Şen: Sesimize kulak verin

Şen: Sesimize kulak verin

Türkiye Cep Telefoncular Derneği Başkanı Şenol Şen, bir yıl kullanılmayan cep telefonları numaralarının kapatılmasının ikinci el cep telefonu ticareti yapan esnafa darbe vuracağını belirtti. Şen, “Sesimize kulak verin. Nasıl ki dünya beşten büyük ise, ikinci el cep telefonu ticareti yapan yüz bin civarındaki esnafımızda bu kanunu çıkartan ve sayıları beşi bulan rantçılardan çok daha büyüktür” dedi

Türkiye Cep Telefoncular Derneği Başkanı Şenol Şen, Zafer Meydanı’nda açıklama yaptı.
“YASA KLONLAMA SORUNUNU ÇÖZMEZ”
Şenol Şen, artan klonlama işlemlerinin önüne geçilmesi için 25 Ekim2022 tarihinde yeni çıkan kanunla, bir yıl kullanılmayan cep telefonları numaralarının kapatılacak olmasının ülkede 100 bini aşkın ikinci el cep telefonu ticareti yapan esnafı çok zor durumda bırakacağını söyledi. Şen, “Ne yazık ki, üzülerek söylüyorum, Mobil İletişim Araçları İş Adamları Derneği’nin (MOBİSAD)kanun teklifi vermesi ve jet hızı ilede bu kanunun yasalaşması bizi derinden endişelendirmektedir. Kabul edilen kanun ile cep telefonu IMEI sinyal süresinin 7 yıldan 1 yıla indirilmesi milyonlarca kullanıcı ve biz cep telefonu esnaflarını çok yakından ilgilendiren bir konudur. Bu yasa iddia edildiği gibi Türkiye’deki klonlama sorununu ortadan kaldırmaz aksine yüzbinlerce cep telefonu sahibi de diğer klon mağdurları arasına katar. Bizim gibi ekmeğini bu sektörden kazanan esnaf ile karşı karşıya getirilir.” dedi.
“BU YASA KLONLAMANIN ÖNÜNE GEÇEMEZ”
“Bahsettiğim ve klonlamadaki başlıca etken olan iki konuda da, maalesef idareciler olarak yetersiz kalınıyor. Bu yetersizliğin faturası da bizim gibi esnaflar ile suçu olmayan yüz binlerce hak sahibi kişiye kesilerek cep telefonlarımız kullanıma kapatılıyor.” diyen Şen, “İleride telafisi mümkün olmayan çok daha fazla mağduriyetler yaşanmaması için kanun düzenleyicinin bir sivil toplum kurumunun teklifi ile yasalaşan kanunu tekrar gözden geçirmesi gerektiği kanaatindeyim. Birkaç gün önce çıkarılan kanunla artık kaçakçılar, yurda kaçak sokulan cep telefonlarını aktif hale getirmek için 1 yıldan daha az kullanılmış telefonların imei numaralarını getirdikleri telefonlara klonlama yapacaktır. Bu durum Türkiye’de sayısı yüz bini geçen ve ikinci el cep telefonu ticareti yapan esnafımızı çok zor durumda bırakacaktır. Sattığımız cep telefonları kaçakçılar tarafından klonlanıp BTK tarafından da iletişime kapatılacak, bunun sonucunda da tüketici ile bizim gibi esnaflar karşı karşıya gelecektir. Bu yasa klonlamanın önüne kesinlikle geçmez.” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM