“Yeni Virüs Varyantı İçin Paniğe Gerek Yok”

“Yeni Virüs Varyantı İçin Paniğe Gerek Yok”

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Bahadır, JN.1 varyantının büyük bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Dr. Bahadır, “Yeni virüs varyantı için paniğe gerek yok” dedi

 

Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde endişe oluşturan Covid-19’un Omicron varyantının alt türevi olan JN.1 hakkında sağlık otoriteleri değerlendirmeler yapıyor.

Özel Fuar Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Bahadır, JN.1 varyantının genel nüfus için büyük bir tehdit oluşturmadığını söyleyerek, “Her ne kadar yeni varyantlar genel olarak endişe yaratsa da aşılı bireylerin, özellikle genç yaş gruplarının herhangi bir panik yapmamalıdır. Koronavirüs vakalarında mevsimsel bir artış yaşanıyor. Bir paniğe kapılmadan normal güvenlik önlemlerine devam edilmesi gerekmektedir. Özellikle genç ve aşılı bireylerin herhangi bir başka kronik hastalığı olmadıkça endişe duymalarına gerek yoktur. Ancak 65 yaş ve üzerindeki bireylerde durum farklıdır. Eğer bu yaş grubundaki kişiler aşılanmamışsa veya başka kronik hastalıkları varsa, herhangi bir yeni varyantın, hatta orijinal Covid-19’un bile tehlikeli olabileceğini unutmamak önemlidir. Sonuç olarak, JN.1 varyantıyla ilgili paniğe kapılmadan, toplumun genel sağlığı için alınması gereken önlemlere dikkat edilmesi çağrısında bulunup, herkesi bilinçli ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM