“Festivallerle Afyonumuza Yaklaşık 10 Milyar Liralık Girdi Gelmesini Sağlayacağız”

“Festivallerle Afyonumuza Yaklaşık 10 Milyar Liralık Girdi Gelmesini Sağlayacağız”

 

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şehrin yurt dışındaki gurbetçiler dahil tüm dinamiklerini harekete geçirerek kentteki festivalleri uluslararası festival boyutuna getireceklerini söyleyerek, “Bir kentin tanıtımında bilindiği üzere festivaller çok önemlidir. Son yıllarda şehrimizde gerçekleştirilen festivaller ne yazık ki, festivalden ziyade bir tadım standı gibi planlandığı için amacına ulaşamamıştır. Biz yapacağımız organizasyonlar ile festivallerle şehrimize yaklaşık 10 milyar TL girdi sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, beraberindeki partililerle birlikte, Uzun Çarşı da hizmet vermeye başlayan Dandi Döner’in açılışı ile Özel Afyon Girne Koleji’nde yapılan “Yapay Zeka Asistanı Tanıtım” programına katılırken, daha sonra İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ve kurum personeli ile 2. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

“UYGUN LOKASYONLARDA GASTRONOMİ SOKAKLARI İNŞA EDİLECEK”

Cuma namazını 2. Küçük Sanayi Sitesi’nde eda eden Başkan Adayı Küçükkurt, namaz sonrası esnaf ve sanatkarlarla çeşitli konularda istişare ederek, şehrin tanıtımında festivallerin etkin rol oynadığına dikkat çekerek, “Bir şehrin tanıtımında bilindiği üzere festivaller çok önemlidir. Son yıllarda şehrimizde festivaller düzenlenmeye başlamıştır. Şehrin tanıtımına katkı sağlamak gibi bir faydası olan bu festivaller belediyeye ciddi bir bütçe oluşturmaktadır. Fakat yeterli düzeyde ekonomik bir girdi sağlanamamaktadır. Bu sürdürülebilir bir yapı değildir. Şehrin yurt dışındaki gurbetçiler dahil tüm dinamiklerini harekete geçirerek festivalleri uluslararası festival boyutuna getirmemiz gerekmektedir. Örneğin, bölgemizdeki tek gastronomi şehri olan Afyonkarahisar, bu kapsamda yaptığı festivallerde ne kadar adından söz ettirebilmiştir? Şehrimize ne kadar turist ve girdi sağlanmıştır? Daha da somutlaştırırsak örneğin Adana’da 2023 Gastronomi Festivalinde 420 ton et tüketilmiştir. Tüketilen et yaklaşık olarak 4 milyon kebap olarak satılmıştır. Maddi getirisini düşünün. Şehrimizde düzenlenen organizasyon ise festivalden ziyade bir tadım standı gibi planlandığı için sadece Belediyemize bütçeyi oluşturmaktadır. Bizim yapacağımız organizasyonlar ile şehrimize yaklaşık 10 milyar TL girdi sağlanması hedeflenmektedir. Bunun yanında 365 gün hizmet verecek yöresel lezzetlerimizin şehirlerarası yolculara ulaşabilmesi düşüncesiyle tasarladığımız çevre yolu üzerinde uygun lokasyonlarda özgün Afyon mimari tarzıyla modernize gastronomi sokakları inşa edilecek. Değerli girişimcilerimizin kullanımına sunulacaktır.” ifadelerini kullandı.

“KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ TOPLUMUN HER KESİMİ İÇİN PLANLANACAK”

Seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar’da çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayan Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, akşam programında Uydukent Kandilli ve Haliç Konakları sakinlerinin misafiri oldu. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Küçükkurt, “Kültür ve sanat etkinlikleri toplumun her kesimi için planlanacak. Kültür ve sanat etkinlikleri çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz, yaşlılarımızın katılımlarıyla ayrı ayrı düşünülerek organize edilecek. Şehir Tiyatrosunun imkanları geliştirilecek. Sinema, konser, sergi etkinlikleri desteklenip geliştirilecek.” diye konuştu.

“KURTULUŞ CADDESİNE ALTERNATİF GÜZERGAH OLUŞTURULACAK”

“Güney Çevre Yolu” projesi hakkında da bilgiler veren Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, “Önem verdiğimiz çalışmalardan bir tanesi de güney çevre yolu projemizdir. Kanlıca, Hıdırlık, Olucak güzergahı bir tünelle Alparslan Türkeş Köprüsü’nün bulunduğu güzergaha bağlanarak Kurtuluş Caddesi’nin alternatif güzergahı oluşturulacak. Bu sayede şehir trafiğinde rahatlama yaşanırken, Kanlıca bölgesiyle tarihi kent dokusunun bulunduğu bölgelerde birbirine bağlanmış olacak. Erenler Mahallesi’nde AKÜ ANS Kampüsü girişinde öğrencilerin güvenlik geçişi için alt geçitler yapılacak. Yine orada üzücü bir kaza meydana geldi. Otogar kavşağımızda ve OSB kavşaklarımızda köprülü geçitlerinin yapılması sağlanacak. Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde bu 2 kavşağın tamamlanması sağlanacak. Trafik yükünün ağır olduğu Fuar Kavşağı Şehitler Camii önünde alt geçit yapılarak trafik akışı rahatlatılacak.” şeklinde konuştu.

PROJE EKİBİYLE BİR ARAYA GELDİ

Gece geç saatlerde biten seçim çalışmalarının ardından Milliyetçi Hareket Partisi Seçim Koordinasyon Merkezinde proje ekibiyle bir araya gelen Küçükkurt, ekip arkadaşlarıyla birlikte Afyonkarahisar’ın geleceğine yön verecek projeleri, hedefleri, planları ile mevcut çalışmalar hakkında istişare bulundu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM