“Bu topraklarda ebediyyen Türk Bayrağı dalgalanacak”

“Bu topraklarda ebediyyen Türk Bayrağı dalgalanacak”

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Zafer Bayramı Kabul Töreninde yaptığı konuşmada, yüz yıl önce elde edilen şanlı zafer mesajının açık olduğunu söyledi. Yiğitbaşı, “Şanlı zafer, 30 Ağustos’un mesajı açıktır. Bizler var oldukça bu topraklarda ebediyen Türk Bayrağı dalgalanacaktır inşallah.” dedi.

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi B. Selim Yiğitbaşı’nın ev sahipliğinde Büyük Zafer’in 100. yıldönümü nedeniyle 30 Ağustos 2022 Salı akşamı Korel Termal Otel’de Zafer Bayramı Kabul Töreni gerçekleştirildi.
DEVLET TEMSİLCİLERİ VATANDAŞ BİRARAYA GELDİ
Törene; Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AK Parti Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı 2. ACM Başkanı Fatih Serdar Köken, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, daire müdürleri, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclis Başkanı Dr. Sıtkı Merdivenci, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve dernek üyesi malul gaziler, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının il temsilcileri, gazetciler, vatandaşlar katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZAFER BAYRAMI MESAJI OKUNDU
Zafer Bayramı Kabul Töreni şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okunduktan sonra Afyonkarahisar Valisi Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, kabul töreni katılımcılarına hitap etti. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Yiğitbaşı, “Bizlere bu zaferi kazandıran Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Gazi Meclisimizin tüm üyelerini, kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlık uğruna verdiğimiz tüm şehitlerimizi şükranla yad ediyor, hepsine de Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sıhhat ve afiyetler temenni ediyorum. 30 Ağustos Zaferi bir milletin topyekûn orduya dönüşüp destan yazdığı kutlu zaferin yüzüncü yıldönümünü kutluyoruz. 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Ovası’nda elde edilen zaferle Anadolu topraklarıyla tanışan ve bu toprakları yurt edinen milletimiz, yine bir 26 Ağustos sabahı 100 yıl önce Afyon Ovası’nda Kocatepe’de başlayan Büyük Taarruz ile bu topraklara mührünü vurmuştur. Büyük Taarruz Zaferi ve 30 Ağustos’ta elde ettiğimiz zafer sadece topraklarımızın korunmasının ve kurtuluşun ötesinde, dünyanın mazlum milletlerine ilham kaynağı olmuştur.” dedi.
BU TOPRAKLARDA EBEDİYYEN TÜRK BAYRAĞI DALGALANACAK
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı sözlerini şöyle tamamladı: “Yüz yıl önce elde ettiğimiz şanlı zaferin, 30 Ağustos’un mesajı açıktır; Bizler var oldukça bu topraklarda ebediyen Türk Bayrağı dalgalanacaktır inşallah. Büyük Zaferin yıldönümü vesileyle, başta bu büyük zaferin mimarı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş’un ve direnişin bütün gazi ve şehitlerine, bin yıldır bu bayrak uğruna şehit ve gazi olmuş bütün vatan evlatlarını rahmet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyorum.” Kabul töreninde tüm konuklarıyla tek tek ilgilenen Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve eşi B. Selim Yiğitbaşı günün anısına fotoğraflar çektirdiler. Kabul töreni İl Müftüsü Sinan Kazancı’nın yemek duası yaptırmasıyla tamamlandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM