Atlı, TÜBİTAK 2219 Programını Anlattı

Atlı, TÜBİTAK 2219 Programını Anlattı

AKÜ Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sinan Atlı, TÜBİTAK 2219 programının başvuru şartlarını anlattı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sinan Atlı tarafından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2219 (Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı) ile Avustralya’da Doktora Sonrası Çalışma konulu konferans verildi.

“12 AY YURT DIŞI PROJELERİNDEN YARARLANANLAR 6 YIL BEKLİYOR”

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, akademik personel ve öğrenciler katıldı. TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı ile Avustralya University of New South Wales’te yaşadığı tecrübelerden bahseden Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sinan Atlı, TÜBİTAK 2219 programının başvuru şartlarını anlattı.  Atlı, “2219 programı ile doktoradan sonra yurtdışında çalışma yapmak istediğiniz zaman TÜBİTAK destek sağlıyor. Başvuru için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, doktora derecesine sahip olmak gibi şartlar var. Sağlık alanında çalışıyorsanız uzmanlığa sahip olmak ya da sanat alanında yeterlilik eğitim derecesine sahip olmanız gerekiyor. Bunun dışında yabancı dil şartı var. Yabancı dil şartı 2023 yılı için YDS ve YÖKDİL gibi sınavlardan 65’ti. 2024 yılı için ise yabancı dil puanının 75 olacağı söylendi. TÜBİTAK’ın yurtdışı projelerinden 12 ay yararlandıysanız bir daha başvurmak için 6 yıl beklemek gerekiyor.” dedi.

“BAŞVURUYU YETKİN BİLİM İNSANLARI DEĞERLENDİRİYOR”

TÜBİTAK 2219 programı başvurularının iki aşamada değerlendirildiğini belirten Atlı, “Bir ön değerlendirme var. Bir de bilimsel değerlendirme var. Ön değerlendirmede; başvuru belgeleri kontrol ediliyor. Sonrasında bilimsel değerlendirmede başvurduğunuz alanda yetkin bilim insanları belli kriterlere göre başvuruyu değerlendiriyor. Bu kriterlerde; araştırmanın özgün değerine bakıyorlar. Yöntemlere, iş paketleri, başarı ölçütleri, risk yönetimi, araştırmanın yaygın etkisi, kariyer geliştirme potansiyeli ve bu araştırmayı neden yurtdışında yapmak istiyorsunuz kriterleri değerlendiriliyor.” ifadelerini kullandı. Atlı, konuşmasının devamında  University of New South Wales ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Afyon AKÜ

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM