AKÜREM’de Sağlıklarına Kavuşan Kuşlar Doğaya Bırakıldı

AKÜREM’de Sağlıklarına Kavuşan Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (AKÜREM) tedavileri ve rehabilitasyonları tamamlanan  kuşlar AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikle doğaya bırakıldı.

Etkinliğe; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mesut Civcivoğlu,  Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Gürler, AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin ile birlikte personel ve öğrenciler katıldı.

“SEMBOLİK OLARAK ÜÇ KUŞUMUZU SALDIK”

Etkinlik sonrası konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 3 Mart’ı Dünya Yaban Hayatı Günü ilan edildiğini belirtti. 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü vesilesiyle Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavileri tamamlanan yaban hayatına ait canlıları gerçek yaşamlarına saldıklarını ifade eden Rektör Karakaş, “Sembolik olarak 3 kuşumuzu saldık. Merkezimizde tedavileri tamamlanan diğer hayvanlarımız da kendi doğal ortamlarında salınacak. Yaban Hayatını Koruma Kurtarma Merkezimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı ile müştereken hizmet veriyor. Özellikle yaralanmış  ve tedaviye muhtaç canlar burada hassasiyetle tedavi ediliyor. Geride bıraktığımız süre zarfında AKÜ yönetimi olarak AKÜREM’i güçlendirdik. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Üniversitemizden iki tekniker burada çalışmaya başladı.” dedi.

“YABAN HAYATI DOĞANIN PARÇASI”

Doğanın bir ekosistem olduğunu ve ekosistemin bir parçası eksik kaldığında doğada sorunlar ortaya çıktığını vurgulayan Rektör Karakaş, “Yaban hayatı da ekosistemin bir parçası. Bu parçanın görevini yerine getirebilmesi için canlılarımızı korumamızın yanında nesli tükenmek üzere olanlar için önlemler de almamız gerekiyor. Bu anlamda Milli Parklar Bölge Müdürlüğü etkili bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Biz de Üniversite olarak Veteriner Fakültemizin desteğiyle rehabilitasyon sürecini gerçekleştiriyoruz. Dünya Yaban Hayatı Gününü de bu vesileyle kutluyorum.” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
AKÜ AKÜREM DOĞA KUŞ

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM