Kübra Kocakuş Yine Avrupa Şampiyonu

Kübra Kocakuş Yine Avrupa Şampiyonu

Afyonkarahisarlı sporcu Kübra Kocakuş, Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda 60 kilogramda karşısına çıkan Yunanistan, Avusturya ve Rusya’ya karşı mücadele ederek altın madalya kazandı

Elit Büyükler Avrupa Muaythai Şampiyonası ve Uluslararası Muaythai Açık Kupası, Antalya Spor Salonu’nda yapıldı. 9-14 Aralık tarihleri arasında düzenlenen organizasyona, 26 ülkeden yaklaşık 450 sporcu katıldı. Ukrayna’nın şampiyon olduğu Avrupa Şampiyonasında Türkiye, 3 altın, 5 gümüş ve 8 bronz madalya ile ikinciliği elde etti. Muaythai Açık Kupasında ise Türkiye 63 altın, 79 gümüş, 71 bronz toplam 213 madalya ile birinci sırada yer aldı.

Kübra Kocakuş, sırasıyla Yunanistan, Avusturya ve Rusya’ya karşı mücadele ederek altın madalyaya uzandı. Kocakuş, 2022’de düzenlenen organizasyonda da altın madalya kazanmıştı.

Antrenör Berkan Öner, Kübra Kocakuş’u başarısından dolayı tebrik etti. Öner, “Kübra, harika bir performans sergiledi ve bu başarıyı hak etti. Kübra ile gurur duyuyorum” dedi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, “Kübra’nın bu başarısı gurur verici. Emeklerinin karşılığını almak gerçekten harika. Kendisini ve antrenörünü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kübra Kocakuş, 2024 Yaz Olimpiyatları’na katılmayı hedefliyor.

KÜBRA KOCAKUŞ KİMDİR?

Kübra Kocakuş, 1996 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. 15 yaşında başladığı dövüş sporlarında kısa sürede önemli başarılar elde etti. 2019’da Dünya Muaythai Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Kocakuş, 2022 ve 2023’te Avrupa Muaythai Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Kocakuş, Afyonkarahisar’da bulunan Berkan Spor Kulübü’nde antrenman yapıyor

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM