Sünnetci: Yerli Ve Milli Teknolojileri Üretecek Gençlerin Afyon Çıkmalı

Sünnetci: Yerli Ve Milli Teknolojileri Üretecek Gençlerin Afyon Çıkmalı

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, bu yıl ki TEKNOFEST yarışmasına Afyonkarahisar’dan daha çok katılım ve başvuru hedeflendiğini açıkladı. Sünnetci, “Yerli ve milli teknolojileri üretecek, geliştirecek gençlerin şehrimizin okullarından çıkmasını diliyorum. Bu nedenle okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin öğrencilere rehberlik yapmaları önem taşıyor” dedi

 

2018 yılından bu yana Türkiye’nin ve dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivalinin (TEKNOFEST) bu yıl ki büyük finali Adana’da yapılacak. İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin başkanlığını yaptığı çevrimiçi toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve 422 okul müdürü katıldı.

Toplantıda Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci; Geçen yıl 530 başvuru yapılan, 20 proje ile Afyonkarahisar’ın büyük finale katıldığını, Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü kazanılan organizasyondan sonra bu yıl daha çok başvuru ve derece hedeflendiğini ifade etti. Müdür Sünnetci, yerli ve milli teknolojileri üretecek, geliştirecek gençlerin şehrin okullarından çıkmasını dilediğini, bu amaçla okul yöneticileri ve öğrencilerin öğrencilere rehberlik yapmasının önemine değindi.

Toplantı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminin TEKNOFEST Yarışmaları ile ilgili bilgilendirmeleri ile sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM