Sağlık turizminin merkezi Afyon’un sınav merkezi olması hedefleniyor

Sağlık turizminin merkezi Afyon’un sınav merkezi olması hedefleniyor

Sağlık Der genel merkezince yürütülen AB projelerinden biri olan AB Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakımı Mesleki Eğitim Sertifikalandırma Afyonkarahisar Tanıtım programı hafta sonu yapıldı. Proje doğrultusunda sağlık turizminin merkezi olarak bilinen Afyonkarahisar’ın sınav merkezi haline getirilip hasta, engelli ve yaşlı bakımını yapan kişilerin sertifikalandırılması amaçlanıyor

 

Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (Sağlık Der) tarafından Avrupa Birliği Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakımı Mesleki Eğitim Sertifikalandırma Programı tanıtımı yapıldı. Tanıtın toplantısı 17 Eylül 2022 Cumartesi akşamı Budan Termal Otel’de gerçekleştirildi.
“AFYON’DA SINAV MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ”
Sağlık Der Genel Başkanı Kasım Sezen, dernek olarak yürüttükleri AB projelerinden biri olan “Sağlık-Der Voc-Test Projesi”nin Afyonkarahisar brifingi için hafta sonu Afyonkarahisar’a geldiklerini söyledi. Sezen, “Biz mesleki yeterlilik hususunda Çalışma Bakanlığı’nın Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun yürüttüğü bir proje için Sağlık Der olarak engelli, yaşlı ve çocuk bakıcılığı, görme engelliliği oryantasyonu projesi var. Bu projenin iller bazında brifinglerini gerçekleştiriyoruz. Bu projenin Afyonkarahisar’a ne gibi bir faydası olacak diye sorulursa; Biz engelli ve yaşlı bakımı ile ilgili belgesi olmayan, otellerde, huzurevlerinde çalışan insanlarımızın yaptıkları bu işle ilgili belge sahibi olmalarını istiyoruz. Lise ve üniversite seviyesinde usta, usta bakıcı sertifkalandırmasını yapmak niyetindeyiz. Afyon’da biz bir sınav merkezi oluşturacağız. Bu sınav merkezinde sözünü ettiğim bu mesleklerde sınav yapacağız. Sınavda başarılı olanlar AB’nde ve Türkiye’de de geçerli belge sahibi olacaklar. Eskiden bilindiği üzere usta ve usta öğretici belgesi olur. Bu tarz belgeler alan kişiler hem evlerde hem kurumlarda çalışabilmektedir. Afyonkarahisar sağlık turizmi olarak bilinen bir bölgedir. Mesela Avrupa’dan yaşlıların gelip soğuk kış günlerinde Türkiye’de barınması isteniyor. Onlara kim bakacak? Bununla ilgili Sağlık Der olarak mevzuatın geliştirilmesi için çalışmalar yapıyorduk. Bu çalışmalar doğrultusunda yaklaşık 2 yıl süren bir projenin sonuna doğru geldik. Yılbaşı itibariyle Afyon’da da bir sınav merkezi oluşturmayı düşünüyoruz.” dedi.
“MESLEKİ YETERLİLİK SERTİFİKASI İÇİN ÇALIŞILIYOR”
Sağlık Der Afyonkarahisar Başkanı Ramazan Kaya, derneğin uzun süre üzerinde çalıştığı AB projelerinden biri olan AB Hasta, Yaşlı ve Engelli Bakımı Mesleki Eğitim Sertifikalandırma Programı Afyonkarahisar programında projenin anlatıldığını söyledi. Kaya, “Engelli bakımında görev alanların mesleki yeterlilik kurumu seviyesinde belgelendirilmesi üzerine yapılan bir çalışmanın ilk tanıtım toplantısının Afyonkarahisar’da yapılması için başvuruda bulunduk. Derneğimizin genel merkezi uygun gördü. Bundan sonraki süreçte, yaşlı, hasta ve engelli bakımında hizmet veren, hizmete başlayacak olanların mesleki yeterlilik belgesi alabilmeleri için Türkiye’de ilimizin sınav merkezi olması için, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayan arkadaşlarımızın sertifikalandırılmasını istiyoruz. Böyle bir çalışma başlayıp, Ya Allah, Ya Bismillah dedik.” diye konuştu.
Proje sunumunu Öner Özcan gerçekleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM