“Çanakkale ile Kocatepe ruhu şahlanmalıdır”

“Çanakkale ile Kocatepe ruhu şahlanmalıdır”

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, 18 Mart 1915 Çanakkale ruhu ile 26 Ağustos 1922 Kocatepe ruhunun tekrar canlanması, tekrar şahlanması gerektiğine yürekten inandıklarını açıkladı

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği, Büyük Taarruz’un 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kocatepe Zafer Yolu Yürüyüşü’ne katıldı.
“BÜYÜK ZAFERİN ÖNEMİNİ GENÇ KUŞAKLARA AKTARMAK İSTEDİK”
Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan, dernek üyeleriyle birlikte Utku Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Özerkan, “Vatanın düşman işgalinden kurtuluşu için her türlü fedakârlığı yapan atalarımıza, gazi ve şehitlerimize olan minnet borcumuzu bir nebze de olsa ödeme amacıyla onların yaşadıklarını biraz olsun hissetmek istedik. Büyük Taarruz ile başlayıp Büyük Zafer ile noktalanan ulusal bağımsızlık savaşımızın önemini, tüm nedenlerini, sonuçlarını ve kazanımlarını genç kuşaklara aktarabilmektir. Zafere giden yolda Büyük Taarruz sırasında ilk adımın atıldığı Afyonkarahisar coğrafyasının tarihsel önemini anlatabilmektir. Türk gençliğinin Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, zorluklardan ve engellerden yılmadan 100 yıl önceki kararlılık ve azimle yürüdüğünü tüm dünyaya göstermektir. Bugün içinde bulunduğumuz zor günlerin aşılmasında o günkü milli ve manevi duyguları yüreğimizin derinliklerinde hissedebilmek ve gereğinin yapılması noktasında ulus olarak üzerimize düşen görevleri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gerçekleştirebilmektir.” dedi.
“ÇANAKKELE VE KOCATEPE RUHU ŞAHLANMALIDIR”
Mehmet Ali Özerkan, Kocatepe’de düzenlenecek olan Zafer Haftası kutlamalarının, ülkenin kurtuluş fitilinin ateşlendiği yer olması nedeniyle çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Özerkan sözlerini şöyle tamamladı: “Kurtuluş Savaşı’nda Afyonkarahisar coğrafyasının büyük bir öneminin olduğu herkesçe bilinmektedir. Cumhuriyetin çatısının çatıldığı Afyonkarahisar; Anadolu’nun geçiş noktası olduğu gibi Büyük Zaferin de kilidi olmuştur. Önemli bir kısmı ilimizde geçen ve zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un ilk karargâhı Kocatepe’de kurulmuştur. Şuhut ilçesinden Kocatepe’ye 1922 Ağustos’unun 25’ini, 26’sına bağlayan gece hareket eden komuta grubu, Başkomutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Fevzi Paşa ve İsmet Paşa’nın izlediği yol, ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun başlangıç noktası olmuştur. Vatanımızı düşman işgalinden kurtaran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket ettiğimiz sürece dışarıdan gelecek hiçbir tehdit ve tehlikeye boyun eğmeyeceğiz. 18 Mart 1915 Çanakkale ruhunun ve 26 Ağustos 1922 Kocatepe ruhunun tekrar canlanması, tekrar şahlanması gerektiğine yürekten inanıyoruz. Ve diyoruz ki Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü korusun. Bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM