“Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” Filmini Gözyaşları İçinde İzlediler

“Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” Filmini Gözyaşları İçinde İzlediler

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını beyaz perdeye taşıyan, “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” filmini, öğretmen ve öğrencilerle izledi

 

2017 yılında Batman’ın Kozluk İlçesi’nde bölücü terör örgütü üyelerince 23 yaşında şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını beyaz perdeye taşıyan “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben” filmini Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı eşi Dr. Burhan Selim Yiğitbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürü Hayati Duman, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte izledi.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Zaman zaman duygu dolu anların yaşandığı filmin ardından açıklamada bulunan Vali Yiğitbaşı, “Şehit Öğretmenimiz Şenay Aykübe Yalçın’ın hayatını beyaz perdeye taşıyan, yönetmenliğini Murat Onbul’un üstlendiği “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” filmini bugün eşim ve öğrencilerimizle birlikte izledik. Galası, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan filmin yönetmenine ve oyuncularına genç yaşta şehit olan Aybüke Öğretmenin hikayesini sinemayla buluşturarak ölümsüzleştirdikleri için teşekkür ederim. Bu vesileyle bir kez daha Şehit Öğretmen Şenay Aykübe Yalçın’ı rahmetle anıyorum.” dedi.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAYA SÖZ VERİYORUM”

Film gösteriminin ardandan konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, şunları kaydetti: “İdeallerinin ardından koşan, azimle ve şevkle çalışan Aybüke Öğretmenin hayatını gözyaşları içerisinde izledik. Öğretmenlerimizin hepsi yarınlarımızın teminatı olan evlatlarımızın yetiştirilmeleri için ellerinden gelen her şeyi fazlasıyla yapıyorlar. Bundan dolayı öğretmenlik diğer mesleklerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir meslektir. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi, tüm şehit meslektaşlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyor, onların emanetine sahip çıkacağımıza söz veriyorum.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM