“Sayın Erdoğan; bu garabeti durdurun”

“Sayın Erdoğan; bu garabeti durdurun”

DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Yassıada ile ilgili değerlendirmede bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Uysal, “Bir umutla bir kez daha AKP iktidarı ve Genel Başkanı Erdoğan’a da seslenelim; bu garabeti durdurun” dedi

Demokrat Parti Genel Başkanı Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Yassıada ile ilgili haberler üzerine bir yazılı açıklama yaparak değerlendirmelerde bulundu.
“AKP YASSIADA DA ÇUVALLADI”
Gültekin Uysal, 2005 yılında temeli atılarak otel inşa edilen ve ismi Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak değiştirilen Yassıada’da gerçekleştirilen yıkım hakkında birçok kez ikaz ve eleştiride bulunmuştu. Uysal şunları kaydetti: “Yassıada ile ilgili haberler Ataol Behramoğlu’nun şu dizelerini getirdi aklıma; ‘Utanç insana özgü bir duygu sanılır. Utanan hayvanlar gördüm ben. İnsanlar tanıdım buna karşılık. Utanmak nedir bilmeyen.’ Çıkan haberler AKP iktidarının ‘Utanmak nedir bilmeyen’ tarafının izahıdır. Siyasetlerine fayda sağlayacağını düşündükleri her bir değeri, anı ve şahsiyeti hiç çekinmeden ve utanmadan araç haline getiren AKP iktidarı, geçtiğimiz yıl her türlü itiraza rağmen bir ‘rant’ projesi olarak hayata geçirdiği Yassıada’da da çuvalladı. Türk siyasi tarihinde bir ‘kara leke’ olan kurmaca yargılama ve idam kararlarının verildiği Yassıada, anısına aleni bir saygısızlık yapılarak lüks bir otelin de içinde yer aldığı bir projeye ev sahipliği yapıyordu. Bir kaç gün önce basın yoluyla aldığımız bilgilere göre adada faaliyet gösteren lüks otel zarar ettiği gerekçesiyle yerli ve yabancı yatırımcıların teklifine açıldı.” dedi.
“AİLE BÜYÜKLERİNİZİN HAKKINI TESLİM EDİN”
Gültekin Uysal sözlerini şöyle tamamladı: “Tarihte ‘kara leke’ olarak bellediğimiz adanın bu durumu adı ‘ak’ iktidar için asıl ‘kara leke’ halini aldı. Kendi ikballeri için bu adadaki zulmü yaşamış aile efratlarının anısına saygısızlığa ses etmeyen AKP iktidarı içindeki isimlere bir kez daha seslenmek istiyorum; Dün bu tarihin bir rant uğruna heder edilmesine sessiz kaldınız, anladık. Ancak buranın yabancı yatırımcıların, buraya ‘kâr’ nazarıyla bakacak sermayedarların girişine müsaade etmeyin. Bir kez olsun şahsi kârlarınızdan vazgeçin. Partimizin eski milletvekili Faruk Nafiz Çamlıbel’in ‘Mavi bir gölde elem katrasıdır Yassıada.’ diyerek en veciz şekilde anlattığı adanın elemini daha da katmerlemeyin. Taşıdığınız soy isimlerin, hakkı yenmiş anne, baba ve aile büyüklerinizin hakkını artık teslim edin. Bir umutla bir kez daha AKP iktidarı ve Genel Başkanı Erdoğan’a da seslenelim; bu garabeti durdurun. Zaten demokrasi ve adalet çizgisinde değerlendirince isimlerinin dilinizden dökülmesi saçma olan o abide isimlere daha fazla ihanet etmeyin.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM