9 Ana Başlıkta 55 Projemiz İle Geliyoruz

9 Ana Başlıkta 55 Projemiz İle Geliyoruz

MHP Afyonkarahisür Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “MHP’nin 9 ışık düsturundan ve partimizin kuruluşunun 55. yılı münasebetiyle 9 ana başlıkta 55 ayrı projemiz hazır” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt beraberinde MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, İl Başkan Vekili Recep Yaman, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı İsa Güven, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile KAÇEP Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Gazlıgöl Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

MHP Belediye Başkan Adayı Küçükkurt daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (AFSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

BELEDİYELER VATANDAŞLA İÇ İÇE YÜZ YÜZE OLMALI

Gazlıgöl Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışını anlatarak, “Belediyeler; vatandaşla her an iç içe, yüz yüzedir, Devlet­vatandaş ilişkilerinin tanziminde öncelikli ve belirleyici olan hizmet birimlerini bünyelerinde barındırmaları dolayısıyla “devlet ile vatandaşı buluşturma” hedefinin temelini oluşturmaktadır. Bu durumun, belediyelerin devlet ve vatandaş ilişkisini düzenlemedeki sorumluluklarını her geçen gün artırdığı unutulmamalıdır. Bu amaca yönelik olarak, seçilen ve seçen ilişkisinin yanı sıra, hizmeti sunanla, hizmeti alan arasındaki yakınlığın ve ortak yaşam alanı bağının kurulması sağlanmalıdır. Ortak yaşam alanı; Yönetici ile vatandaş arasındaki ilişkileri ve işleyişi kolaylaştırıcı, sıcaklaştırıcı bir rol oynamalı; bu sıcaklık, güven ve dinamizmin sürekliliğini sağlamalıdır. Bu ilişkinin, devlet ile vatandaşı buluşturma anlayışımızın esasını oluşturduğu unutulmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

UMDUĞUMUZUN ÇOK ÜSTÜNDE BİR TEVECCÜH GÖRDÜK

MHP Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyaretinin ardından AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.  Ülke ekonomisi ile Afyonkarahisar ekonomisinin kalkınması için canla başla çalışan iş insanlarının sorunlarını dinleyerek sektöre ilişkin konular hakkında çözüm önerilerini paylaşan Küçükkurt, “Bilindiği üzere biz her zaman iç içe olan teşrik-i mesai yapan aynı camianın insanlarıyız. AFSİAD olarak hepiniz ekonominin bel kemiği olan insanlarsınız. Afyonkarahisar ın sıkıntılarını, sorunlarını el birliğiyle çözelim amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Caddelerde, sokaklardayız. Vatandaşlarımızın arasındayız. Umduğumuzun çok üstünde bir teveccüh gördük. Elhamdülillah bundan dolayı da memnunuz. Bu da bizi biraz daha görevi devir alma noktasında ateşliyor, biliyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili hepimiz ümitvarız. Bizim hemşehrilerimize verdiğimiz en büyük vaadimiz biz şehrimizi hep birlikte yöneteceğiz. İstişare kültürünü hakim kılmak zorundayız. Afyonkarahisar’ın son dönemde yaşadığı eksikliklerin başında bu gelmekte. Sözün başında dediğimiz gibi sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Hep beraber çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ama irtibat noktasında, ortak aklı bulma noktasında maalesef problemler yaşıyoruz. MHP’nin de güvencesi bu şekilde. Bizim şahsi olarak da güvencemiz bu şekilde. Biz sivil toplum kuruluşlarımız, iş dünyamız, çalışanlarımız, emeklilerimiz, esnafımız olmak üzere her kesimle birlikte sorunları hep birlikte masaya dökeceğiz. Bunların içerisinden de en mantıklısı hangisiyse el birliğiyle bu çözüm şehrimize uygundur, iş adamımıza uygundur, esnafımıza uygundur diyerek birlikte karar vereceğiz diyerek birlikte karar vereceğiz. İnanın çok fazla projemiz var. MHP’nin ana ilkeleri rahmetli Başbuğumuzun ortaya koyduğu dokuz ışıktır. MHP’nin, ülkücü hareketin ana hatlarını çizdiği dokuz ışık ünlemimiz var. Dokuz ışıktan yola çıkarak 9 ayrı konu başlığı altında bu konu başlıkları; Afete hazırlıktan, ulaşıma kadar, sanayi ve teknolojiden üretken belediyeciliğe kadar, imarda adaletten, eğitim çalışmalarına kadar 9 ana başlık altında MHP’nin 55’nci kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle 55 ana projemiz var. Bu demek değil ki 55 projeye takılı kalacağız ya da sadece bu değil. Bunların da alt projeleri var. İl teşkilatımızın oluştuğu bir proje komisyonumuz var. Bu komisyonda teknik insanlar, kamuda çalışmış olanlar, esnaftan temsilciler hepsi el birliğiyle bu projeler üzerinde çalıştılar. Bunların hepsi elimizden rapor halinde ve kitapçıklar halinde bilgisayar ortamında hazır hale getirildi. Nasip olursa Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak’ın Afyonkarahisar’a geldiğinde geniş bir aday tanıtım toplantısı düzenleyerek bu projelerimizi hemşerilerimize ilan edeceğiz. Sürpriz yok hazırlığımız tamam. Sanayici ve iş dünyasından isimlerin önerilerini alarak ki diğer sivil toplum kuruluşlarında da aynı yolu izledik.” dedi.

AFYONKARAHİSAR KİLİTLENME NOKTASINA GELDİ

Sürdürülebilirliğin önemine değinen Başkan Adayı Küçükkurt, şu ifadelere yer verdi: “Sürdürülebilirlik çok önemlidir. Biz fikirlerimizi, projelerimizi ortaya koyduk. Ama hepimiz için yakın zamanda yaşadığımız sıkıntıların çoğu sürdürülebilirlikteki eksikliğimizden kaynaklandı. Yaklaşık 15 yıl öncesini düşünelim, bunları hep konuşmuştuk. Belki sizlerle de bunları konuştuk. Şehrin bir karayolları vardı. Müzenin karşısında karayollarından başladık. Yanında Sosyal Hizmetler, Çocuk Esirgeme Kurumu, Birinci Sanayi Sitesi, Park Afyon AVM’nin olduğu eski otogar alanı vardı. O zaman bu binalar yoktu. Biz bunları o zamanlar dile getiriyorduk. Bu kuşak aslında kurtuluşa vesile olabilecek bir kuşak. Oradan devam ettiğimizde İl Jandarma Komutanlığının bulunduğu yer, Halk Eğitim Merkezinin olduğu yer, stadyumun olduğu alan. AFDORA’nın yapıldığı yer henüz yapılmamıştı. Devlet Hastanesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, AFJET A.Ş’nin bulunduğu yer. Buradaki bant Afyonkarahisar’ın kurtuluşu olabileceğini resmi kurumların,  kuruluşların taşınmakla ilgili bir sıkıntısı olmadığını dile getirmiştik. Biz bugün bisiklet giremeyen yollara tramvay sokmanın derdindeyiz. Burada raylı sistemi bu hat üzerindeki planlayabilseydik. Bunlar aslında dile getirdiğimizde kabul gören fikirler, projelerdi. Maalesef siyaseten eksikliğimizden ya da istişare nazlığından dolayı bunları hayata geçiremedik. Biz fikri takibi sürdürsekte icraat noktasında sürdürülebilirliği sağlayamadığımız için bugün işte oraya Park Afyon AVM’yi yaptık. Stadyumu bu şekilde yaptık. Toplumun birçok kesiminden gelen tepkileri dinlemeden şehrimizi bugün kilitlenmiş bir noktaya getirdik. Yani yola çıkış gayelerimiz aslında hep aynı. Sürdürülebilirlikle ilgili şehrin sakinlerinin, fikirlerinin dinlenmesi ile ilgili çabalarımız var. Bu sefer eğer hemşehrilerimiz bize destek verirlerse, sizler aynı şekilde desteği uygun görürseniz biz bu noktalardan hareket etmeyi geçmişten bu zamana gelen şehrin kurtuluş noktası ile ilgili açılması ile ilgili fikirlerden sürdürülebilirliği sağlamaya çalışıyoruz.”

9 Ana Başlıkta 55 Projemiz İle Geliyoruz

ÖNCELİKLE İŞ İNSANLARI SANAYİCİLER DESTEKLENMELİ

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, mutlaka bir şehrin sanayisinin olması gerektiğini söyledi. Başkan Kahveci, “Kaldırım yapılabilir, yol yapılabilir, içme suyu v.s yapılır. Ya da trafiği tek yön yapabilirsiniz. Bunlar hiç problem değil. Bunlar Belediye Başkanlarının vaatleri arasındadır. Ama insanlar önce ekmek sahibi olmak istiyor. Ekmeği olmayanın bir sürü şey olmaz. Bunu hepimiz biliyoruz. Maalesef günümüz şartlarında ekonomide çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Öncelikle sanayicilerin, iş adamlarının desteklenmesi lazım ki bu şehre bunlar katma değer getirsinler. Belediyenin direkt iş adamlarının destekleme noktasında, tabi ki organize sanayide kurulması lazımdır. İş adamlarımız, sanayicilerimiz öncelikle Belediye Başkanı da istimlak olsun arsa konusu olsun bu konularda yardımcı olur. Yoksa direk belediyeler hiçbir yere gidip bir organize sanayiyi direkt yapmazlar. Biz bununla ilgili Afyon’da ciddi yerler tespit ettik, lokasyonlar, plan ve projeleri hazırlandık. Tüm bunlar yakında Belediye Başkan Adayımız Sayın Sezer Küçükkurt tarafından sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini çağıracağımız bir toplantıda anlatılacaktır. Biz böyle bir toplantı organize edeceğiz. Tanıtım anlatım Belediye Başkan adayımızdan, isteklerde sivil toplum kuruluşlarından, iş adamlarımızdan olacak. Biz de direkt bu konuda siyasi olarak desteklememiz gerekiyor. Ben Başkanımızla ilk olarak yola çıktığımızda kendisine dedim ki, ‘Başkanım kiminle çalışmak istiyorsak yani parti olarak şunu demeyeceğiz, buradaki 5 yüzü biz belirlemeyeceğiz. Lütfen Afyon’da liyakat sahibi; Şehir Plancısı ise o kişiyi, sanayici alman gerekiyorsa sanayiciyi, iş adamı alman gerekiyorsa iş adamını, tüm sivil toplum kuruluşlarını bir arada toplayabilecek bir meclis oluşturacaksınız. Biz parti olarak kendine böyle bir destek veriyoruz. Diğer siyasi partiler nasıl yapar bilmem. Ama daha önce nasıl yapıldığı malumdur. Afyon’da genelde siyasi partiler kendi partilerinden meclisler oluştururdu. Dışarıdan göstermelik birkaç iş adamı alınırdı. Bunlarla da bugüne kadar bir çözüm üretilemedi. Biz bu sefer dedi ki, ne istiyorsan arkandayız. Biz bu konuda mesela sizin de yakın bir arkadaşımız yönetimdedir. Biz bu konuda karar aldık. İl Başkanı olarak benim söyleyeceğim bu biz bu konuda desteğiz.” diye konuştu.

SEZER BEYİN BİR SİYASİ GEÇMİŞİ YOK

Başkan Kahveci, sözlerine şöyle devam etti:

“Vali Hanımın ve AFSİAD olarak sizin başlattığınız projeler çok önemlidir. Ama belli bir süre sonra bu şehirde ne hikmetse her şey birden bire siyasi anlaşılabiliyor. Bilindiği üzere paranın siyaseti dili olmaz. Zaten olmadı da olamazda. İş çok partizanlığa dönüşmemelidir. Biz bu dönem Belediye Başkan Adayı çıkarırken bugüne kadar hiç siyasete bulaşmamış bir ismi tercih ettik. Sebep? Emin olun ki tüm partilere yakın biri olsun istedik. Sezer Küçükkurt beyin MHP’de herhangi bir siyasi geçmişi yok. Ortak bir yerde buluşulabilmeli ki bu şehir ortak bir akılla yönetilebilsin. Eğer Sezer Beyi ittifak adayı olarak çıkarsaydık o zaman Afyon’a bir katkı sunmazdık. İttifak adayı çıkarılması Afyon’da vatandaşın veya belli bir kesimin beklentisi olabilir. Ama bugüne kadar il başkanı olduğumdan bugüne kadar hiçbir zaman yerel siyasette ittifaklardan bahsettiğimden hiç basın duymamıştır, duyamazda. Çünkü ben hiç bahsetmedim. Ama milletvekilliği seçimlerinde bir ittifak vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızla oturulup konuşulup karar verildi. Ama yerelde artık insanlarımıza bir seçme hakkı verilmelidir. Şehirdeki siyasal alanda tercih hakkı mutlaka olmalı. Bu insanlar artık bakmalı, iş adamları, sivil toplum kuruluşları vatandaş tercih edebilmelidir. Şimdi biz ittifak yapmış olsaydık yani aday karşıda kim çıkarsa seçimi başka birinin alma şansı var mıydı yoktu. Öyle değil mi? Şimdi işin gerçeği budur. Ama şimdi Afyon’da Mahmut bey’le büyük bir ihtimalle yarın açıklama yapacak. Afyon’da gerçekten insanlarımızın tercih edebilecekleri, kıyaslayabilecekleri bu şehre bir şeyler katıp katamayacağı noktasında adaylar içerisinden tercih yapabilmeleri gerekliydi. Biz MHP olarak işte bunu sağladık. Tüm seçimler zordur. Bu seçimler çetin geçecek. Ama inşallah sonucu hayırlı olacak.”

9 Ana Başlıkta 55 Projemiz İle Geliyoruz

İSTİŞARE ETMEK HER ZAMAN KAZANDIRIYOR

AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, istişare etmenin her zaman kazandırdığını ifade ederek şunları kaydetti:

“İstişareyi yapabilmek önemlidir. Bunun sürdürülebilirliği de önemlidir. Mesela ortak akıl projeleri Vali Hanımın istişareye yönelik çalışması da güzel oldu. Ama tabi ki sürdürülebilirlikte önemlidir. Bugün bizde sanayici olarak o koltukta ben de yer aldım. Bunların ileri ileriye dönük bir fiiliyata veya işte icraata dönmesinin tek bir sebebi vardır. O da bu tarz istişarelerin sıklaştırılmasıdır. O vizyon ve bakış açısıyla da çıkıp da bununla alakalı da başarının gelmeme ihtimali yok. Önemli olan inşallah hayırlısıyla dediğim gibi emel ve hedefleriniz doğrusunda Belediye Başkanlığı oluşursa o zaman başınızı çokça ağrıtırız. Çünkü biz AFSİAD olarak projeyi çok seviyoruz. Önemli olan Afyon’a yapılacak katkının medyası, derneğiyle olsun Başkanlık göreviyle olsun her birimizin bir görevi vardır ve her birimizde bir şeylerde ödün veriyoruz. Buradaki yaptığımız olgunun en büyük eseri, kendi içimizdeki mutluluğu, enerjisi de bir şeyi oluşturabildiğimizde ve gerçekten de faydalı hale geldiyse zaten o amaç ve hedeflerin yerine gelmesi bizleri mutlu ediyor.”

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM