3 Bant Bilardo maçları yoğun katılımla yapıldı

3 Bant Bilardo maçları yoğun katılımla yapıldı

Afyonkarahisar’da 124 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Bilardo Turnuvası ülke genelinde en çok katılım sağlanan 6’ıncı turnuva oldu

 

Afyonkarahisar 2022 yılı 2. il şampiyonası, 5-16 Eylül 2022 tarihleri arasında toplam 124 sporcunun katılımı ile tamamlandı. Sandıklı, Şuhut ve Merkez ilçelerde, 4 gün süren eleme turlarının ardından başarılı olan sporcular Mavi Dünya Bilardo Salonu’nda yapılan müsabakalarla turnuvayı tamamladı. Afyonkarahisar’da düzenlenen turnuva en kalabalık il şampiyonası olması nedeniyle rekor katılım olarak tarihe geçti. İstanbul 323, Ankara 225, İzmir 202, Kocaeli 152, Bursa 133 ve ardından Afyonkarahisar 124 katılımcı olacak şekilde Türkiye geneli katılım sayısı bakımından 6. sıraya yerleştik. Nüfusa oranla yüzdelik kesimde ise Afyonkarahisar ilk sıralarda yerini aldı.
Bilardo İl Temsilcisi Harun Yağıcı turnuva ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Genel ortalaması 1,200 olan sporcunun bir üst tura geçememesi, Afyon bilardosundaki kalitenin en canlı örneği oldu. İstanbul şampiyonu olan sporcunun genel ortalaması ise 1,150. Bunun ne anlama geldiğini açıklarsak, 100 vuruşta 120 sayı alan sporcumuz tur atlayamazken, 100 vuruşta 115 sayı alan sporcu İstanbul şampiyonu oldu. Turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum. İl temsilcisi olarak göreve atandıktan sonraki 2. İl şampiyonam oldu. Çıtayı her turnuvada yükselteceğimin sözünü vermiştim. Sporcu arkadaşlarımızın da katkılarıyla bu sözümüz gerçekleşmiş oldu. Darısı 2023’teki il şampiyonalarına.” dedi.
Final maçını izlemek Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Yılmaz Erşen, final müsabakalarını izledi. Sporcularla sohbet eden Kasapoğlu, Samsun’da bilardoya verdiği desteklerden bahsetti. Afyonkarahisar’da da en iyi şekilde desteklerini vereceğinin sözünü veren Kasapoğlu, bilardo severler de Kasapoğlu’na teşekkür ederek minnettar olduklarını dile getirdi.
2. İl şampiyonasında Tuncay Temirkaya şampiyon oldu. 2. Şükrü Suat Toydemir, 3. ise Ahmet Özaydın ve Alaattin Çevirim oldu. 10 sporcu 3-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Ankara Gölbaşı’ndaki Türkiye Bilardo Federasyonu Bilardo Kompleksi’nde düzenlenecek olan 2. Etap Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasına direk olarak katılım hakkı elde etti. Bunun yanında 10 sporcu da ön elemelerde mücadele edecek ve kazananlar şampiyonaya dahil olabilecek.
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM