AFİKAD’dan Cumhuriyet kutlamalarına anlamlı etkinlik

AFİKAD’dan Cumhuriyet kutlamalarına anlamlı etkinlik

Cumhuriyetimizin 99’ncu kuruluş yıldönümü nedeniyle AFİKAD tarafından “Cumhuriyet ve Kadın” konulu konferans düzenlendi

 

Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’ncu yıldönümü nedeniyle dün sabah M. Rıza Çerçel Salonu’nda konferans düzenlendi. Konferansa; Vali Yardımcısı Kübra Teymur, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, dernek üyeleri ve kadınlar katıldı.
“CUMHURİYET BÜYÜK BİR ANLAM İFADE EDİYOR”
Toplantının açış konuşmasını yapan AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu, dernek olarak Cumhuriyetimizin 99’ncu yılını kutlama etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Kadın konulu konferans düzenlediklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti. Hancıoğlu, “Cumhuriyet farklı binlerce cümle ile anlatılmış, ifade edilmiş olsa da Mustafa Kemal Atatürk’ün bir söyleminde belirttiği, ‘Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir.’ ifadesi cumhuriyetin en güzel anlatımlarından biridir. İnsanca ve insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmenin şartı da yaşamın her alanında eşit birey olarak var olmaktır. Cumhuriyet, özellikle yaşamda varlığı yeterince kabul görmeyen, yaşamın farklı alanlarında eşit hakka sahip olamayan kadınlar için çok daha büyük anlam ifade etmektedir.” ifadelerini kullandı.
“CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”
Hancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Savaş gibi en çetin koşullarda dahi erkeklerle birlikte sorumluluk alan ve çalışan kadınlar, yok sayıldıkları toplumda kendilerini görünür kılarak, güçlerini kanıtlamışlardır. Cumhuriyet ile hak ettikleri toplumsal statü ve görünürlüğünün yolu toplumdaki tüm kadınlara açılmıştır. Cumhuriyet ilan edileceğinin 99 yıl önce müjdelendiği 28 Ekim tarihinde ‘Cumhuriyet ve Kadın’ konusunu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi değerli hocamız Doç. Dr. Feyza Kurnaz Şahin’den dinleyeceğiz. Bu etkinlikte konuşmacı olmayı kabul ederek derneğimize destek veren değerli hocamıza ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkür eder, Cumhuriyet Bayramını kutlarım.” Vali Yardımcısı Kübra Teymur, konferansın açılış bölümünde yaptığı konuşmada Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın katılımcılara olan selamlarını iletti. Daha sonra AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Kurnaz Şahin tarafından “Cumhuriyet ve Kadın” konulu konferans verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM