“MHP Olarak Kentsel Dönüşümü Çok Önemsiyoruz”

“MHP Olarak Kentsel Dönüşümü Çok Önemsiyoruz”

Çay İGM Üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin birinci yıldönümünde yapılan toplantıda MHP olarak yerel yönetimlerde kentsel dönüşümü ve deprem gerçeğine karşı gerekli tedbirlerin alınmasını önemsediklerini söyledi. Kökcür, “Belediyeler kentsel dönüşüm ve deprem gerçeğine karşı yapması gerekenleri bir an önce yapmalıdır. Biz MHP olarak bu konuya çok önemsiyoruz” dedi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının 2’nci birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah üçüncü toplantı için biraraya gelecek.

ÇOBAN: KANDİL GELENEĞİ SÜRSÜN ALLAH FELAKETLERDEN KORUSUN

İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, toplantı açılışında Miraç Kandilini kutladı. Başkan Çoban, “Miraç Kandili kutlu olsun. Bilindiği üzere Müslüman Türk Milletinin geleneğinde kandil kutlamaları vardır. Bizim milletimiz bu tür gecelere gerçekten çok önem verir. Kabir ziyaretleri ve büyüklere ziyaretler yapılır. Eş, dostla selamlaşmaya, telefonla kandil kutlamasına özen gösterilir. Bu güzel geleneğin devamı hepimizin arzusudur. Bu vesile ile tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandilini kutluyorum. İnşallah kandilimiz sadece ülkemizde değil tüm dünya da bolluk, berekete, barışa, huzura, sağlık ve afiyete vesile olsun. Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde sabaha karşı 4.17’de asrın felaketiyle karşı karşıya kaldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerinin birinci yıldönümünü idrak ediyoruz. Gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık. Ama sağ olsun devlet yetkililerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, arama kurtarma ekiplerimiz, yurt içi ve yurt dışından binlerce ekip bu yaraların hafifletilmesi için çok güzel çalışmalar yaptılar. Depremde yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Gerçekten çok zor. Bu depremlerde yaralanan, engelli kalan herkese acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizle birlikte tüm dünyayı böylesi felaketlerden karşı karşıya bırakmasın.” dedi.

GÜNDEM KONULARI GÖRÜŞÜLDÜ

İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantısı gündemin 6’ncı maddesiyle devam etti. İhsaniye İlçesine bağlı Gazlıgöl Beldesinde, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, 261 ada 1 parsel numaralı, 1.305,41 metrakere yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın, kira süresinin 5 yıl süreyle uzatılması konusu rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Afyonkarahisar merkez ve ilçelerde sürdürülen ticari işletmelerin evsel atık toplama işinin ücret tarifesinin, yeni yapılacak protokollerde uygulanmak üzere belirlenmesi konusuda ihtisas komisyonlarına havale edildi.

TALEPLER ÖNCE KOMİSYONLARDA DEĞERLENDİRİLECEK

Emirdağ İlçesi Aşağıpiribeyli Köyünde, mülkiyeti İdareye ait, 207 ada 1 parsel numaralı, 344,29 metrekare yüzölçümlü, 2 katlı bina ve arsası vasfındaki taşınmazın belediye hizmet binası olarak kullanılmak üzere, Aşağıpiribeyli Köyü Tüzel Kişiliğine olan tahsis süresinin uzatılması talebi de ilgili komisyonlara gönderildi. Çobanlar İlçesi Merkez Işık Mahallesinde, mülkiyeti idareye ait, 719 ada 11 parsel numaralı, 2.626,10 metrekare yüzölçümlü, taşınmaz üzerinde yer alan Özel İdare İş Merkezi 1. katta bulunan, 16,17,18, 19, 23 ve 24 nolu bağımsız bölümlerin “Kaymakamlık hizmetlerinde” kullanılmak üzere tahsisi konusunda ilgili komisyonlar rapor hazırlayacak.

ÇOBANLAR’DA İŞYERLERİ VE DEPO KİRALANMASI TALEBİ VAR

Çobanlar İlçesinde, mülkiyeti İdareye ait, Özel İdare İş Merkezi binası zemin katında yer alan 6 ve 7 bağımsız bölüm numaralı işyerleri ile bodrum katta bulunan 2 adet depo ile birlikte toplam 80,00 metrekare alanın kiraya verilmesi talebini ilgili komisyonlar değerlendirecek. Şuhut İlçesine bağlı Başören Köyünde, Ova Enerji Anonim Şirketi tarafından yapılacak rüzgar enerji santarali tesisine ait “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı imar planı ve eklerinin onaylanması konusu ilgili komisyona gönderildi.

NERGİZ: TAVUK ÜRETİCİLERİ SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYOR

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan Sultandağı CHP İGM Üyesi İsmahan Nergiz, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinde vefat edenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara sağlık ve sabır diledi. Nergiz, şöyle konuştu: “6 Şubat büyük bir felaketin birinci yıldönümü olan bir tarihtir. Kahramanmaraşta bir yıl önce meydana gelen depremle birlikte tüm depremzedelerimizin acılarını paylaştığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Sultndağı İlçemizde tavuk üreticilerimizin besihaneleri boş. Bu sorun için herhangi bir çözüm üretilmediğini öğrendim. Üretim çiftliklerine belirli standartlar getirilmiş ama bu insanların bu standartları yerine getirecek mali imkanları yoktur. Bu insanlarımıza devletin yardımcı olmasını talep ediyor, üreticilerimizin acilen tavuklarına kavuşmalarını istiyorum.”

KÖKCÜR: MHP OLARAK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Çay İGM Üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde binlerce canı kaybetmenin derin üzüntüsünün yaşandığını ifade etti. Kökcür, şunları kaydetti: “Bir yıl önce Kahramanmaraş’ta binlerce canımız toprak altında kaldı. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Biz bu büyük depremde de bir kez daha gördük ki deprem sağlam binalara zarar vermiyor. Bir kez daha gördük ve biliyoruz ki kentsel dönüşüm birçok kentimiz için büyük önem taşıyor. Aslında tüm belediyeler bu konuda yapması gerekenleri bir an önce yapmalıdır. Biz MHP olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Bilindiği üzere Afyonkarahisar’da bir deprem bölgesidir. Afyonkarahisar’da da kentsel dönüşüme kesinlikle ihtiyaç var. Mahalli idarelerde en önemli konu üzerine basarak söylüyorum ki kentsel dönüşümdür.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM