Deprem Bölgesine Yapılacak Okulun Adını Afyon Valiliği Belirleyecek

Deprem Bölgesine Yapılacak Okulun Adını Afyon Valiliği Belirleyecek

Deprem sonrası Hatay’ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerine koordinatör Vali olarak görevlendirilen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın, deprem bölgesiyle iletişimi sürüyor

 

İskenderun’da hayırsever katkılarıyla yapılacak olan okulun ismini Afyonkarahisar Valiliği belirleyecek.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak ve bölgeyi hızla ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Deprem Bölgesine Yapılacak Okulun Adını Afyon Valiliği Belirleyecek

VALİ YİĞİTBAŞI’NIN DEPREM BÖLGESİYLE İLETİŞİMİ SÜRÜYOR

Deprem sonrası Hatay’ın Kırıkhan ve İskenderun ilçelerine görevlendirilen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, deprem bölgesiyle iletişimini sürdürüyor. Türkiye, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 18 ili etkileyen depremlerle sarsılmıştı. Günlerce süren arama kurtarma faaliyetleri, yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılırken, o günden bugüne de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) eliyle yapılan afet konutları ve köy evlerinin inşaatları hızla yükseliyor. Büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar ile bölgenin kısa sürede yeniden eski hareketliliğine kavuşturulması planlanıyor. Çalışmalarda binaların sağlamlığına, estetiğine ve özellikle de fay hatlarına uzak olacak şekilde yer seçimine dikkat edilirken, aralıksız süren çalışmalar ile binalar hızla yükseliyor. Sosyal donatıların da yer aldığı yeni kalıcı konutlar tamamlandıkça vatandaşlara teslim ediliyor.

DEPREM BÖLGESİNE DESTEK HİÇ KESİLMEDİ

Deprem sonrası iki aya yakın süreyle bölgede koordinatör vali olarak görev yapan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’daki görevine dönmesinden sonraki dönemde de depremzedelerle olan iletişimine devam ederek bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin takibini sürdürdü. Afyonkarahisar halkının ve hayırsever iş insanlarının desteğiyle, bir yıla yaklaşan süreçte bölgeye destekler kesilmedi.

OKULUN İSMİNİ AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİ BELİRLEYECEK

Hasarlı olduğu için kullanılamayan Denizciler Çamlık İlkokulu, depremlerin hemen ardından Afyonkarahisar Valiliği’nce başlatılan bağış kampanyasına Afyonkarahisarlıların verdiği destekler ile 2 katlı ve 12 derslikli olarak yeniden inşa ediliyor. Çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bina deprem yönetmeliğine uygun olacak şekilde ihale edildi. Hatay Valiliği tarafından 12 Aralık 2023’te inşaat firmasına yer teslimi yapılırken, inşaatın 240 günde tamamlanması planlanıyor. Şu ana dek temel atma işlemini tamamlayan firma yetkilileri okulun ilk katındaki çalışmalarını sürdürüyor. Okul tamamlandığında, Afyonkarahisar Valiliği’nce belirlenecek olan ismi ile İskenderun’daki öğrencilere hizmet verecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM