“Akom Ve Deprem Simülasyon Merkezi Kuracağız”

“Akom Ve Deprem Simülasyon Merkezi Kuracağız”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, “Akom ve Deprem Simülasyon Merkezi” kurmak istediklerini açıkaldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay, Akom ve Deprem Simülasyon Merkezi projeleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Adayı Uluçay yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar deprem riski taşıyan bir bölge. Bizlerde bu gerçeğin bilincindeyiz. Bu nedenle, şehrimizin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması için Akom ve Deprem Simülasyon Merkezini Projelerimiz arasına aldık. Olası bir afet durumunda hemen duruma müdahil olabilmek adına belediyemiz bünyesine ait, arama kurtarma gereçleri, seyyar aşevleri, kuru gıda, giyim ve ısınma malzemelerinin hazırtutulacağı aynı zamanda bünyesinde bir deprem simülatörünün olduğu bir merkez kuracağız. Projemizin bir diğer amacı ise Afyonkarahisarlıların deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağlamaktır. Proje kapsamında modern teknolojiyle donatılmış simülasyon odalarının yanı sıra, deprem sonrası yaşanabilecek senaryoların da canlandırılacağı bir alanın oluşturulacak.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM