Acar, meme kanserini anlattı

Acar, meme kanserini anlattı

Afyonkarahisar Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, meme kanseri hakkında kadınlara özel bir seminer verdi

 

Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi Kadın Kültür Evi’nde Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında Özel Fuar Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, meme kanseri hakkında seminer verdi. Seminerde farkındalığı artırmak amacıyla pembe kurdele takıldı. Katılımcıların pembe renkte kıyafetler tercih ettikleri görüldü.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yunus Acar, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu, 70 yaşına kadar yaşayan her sekiz kadından birinin meme kanserine yakalandığını ifade etti. Meme kanserinin kadınlarda akciğer kanserinden sonra en çok ölüme neden kanser türü olduğunu dile getiren Dr. Yunus Acar, erken tanı ve tedavinin önemine değindi. Meme kanseri görülme sıklığının hızla arttığını belirten Acar şunları kaydetti: “Her 8-9 kadından biri meme şikâyetiyle doktora başvuruyor. Dünya genelinde en hızlı artan kanser türlerinin başında meme kanseri geliyor. Dünyada her üç dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konuyor. 70 yaşına kadar yaşayan her sekiz kadından biri meme kanserine yakalanıyor. Alkol kullanımı, obezite ve egzersizden uzak yaşam anlayışı meme kanseri riskini artırmaktadır. Riski azaltmak için düzenli egzersiz, sağlıklı bir yaşam ve Akdeniz usulü beslenme gereklidir. Rutin tarama ve kontroller aksatılmadan yaptırılmalıdır. Mamografi taramasıyla kanser henüz oluşma aşamasındayken, kitle ele gelmeden 1 ila 2 yıl kadar önce hastalığın saptanabilmektedir. Yıllık çekilen tarama mamografisi meme kanseri kaynaklı ölüm oranlarını yüzde 46 oranında azaltmaktadır.” Seminer soruların cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM