İGM 2023 yılı bütçesini görüşecek

İGM 2023 yılı bütçesini görüşecek

İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başlayacak. Kasım ayı boyunca 20 gün devam edecek olan toplantılarda 2023 yılı bütçesi hazırlanacak

 

İl Genel Meclisi’nin (İGM) 2022 Yılı Kasım ayı toplantılarının birinci birleşimi 1 Kasım 2022 Salı günü Meclis Toplantı Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak.
2023 BÜTÇE TASLAĞI GÖRÜŞÜLECEK
Toplantı İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın Başkanlığı’nda yapılacak toplantılarda 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 31. maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresinin 2023 yılı Performans Planının aynı kanunun 10. maddesinin (a) fıkrasına göre görüşülecek. 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 45. maddesi ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 29. maddesi gereğince, 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısı da mecliste ele alınacak. Sandıklı ilçesine bağlı Örenkaya köyünde yer alan, 131 ada, 1 parsel, 108 ada, 1 parsel ile 3110,3207, 3208 ve 3209 parsel numaralı taşınmazlarda kanal güzergâhı düzeltilecek amacıyla hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması konusunun görüşülecek. Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köyünde yer alan. 1631 parsel numaralı, mülkiyeti Fadime Güldalı’na ait 5.888.00 metrekare yüzölçümlü taşınmazın sanayi alanı olan imar durumunun Güneş Enerji Santrali olarak değiştirilmesine yönelik hazırlanan, imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması talebi görüşülecek.
BİRLİK EVİ’NİN KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NE TAHSİSİNİN KALDIRILMASI GÜNDEMDE
Emirdağ ilçesi Adayazı köyünde, mülkiyetleri İl Özel İdaresine ait 134 ada 1. 2 ve 7 parsel numaralı arsa vasfındaki taşınmazların Adayazı köyü tüz el kişiliği adına tahsis talebi meclis gündeminde yer alıyor. Sultandağı ilçesi Kırca köyünde 3 adet, Yakasenek köyünde 7 adet olmak üzere toplam 10 adet arsa vasfındaki taşınmazların satışı konusu değerlendirilecek. Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun kararma istinaden 2022 yılı katılım aidatı olan 300.000.00 TL ödeneğin aktarılması talebi görüşülecek. İl merkezinde Yunus Emre Mahallesi eski Nurcu Mahallesi Milli Birlik Caddesinde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait 534 ada 1 parsel numaralı, ahşap Birlik Evi vasfındaki, tescilli kültür varlığı olan taşınmazın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağlı “Turizm Danışma Bürosu” olarak kullanılmak amacıyla yapılan tahsisin kaldırılması talep ediliyor.
KADRO İHDAS TALEBİ GÖRÜŞÜLECEK
İl Özel İdaresi birimlerinin görev dağılımında, İl Özel İdaresi ve tüm kamu kurumların yapım, bakım ve onarım işleri tek birimin görevleri arasında toplanması için, boş kadro memur değişiklik cetvelinde belirtilen kadroların ihdası konusu görüşülecek. İl Özel İdaresinde münhal bulunan 1 adet birinci derece İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine bir adet birinci derece Yatırım ve İnşaat Müdürü kadrosunun ihdasını talep ediliyor. Ankara-Konya yolu bağlantısını oluşturan çevre yolu olarak kullanılan İscehisar İlçesi Ankara Yolu Mezarlık Alanı karşısından giriş-Gebeceler Çevre Yolu-Sülümenli Çevre Yolu-Çobanlar Çevre Yolu ve Şeker Fabrikası Konya Karayolu yolun ve ayrıca Gebeceler beldesi, Göynük köyü arası ulaşım güzergahının İl Özel İdaresi yol ağma alınması konusundaki komisyon raporları görüşülecek.
İMAR PLAN DEĞİŞİKLİK TALEPLERİ ELE ALINACAK
İl Özel İdaresinde kurulması planlanan KUDEP Denetim Bürosunda istihdam edilmek üzere boş kadro memur değişiklik cetvelinde belirtilen kadroların ihdası isteniyor. İscehisar ilçesine bağlı Doğanlar köyünde tapusunda 2569 ve 2571 parsel numaraları ile kayıtlı, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait toplam 24.422,28 metrekarelik taşınmazlar üzerinde “Konut Alanı Sosyal ve Teknik Altyapı Alanı” amaçlı hazırlanan, imar planı ve eklerinin onaylanması talebi görüşülecek. İl Milli Eğitim Danışma Komisyonunda görev yapmak üzere, İl Genel Meclisince seçilecek iki üyenin belirlenmesi konusundaki komisyon raporunun görüşülmesi. KUDEP Denetim Bürosunda istihdam edilmek üzere inşaat mühendisi, mimar, şehir plancısı ve restoratör çalıştırılması konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. Sultandağı ilçesinin Doğancık köyünde kanalizasyon şebekesinin yapımı sırasında tahrip olan yolun tamiratının yapılması ve Yeşilçiftlik belde Belediyesi ile ortak kullanılacak deşarj hattındaki kanalizasyon borularının yenilenmesi konusundaki komisyon raporları görüşülecek. Başmakçı ilçesinin Akkeçili köyünde yer alan 116 ada, 1 parsel numaralı taşınmazın tarım ve hayvancılık tesis alanı olan imar durumunun ortaokul alanı olarak değiştirilmesine yönelik olarak hazırlanan, imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu ele alınacak. Dinar ilçesine bağlı Uluköy köyünde yer alan 2726 parsel numaralı taşınmazın resmi kurum alanı olan imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesine yönelik olarak hazırlanan, imar plan değişikliği ve eklerinin onaylanması konusundaki komisyon raporu görüşülecek.
12 ADET ARACIN SATIŞ KONUSU GÖRÜŞÜLECEK
Çay ilçesine bağlı İnli köyünde yer alan 4494 ve 4495 parsel numaralı taşınmazların ayrık nizam olan mevcut imar durumunun bitişik nizam olarak değiştirilmesine yönelik imar planı değişikliğiyle ilgili komisyon raporu karara bağlanacak. Sinanpaşa’nın İğdeli köyünde yer alan, mülkiyeti Tınaztepe A.Ş’ye ait 103 ada 8 parsel ve Tınaztepe Yem Tarım ve Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketine 103 ada 9 parsel numarası ile kayıtlı, toplam 75.036.10 metrekarelik taşınmazlar üzerinde imar planı ve eklerinin onaylanması isteniyor. “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” amaçlı olarak hazırlanan, imar planı ve eklerinin onaylanması talebi görüşülecek. İl Özel İdaresine ait, ekonomik ömrünü tamamlamış toplam 12 adet araçların, satışı hususundaki ilgili komisyon raporları karara bağlanacak.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANACAK
Emirdağ’ın Dağınık köyündeki içme suyu hattında bulunan asbest boruların değiştirilmesi konusundaki komisyon raporları görüşülecek. Sandıklı’nın Çambeyli köyü ile Karadirek köyü arasında, köprü kavşağındaki 500 metrelik kısmına bariyer yapılması konusu ele alınacak. İhsaniye’nin Bozhüyük köyünde ilkokul binasında kayma ve çatlaklar oluşması nedeniyle yeni binası yapılması konusundaki komisyon raporları karara bağlanacak. Bayat ilçesine bağlı Yukarıçaybelen köyünde yeni yerleşim yerine, içme suyu ve kanalizasyon hizmetlerinin yapımı konusundaki raporlar karara bağlanacak. Başmakçı’nın Ovacık köyüne içme suyu terfi hattı ve binası yapım talebine ilişkin raporlar görüşülecek.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM