“Afyonkarahisar başta olmak üzere bulduğumuz  her kürsüden milletin gerçeklerini haykıracağız”

“Afyonkarahisar başta olmak üzere bulduğumuz her kürsüden milletin gerçeklerini haykıracağız”

DP İl Başkanlığı’nın seçimine tek başkan adayı olarak katılan mevcut İl Başkanı Hikmet Bülbül ve ekibi 96 delegenin oyu ile göreve seçildiler. Genel Kurulda konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Afyonkarahisar başta olmak üzere bulduğumuz her kürsüden milletin gerçeklerini haykıracağız” dedi

Demokrat Parti (DP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı dün bir düğün salonunda başladı. Genel kurul toplantısına; DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin il başkanları, DP il teşkilatlarının üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.
“DEMOKRASİYE GÖNÜL VERENLER ORTAK İRADE KOYDU”
Genel kurul divanı DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık’ın başkanlığında; DP Antalya İl Başkanı Mahut Çil, DP Kütahya İl Başkanı Hakkı Yağız, DP Merkez Karal Kurulu Üyesi Asuman Umut, DP Dinar İlçe Başkanı Erdal Güçlü, İscehisar İlçe Başkanı Yıldırım Mercan’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını DP İl Başkanı ve başkan adayı Hikmet Bülbül yaptı.
“6’LI MASA GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ İNŞA ETME İRADESİDİR”
“Malumunuz üzere demokrasi kaideleri belirli olduğu için açık bir rejiimdir.” diyen Bülbül, “Bu rejimin tanınmış olduğu denetim ve şeffaflıktan rahatsız olanlar, demokrasinin kalbi olan parlamentoyu devre dışı bırakmışlardır. Anayasal denetim yollarını tıkamışlar, devlet imkanlarını sınırsız ve sorumsuz bir şekilde kullanmışlardır. Ülkenin kazanımlarından istifade etmek hususunda vatandaşlarımızı yandaş ve yandaş olmayan şeklinde ayırmışlar, her türlü kayırmacılığın ve ayrımcılığın mimarı olmuşlardır. Bugün partimizin Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın da içinde bulunduğu altılı masa, altı liderin ortaya koyduğu irade demokrasiyi yeniden devreye sokma, güçlendirilmiş parlamenter sistemi inşa etme iradesidir. Hukuk devletinde bulunması mümkün olmayan kaide dışı sıfat, zümre ve organları kaldırma iradesidir. Devlet mekanizmasını şahıs, sınıf veya bir zümre hesabına değil sırf milletin menfaati ve iyiliği için çalıştırma iradesidir. Bu irade tüm demokartların iradesi, hürriyet ve demokrasiye gönül vermişlerin, Gültekin Uysal ile yol yürümeyi şeref sayanların iradesidir. Bu irade galip gelecek. Bu irade memleketi kurtaracaktır.” dedi.
“YENİDEN BAŞA DÖNDÜK”
DP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, genel kurul toplantısı katılımcılarına hitap ettiler. Toplantının son konuşmasını DP Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal yaptı. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı genel kurulunda partililere hitap etti. Gültekin Uysal, kavga ve mücadelelerinin büyük ülke Türkiye’nin yarınlarının güzel olması için olduğunu söyledi. Mücadelesinde kendisiyle aynı yolda yürüyen dava arkadaşlarına müteşekkir olduğunu söyleyen Uysal, “Özellikle 6 Mayıs 2013 tarihinde İl Başkanı olduğumda destek veren beraber aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarımıza Afyon il kongremizde şükran duygumu ifade etmek isterim. Zor zamanlar geçiriyoruz. Yarın Türk tarihi yazılırken 20 yıllık bu dönem Osmanlı’da fetret dönemi olarak tanımlanan dönem gibi Türkiye Cumhuriyeti’nde fetret dönemi olarak yazılacaktır. Bereketli Anadolu topraklarında insanlarımızı Allah’a başı dik bir şekilde, huzurla, refahla, güvenlik içerisinde yaşatabildiğimiz bir Türkiye olarak keşke yolumuza devam edebilseydik. Geldiğimiz noktada maalesef güzel bir sözle ‘Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik.’ İşte döndük yeniden başa. Yoksulluğu bu coğrafyada kader olmaktan çıkarmak için büyüklerimizden aldığımız bu bayrağı taşımaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
“CUMHUR İTTİFAKININ DERDİ ERDOĞAN’IN İKTİDARINI SÜRDÜRMEK”
Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin eşit fırsatlarda yaşaması için mücadele verdiğimiz bir Türkiye’deyiz. Bugün maalesef bu büyük ülke ve bu büyük devleti kendi devleti kendi ülkesi ve devleti görmeyenlerin 20 yıldır adeta kravatlı bir soygunla sömürdüğü günleri yaşadık. Organize bir kötülüğü planlayan bir iktidara maalesef milletimizin iradesiyle düştük. Bugünkü mücadelemiz daha anlamlı ve büyüktür. Elbette yeniden yeter söz milletindir diyerek haykırmak mecburiyetindeyiz. Bu haykırışımız milletimizin isyanıdır. 20 yıllık süreçte aziz milletimiz mazeret bırakmayacak şekilde yetki verdi. Yetmedi mutlak surette güçte verdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında bir kişinin keyfiyeti için şaibeli de olsa yetki verdik. Milletimiz idrak etmeli ki kendi sofrasındaki ekmeği küçülüyor. Hakları gasp edilip hakları kendisine bir lütuf diye sunuluyor. Biz herkesin eşit vatandaşlık haklarına sahip olmalarını istiyoruz. Bu ülkenin kalkınmasıyla ilgili ufuklarını gördük. Büyük zafere giden yolda verilen önemli kararın alındığı gibi önemli bir kararı vermenin arifesindeyiz. Açık yüreklilikle ifade etmek gerekiyor karşımızda mert düşmanlar yok. Riyakarlık küpüne boyanıp, aklımızla oynamak için beyanlarda bulunmaktadırlar. İstanbul Büyküşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın müsebbibi bilesiniz ki Recep Tayyip Erdoğan’dır. Verdiğimiz varlık yokluk mücadelesinin herkesçe idrak edilmesi gerekiyor. Dini, milli bir takım nukutlarla hamaset yapacaklardır. 80 Yıllık cumhuriyet kazanımları bilerek ve istenerek takviye edilip insanlarımızı yardımlarla yaşamaya muhtaç ediyorlar. Bu iktidara bir daha fırsat versek neyi yapacaklar? Cumhur İttifakının tek bir derdi var, Sayın Erdoğan’ın, ailesi ve şurekasının iktidarını sürdürmektir. Büyük bir siyasi tecrübenin arkasından geliyoruz. Alnımız ak, başımız diktir. Ama bilesiniz ki iktidar mensupları alınları ak, başları dik şekilde gezemeyecekler. Afyonkarahisar başta olmak üzere bulduğumuz her kürsüden milletin gerçeklerini haykıracağız. Kogremiz hayırlara vesile olsun.”
BÜLBÜL VE EKİBİNE SANDIKTAN 96 GEÇERLİ OY ÇIKTI
Genel kurul toplantısı kurul raporlarının okunup oylanması ile tamamlandı. DP Afyonkarahisar İl Başkanlığı seçiminde 211 delegeden toplam 103’ü oy kullandı. Yedi geçersiz oyun çıktığı seçim sandığından 96 geçerli oyu alan Bülbül ve ekibi göreve seçildi. Tek başkan adayı olarak seçime katılan Hikmet Bülbül’ün listesinde yönetim kurulu üyeliklerine; Celal Attila, Mehmet Ardagal, Süleyman Uğur Ünsoy, Mahmut Tosun, Hasan Koç, İbrahim Çelik, Mustafa Tekeli, Hüseyin Uğuz seçildiler. Disiplin kurulu üyeliklerine; Basri Açar, Erkan Pınar, Yusuf Akgün, Ahmet Faik İntepe, Hecazi Bülbül seçildi. Kurultay delegeliklerine ise; Hikmet Bülbül, Adnan Demirel, Gürcan Şensoy, Besim Telek, Orhan Başaran, Nuri Oynağanlı, Celal Attila, Süleyman Ceylan, Yakup Gülbahar, Azmi Börekci, Aydın Köseoğlu, Erdal Güçlü, Mehmet Kamil Başbuğ, Kemal Çakır, Mehmet Özek, İbrahim Ölmez, Hüseyin Uyar, Süleyman Yaman, Zekeriya Doğan, Aslan Sayın, Hüseyin Uzun, Asuman Umut, Reşat Kırka, Osman Çelebi, Ramazan Güçlü, Erdem Mercan, Mehmet Ardagal, Halil Metin ve Faik Yavuz seçildiler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM