“Yerel Seçimler Vatandaşlarımızın Kendi Kaderlerine Hükmettikleri Gündür”

“Yerel Seçimler Vatandaşlarımızın Kendi Kaderlerine Hükmettikleri Gündür”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu memleketi, Afyonkarahisar’daki Selçuklu İlkokulu’nda kullandı

 

Afyonkarahisar’da oyunu kullanan Gültekin Uysal, Selçuklu İlkokulu’na eşi Hatice Uysal ile birlikte geldi. 1240 numaralı sandıkta oyunu kullanan Uysal, sandık görevlileri ile selamlaştıktan sonra perdenin arkasına geçerek tercihini yaptı.  Uysal, oyunu kullandıktan bina çıkışında 24. dönem AK Parti Afyonkarahisar eski milletvekili ve hemşehrisi Halil Ürün ile sohbet etti.

Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Uysal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin hayırlı olmasını diledi.

Arka arkaya gerçekleştirilen seçimler silsilesinin son merhalesi olan ’31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ni gerçekleştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Uysal, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. 16 Nisan 2017’den itibaren Türkiye’nin girdiği bir evre olduğu söyleyen Uysal, “Referandumlar, 2018 seçimi, 2019 yerel seçimi 2019’da tekrarlanan İstanbul seçimleri, 2023 yıllında 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı ve genel ve yerel seçimler. Aslında birbirinin tamamlayıcısı bir iklimde devam ediyoruz. O açıdan milletimiz değerlendirecektir, sadece bir yerel seçim değil, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ve alım gücü kaybını vatandaşlarımız kendi cephesinde bütün bunları değerlendirecektir.” dedi.

OĞUZHAN LÖK’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

Uysal, “Seçim güvenliği ile ilgili son bir kaç seçime gelinceye kadar endişe yaşamasak da artık bu seçimlerde endişeler yaşıyoruz. Bir takım saldırılar gerçekleştiriliyor. Dün de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde belediye meclis üyemiz Oğuzhan Lök’e, Cumhur İttifakı adayının bir yakını tarafından suratına asit atılması suretiyle bir saldırı gerçekleştirildi. Buradan bir kez daha sizlerin huzurunda bu saldırıyı kınıyorum. Arkadaşımıza geçmiş olsun dileğimizi paylaşıyorum. Dün geceden itibaren il başkanımız, ilçe başkanımız, belediye başkan adayımız Yaşar Toksoy ve tüm arkadaşlarımız hem hukuki hem tıbbi olarak meselenin üzerindelerdir. Bu tür hadiseler yer yer Türkiye’nin pek çok yerinde gerçekleşiyor. Afyonkarahisar’ımız bu manada daha sakin bir yer. O açıdan yerel seçimler vatandaşlarımızın kendi kaderlerine hükmettikleri gündür. Ümit ve temennimiz, Türkiye’de olan bitenin ışığında hem yerel hem genel manada Afyonkarahisarlı hemşerilerimin ve Türk milletinin kendi kaderine hükmedeceği bir gün olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM