Haşarı ile mücadele ediliyor

Haşarı ile mücadele ediliyor

Afyonkarahisar Belediyesi, haşarı ve böcekle mücadele ediyor

 

Afyonkarahisar Belediyesi, başta sivrisinekler olmak üzere vatandaşların huzurunu kaçıran haşerelerle mücadeleye devam ediyor. 58 mahallenin tamamında yapılan ilaçlamalar kapsamında 4 adet araç üstü makine, 8 sırt tulumbalı elaman ve ekipmanlar ile hem larva hem de uçkunla mücadele yoğun bir şekilde sürüyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ilaçlama çalışmaları haftanın her günü sabah ve akşam olmak üzere düzenli periyotlarda devam ettiriliyor. Larva ile mücadele ilaçlamaları ise sulak alanlar, menfezler, süs havuzları, çöp alanları, fosseptikler, dere, ırmak, çay ve gübrelik alanlarda sürekli yapılıyor.
Saha ekipleri vektörel mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle sabah saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama yapıyor. Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kaynağı olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklık, kanal, mazgal, su havuzları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları gibi kaynakları ilaçlıyor. Karasinek için de ayrıca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanırken kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yapılıyor. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM