“Bakanlığım Dönemimde Muazzam Ağaçlandırma Çalışması Yaptık”

“Bakanlığım Dönemimde Muazzam Ağaçlandırma Çalışması Yaptık”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nü kutladı. Eroğlu, “Çevreye ve yeşile olan hassasiyetim sebebiyle Bakanlığım döneminde ağaçlandırma alanında büyük düşündük ve bu alanda muazzam çalışmalar gerçekleştirdik.” dedi.

60’ncı Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61. 62. 63. 64. ve 65’nci Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  “21 Mart Dünya Ormancılık Günü” nedeniyle açıklama yaptı.

“MUHTEŞEM ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI”

Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’un ve 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü gönülden kutladığını ifade etti. Eroğlu, “Tabiatın tekrar uyandığı ve ‘Yenigün’ manasına gelen Nevruz, Anadolu’da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde köklü ve zengin bir geçmişe sahiptir. Türkiye orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biridir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatmış olduğu Milli Ağaçlandırma Seferberliği neticesinde, ormancılık alanında muhteşem çalışmalara imza atmıştır. Yapılan başarılı çalışmalarla birlikte, toplumumuzda ormana ve ağaca olan ilgi ve alaka daha da artmıştır. Ülkemizde orman alanları dışında, okul bahçeleri, hastane ve sağlık ocağı avluları, ibadethane ve mezarlıklar ile yol kenarları da ağaçlandırmıştır.” dedi.

“TÜRKİYE ORMAN ALANINI ARTTIRAN NADİR ÜLKELERDENDİR”

Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çevreye ve yeşile olan hassasiyetim sebebiyle Bakanlığım döneminde ağaçlandırma alanında büyük düşündük ve bu alanda muazzam çalışmalar gerçekleştirdik. Yaptığımız gayretli çalışmalar neticesinde Türkiye orman alanını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Son 21 yılda takriben 5,5 milyon hektar alanda ağaçlandırma ve ormancılık faaliyeti yürüterek 7 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 2002 yılında ülkemizin orman alanı 20,8 milyon hektar iken, günümüzde 23,3 milyon hektara yükselerek 2,5 milyon hektar orman alanı genişlemiştir. Türkiye’nin orman alanları artarken, orman serveti de yüzde 44 artmıştır. 2002 yılında 1,2 milyar metreküp olan orman servetini takribi olarak 530 milyon m3 daha arttırarak 1,73 milyar metreküpe yükselmiştir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM