o topraklara hükmetmiş veyahut hizmet etmiş. Doğrusu olan budur. İkincisi insani bir boyutu var. Çünkü orada insanları katlediyorlar. Ama üçüncüsü ve en önemlisi imani bir boyutu var. Bu da bizi en fazla ilgilendiren boyutudur.  Biz nasıl hesap vereceğimizi düşünüyoruz. İki tane twett atarak, birkaç tane paylaşım yaparak kahrolsun İsrail diyerek mi? Halk açısından söylüyorum elbette ki bunlar birer kıymettir. Biz bunun hesabını veremeyeceğiz. Belki hepiniz görmüşsünüzdür. Şehit torunlarının başında ağlayan bir dede, ‘Yavrcuğum Resulullah’a benden selam söyle. Ancak ona söyle de ki ümmetin bizi yalnız bıraktı.’ diyor. Bu nasıl bir ruh halidir? Şikâyeti kiminle gönderdiğine baksanıza? Peygamberlere en yakın olan insanlar şehitlerdir. Şehitlerle peygambere selam gönderip şikâyet ediyor. Biz bunun hesabını nasıl vereceğiz? Enkaz altından yavrusunu çıkaran anne Hasbinallah venimel vekil diyor. Allah’ı kendine vekil tayin ediyorda bu Müslümanlar seslerini çıkarmıyor diyor. Biz onlara sahip çıkmadık ve çıkmıyoruz. Bu imtihanda onlar kazandılar. Ama biz Müslümanlar olarak kaybettik. Elbette herkesin kendi gücü nispetinde yapabilecekleri var.”

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon AKÜ MGV

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM