“Afyonkarahisar’a ‘Tarım Lisesi’ açılmalı

“Afyonkarahisar’a ‘Tarım Lisesi’ açılmalı

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Kemal Dere, Afyonkarahisar’a ‘Tarım Lisesi’ kurulmasının önemli olduğunu ifade etti

Dere, Afyonkarahisar’ın ülkemizde önemli bir tarım ve gıda şehri olduğunu ifade ederek, Tarım Lisesi’nin bugüne kadar kurulmamasının ise önemli bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Dere, “Patates, haşhaşı, domatesi ve daha bir çok tarım ürünü ile övündüğümüz Afyonkarahisar’da e yazık ki bugüne kadar bir Tarım Lisesi kurulmamış. Oysaki tarımın neredeyse bütün alanında olan şehrimizde Tarım Lisesi’nin olmaması gerek eğitim, gerekse de ekonomik açıdan önemli bir kayıptır. Tarım Lisesi ile çocuklarımızın tarlalarda yetiştirilen ürünlerin daha verimli ve yüksek rekoltede yetişmesinin önünü açacağına inanıyorum. Tarım Lisesi ile aynı zamanda gıda sektöründe de hatırı sayılır bir yere sahip olan şehrimizin katma değer ürünler gelişmesine katkı sunacağına inanıyorum. Bizler İYİ Parti kadroları olarak iktidarımız da yani yakın bir gelecekte bunu başararak, hem eğitim hem tarım hem de gıda sektörüne önemli bir kazanım sağlayacağımıza inanıyoru.” dedi.
“KURULACAK OLAN LİSE TEKNOLOJİK ALTYAPIYA SAHİP OLMALI”
Kurulacak lisenin aynı zamanda günün şartlarına cevap verebilecek nitelikte ve teknolojik altyapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan Dere, “Lisenin içerisinde toprak analiz laboratuarı olmalı ve öğrenciler çevre ilçelerden bile gelecek toprağı analiz edebilecek imkana sahip olmalılar. Lisede verilecek eğitimde örneğin hangi toprağın ne derece de hangi gübrenin kullanılması gerektiğini analizleri ile tasarruf da sağlanabilir.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM