“Sezonu güzel geçirelim”

“Sezonu güzel geçirelim”

Amatör liglerin başlamasına az bir zaman kala ASKF tarafından düzenlenen İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı’nda tüm katılımcılar aynı görüşte birleşti. Katılımcıların görüşü de “Güzel bir sezon olsun, sezonu güzel geçirelim” oldu

 

Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı, geçtiğimiz yıllara oranla daha geniş bir katılımla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı, Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Küpeli, İl Jandarma Komutanlığı’nı temsilen Binbaşı Soner Çalışkan, TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, TÜFAD Şube Başkanı Mustafa Keser, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Görkem Akayın ile amatör liglerde mücadele veren kulüplerin başkan, yönetici, antrenör ve sporcuları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ASKF Genel Sekreteri Alişan Akgün, yetkililere ve kulüp temsilcilerine teşekkür ederek yeni sezon ile ilgili kısa bilgiler verdi.
İstişare ve Bilgilendirme Toplantısı’nın ilk konuşmasını TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey yaptı. Nadir Güzbey, yeni sezon öncesi düzenlenen bu toplantının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Sporun paydaşları olan kurumların bugün burada en üst seviyede katılım göstermeleri spora ve sporcuya verilen önemi bir kez daha gözler önüne sermiştir. Spor basını olarak, geçmiş yıllarda olduğu gibi sporun gelişmesi için yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.
“ELİMİZİ DEĞİL, VÜCUDUMUZU TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”
Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise konuşmasında, daha önce görev yaptığı Samsun’dan örnekler vererek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Afyonkarahisar’a çok ciddi yatırımlar yapmış. Benim daha önce görev yaptığım Samsun’da bile bu kadar futbol sahası yoktu. Samsun’un birkaç temel tesisleri var. Onun dışında tabana yaydığınız zaman Afyon Samsun’u geçecek noktadadır. Samsun’un merkezinde toplasanız 4 tane sentetik futbol sahası var. Ama burada şu anda 13 futbol sahası bulunuyor. Ama bunların kontrolü bizde değil. Buna çözüm bulmalıyız” diye konuştu. Futbol taban birlikleri ve kulüplerin her zaman yanında olduklarını ifade eden İl Müdürü Kasapoğlu, “Şimdi burada belirlenecek sorunları not alıp, çözüm yollarını bulacağız ve çözüm odaklı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Ben, elimi değil vücudumu taşın altına koyacağım” ifadelerine yer verdi.
“SİZLERİN EMRİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı, toplantıda yaptığı konuşmada özellikle amatör kulüplerin antrenman yapabilmek için saha bulmakta zorlandıklarına dair eleştirilerine cevap vererek, Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki sahaların bakımını Belediye’nin yaptığını hatırlattı ve “Büyükşehir Belediyeleri bile kendi illerinde bulunan az sayıdaki sahaların bakımını yapmakta zorlanırken, Afyonkarahisar Belediyesi buradaki tüm sahaların bakımını gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar neticesinde de Afyonkarahisar adından söz ettiren bir kamp merkezi oldu. Kamp için Afyonkarahisar’a gelen takımlar ilimize büyük katsı sağlıyor. Büyük bir yükün altında olmamıza rağmen amatörlerimize de desteğimiz sürecek. Sizler olmadan profesyonel kulüplerin de olamayacağını biliyoruz ve bu nedenle Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in destekleri ile amatörlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da sizlerin isteklerini dikkate alarak, desteğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
“BAZI AMATÖR MAÇLARDA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞIYORUZ”
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne temsilen toplantıya iştirak eden Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Küpeli ise kentte oynanan bazı amatör maçların profesyonel maçlardan daha zor geçtiğini belirterek, “Gerek profesyonel liglerde ve amatör maçlarda, gerek salon sporlarında yapılan birçok etkinlikte güvenliği sağlamak adına il merkezinde görev yapıyoruz. Afyon’da oynanan ve ilçelerden taraftarıyla gelen bazı takımların düşme veya yükselme gibi maçlarında geniş önlemler almamıza rağmen, yan sahalarda oynanan bu tür karşılaşmalar, Zafer Stadı’nda oynanan profesyonel maçlardan daha zor geçiyor. Bu nedenle kulüplerimizden biraz anlayış ve daha centilmence mücadele vermelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
GÜNEŞ, KURALLARI ANLATTI
Zaman zaman kulüp yöneticileri ve antrenörlerin de sorular yönelterek şikayetlerini dile getirdikleri toplantının sonunda İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş doyurucu bir sunum yaparak, katılımcılara oyun kuralları ile ilgili bilgiler verdi. Değişen oyun kuralları ve tartışmalı konular ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunan Süleyman Güneş, toplantıya katılan kulüp yöneticisi, antrenör ve futbolcuların sorularına da cevap verdi.
Yeni sezonun başlamasına sayılı günler kala düzenlenen ve geniş bir katılımla gerçekleşen toplantının son derece verimli geçtiği gözlendi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM