“Kanıksamıyor, Normalleşmiyor, Boykotla, Sabırla Zulme Karşı Duruyoruz”

“Kanıksamıyor, Normalleşmiyor, Boykotla, Sabırla Zulme Karşı Duruyoruz”

AFSÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Altıntaş, “Sessiz Hekim Yürüyüşü” nün 20’ncisinde “Kanıksamıyor, normalleşmiyor, boykotla, sabırla zulme karşı duruyoruz.” dedi.

“Sessiz Hekim Yürüyüşü” etkinliğinin 20’nci haftasında sağlık çalışanları Gazze’deki katliam ve soykırım için biraraya geldi. Gedik Ahmet Paşa (İmaret) Caminde öğle namazı akabinde okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılar Zafer Meydanına kadar yürüdüler.

“ADALETİN HAKİM OLACAĞI ZAMANA HAZIRLIK YAPIN”

Sağlık camiası adına konuşan Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Altıntaş, “Sözlerime asırlardır devam eden bir kuralı hatırlatarak başlamak istiyorum. Güç, zaman içinde el değiştirmektedir. Güç kimi zaman adalet sahiplerinin elindeyken kimi zaman zalimin elinde olmaktadır.” diyerek sözlerine başlayan AFSÜ Tıp Fakültesi Öğrencisi Furkan Altıntaqş, “Yıllar sonra bugün yaşananlar yorumlandığında gücün, zalimlerin elinde olduğu, adalet sahibi insanların zalimlere kıyasla zayıf kaldığı yorumu yapılacak. Bununla birlikte bir yorum daha yapılacak: Adalet sahiplerinin zayıf kalmış olmalarına rağmen duruşlarından asla taviz vermedikleri, asla ümitsizliğe kapılmadıkları, hak bildikleri yoldan vazgeçmedikleri söylenecek. Elbette gün gelecek, Güç el değiştirecek. İşte o zaman, çocuklar öldürülmeyecek, mazlumlar kurtulacak, zalimler hesap verecek. Ve biz bütün vicdan sahiplerine diyoruz ki: Adaletin hakim olacağı zamana hazırlık yapın. Ümitsizliğe kapılmayın. Siz adaleti görmeseniz de çocuklarınız görecek. Çocuklarınızı bu yolda yetiştirin. Bununla birlikte bir tespiti daha yapmamız gerekiyor: Şu an gücümüz sınırlı, mazlum kardeşlerimize desteklerimiz sınırlı, yapabileceklerimizin bir sınırı var. Yüreğimizi yaksa da bu gerçeği kabul etmemiz gerekiyor. Bu gerçeği kabul etmezsek işte o zaman yıpranırız, kaybederiz, pes ederiz. Biz pes etmeden doğru bildiğimiz yolda çalışmaya devam edeceğiz. Biz pes etmeden zalime karşı duranlardan olacağız. Biz pes etmeden mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“ŞAHISLAR OLARAK EN BÜYÜK DESTEK BOYKOTTUR”

Bu mücadelede yapılabilecekleri tekrar hatırlamakta yarar olduğunun altını çizen Furkan Altıntaş, “Şahıslar olarak yapacağımız en büyük fiili destek boykot. Tarihe baktığımızda görüyoruz ki hedef odaklı ve istikrarlı yapılacak boykot devlet yıkabilecek güçtedir. Olayların başladığı ilk günlerde boykot ürünlerini satan zincir marketleri boykot etmek konuşuluyordu. Şimdi ise katil İsrail’e açıktan destek veren firmaların boykotu bile zayıflıyor. Üzülerek görüyoruz ki boykot heyecanı halkımızda zayıflamaktadır. Bu sebeple diyoruz ki: Gücümüzü dengeli kullanalım ve boykotta istikrarımızı bozmayalım. Gıda, giyim, temizlik ürünlerinde boykotu uyguladığımız gibi sağlık ürünlerinde de boykotu uyguladığımızı halkımıza hatırlatıyor. Halkımızdan da doktorlar ve eczacılara boykotu hatırlatmasını bekliyoruz. Yapılan soykırımı, zulmü elimizle engelleyemiyor olabiliriz. Sözlerimiz bu zulmü bitirmiyor olabilir. Ancak yüreğimizle bu zulme karşı durabiliriz. Yüreğimizdeki ateş sönerse bunu hiçbir gerekçeyle açıklayamayız. Bu ateşin sönmemesi için eylemlere, yürüyüşlere devam edelim. Unutmayalım ki az olsa da istikrarlı olmak saman alevi gibi yanıp sönmekten daha etkilidir.”  diye konuştu.

“AZİMLE ZULME KARŞI DURACAĞIZ”

AFSÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Altıntaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Evet biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama unutmayalım ki bu zulmün bitmesi ancak Rabbimizin yardımıyla olur. Kendimiz için, çocuğumuz için ettiğimiz dualar kadar Gazze’deki kardeşlerimiz için de dua edelim. Duanın gücüne inanalım. Şimdi hep birlikte tekrarlayalım. Kanıksamayacağız, normalleştirmeyeceğiz, sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM