İl Özel İdaresi’ne Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kurulması düşünülüyor

İl Özel İdaresi’ne Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kurulması düşünülüyor

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi’nde yatırım ve ihalelerden sorumlu olması planlanan Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kurulması konusunu Aralık ayında İl Genel Meclisi üyeleri görüşecek. Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban, konu hakkında ön bilgilendirme yaptı

 

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının 17’nci birleşimi dün tamamlandı. Meclis üyeleri bugün sabah 18’nci toplantı için biraraya gelecekler. Dünkü toplantıya; MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP İl Sekreteri Beytullah Bostancı, İl Başkan Yardımcıları Mustafa Gün, İsmail Aydoğuş, İscehisar ilçesinin Olukpınar, Karakaya ve Karağaç köy muhtarları toplantıyı konuk olarak izlediler.
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
İhsaniye ilçesinin Bayramaliler köyünde kum ve balçıkla dolan sulama göletinin temizlenmesi talebinin dairesince incelenerek değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Emirdağ’ın Türkmenköyü içmesuyu deposunun bakım ve onarımının yapılması talebinin dairesince incelenmesi talebinin dairesince incelenip değerlendirilmesine karar verildi. Sultandağı ilçesinin Kırca köyünde deplase hat ve ilave şebekesinin yapılması talebinin dairesince incelenmesi talebinide dairesi yerinde inceleyip değerlendirecek. Emirdağ ilçesinin Başkonak köyü içmesuyu deposu bakım ve onarımının yapılması talebi dairesince incelenecek.
“TARIMA DAHA FAZLA PAY AYRILMALI”
Toplantıda söz alan MHP Grup Başkan Vekili Faruk Kökcür, toplantıya partisinin ve Grup Başkanı Mehmet Kocacan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldıklarını söyledi. Kökcür, “Meclis olarak Afyonkarahisar ilimizle ilgili köylerimiz ilçelerimizle ilgili çok önemli detaylar konuşmalar yaptık. Bu noktada bir şey çok önemli bunu söylemek isterim. Bilindiği üzere son dönemde tarım çok önemli hale geldi. Geçen hafta yapılan zirvede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erodğan tarımla ilgili sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekti. Ülkeler gıda konusunda tarım konusunda kendi kendine yeten ülkeler olması gerekiyor. Tabi öncelikle Türkiye olarak kendi ülkemizden bahsediyoruz. Bizim kendimize yetmemiz için dışarıya muhtaç olmamamız için ülkeler savaş halinde ve savaş olmadan önce de gıdayı tehdit olarak kullanabiliyor. Bu nedenle tarıma daha fazla pay ayrılması gerekmektedir. Bilindiği üzere köylerimizde hazine arazileri var. Boş olan araziler var. Bunları değerlendirmek bakımından buralara buğday, arpa ekerksek boş olan yerleri değerlendirirsek hem köylerimiz hem Özel İdare hem de Türkiye’mize gıda ekonomisi bakımından çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bunun değerlendirilmesini sizden istirham ediyorum.” dedi.
“27 KASIM PAZAR GÜNÜ ECZACI MİTİNGİNE HERKESİ BEKLİYORUZ”
Dazkırı CHP İGM Üyesi Eczacı Müyesser Ege Toker Altıok toplantıda gündem dışı söz alarak 27 Kasım Pazar günü Ankara’da yapılması planlanan büyük eczacı mitingine meclis üyelerini davet etti. Altıok konu hakkında şunları söyledi: “25 yıldır üyesi olduğum Türk Eczacılar Birliği (TEB) ve 54 eczacı odasının ortak karar alarak 27 Kasım’da Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda bir eczacı mitingi gerçekleştireceğiz. Daha önce 16 Ekim 2022 tarihinde kararlaştırdığımız mitingimiz Bartın’daki elim kazadan sonra ertelenmişti. Biz eczacılar 14 yıl aradan sonra bu mitingi neden düzenliyoruz? Kanser hastası annesi için gerekli olan hormon ilaçlarını şehir, şehir arayan çaresizler için bu mitingi yapıyoruz. Epilepsi hastalarının ilaçlarına ulaşabilmeleri için bu mitingi yapıyoruz. Gecenin saat 2.00’de acilde çocuğunu muayene ettirdikten sonra 80 liralık 2 şurup için 50 lira fiyat farkı ödemek zorunda olan İbrahim Bey için miting yapıyoruz. Şişe maliyetleri arttığı için bulunamayan çocuk şurupları için miting yapıyoruz. Hastanelerde morgun yanında yatan hastalara ilaçların tedarik etmek için çalışan hastane eczacıların gerekli olan saygıyı ve hak ettiği değeri alabilmesi için miting yapıyoruz. Bizler eczacı olarak birer parçası olduğumuz aynı toplumda birlikte yaşadığımız herkesi 27 Kasım’da yapacağımız mitinge davet ediyorum.”
“TÜRKİYE’DE
SON 20 YILDA SAĞLIKTA DEVRİM YAPILDI”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, her meslek grubunun ya da kişilerin yasal ölçüde toplantı kanununa uygun biçimde izin alarak her türlü eylem ve mitingi yapabileceklerini söyledi. Çoban şöyle konuştu: “Ecza Odalarımız böyle bir miting kararı almışlar, güzel. Demokratik bir tepkidir, elbette bir takım talepleri ve protestolarıda olabilecektir. Ama bunun yanında son 20 yılda gerçekten ülkemizin sağlıkta yaptığı devrim gerçekten dünyada gelişmiş ülkelere bile çok büyük bir örnektir. Bir Avrupa’da bir ABD’de Türkiye’deki sağlık sisteminin dörte birini bile bulamazsınız. Ne ilaç yönünden ne hastanede tedavi yönünden ne de operasyon ameliyat yönünden. Devlet Hastanesi’nde eskiden Müşteba bey diye bir başhekimimiz vardı. Kendisi İran asıllıydı. Türkiye’de tıp okumuş Azeri Türk’ü bir kardeşimizdi. Hollan’da da bir hastanede doktor kardeşi vardı. Kışın ağır bir grip geçirmiş. Kendi hastanesi 17 gün sonraya randevu vermiş. Ağır bir grip için. Bizim acil servislerimize hergün binlerce hasta gidiyor. Pek çoğu da acil vaka olmamasına rağmen, ‘Gündüz çok işim vardı gelemedim gece geldim.’ diyorlar. Devletimiz insanımıza çok güzel şartlarda her türlü ilgi gösterilerek bakımını sağlıyor. Elbette eksikler vardır. Yapılanların yanında eksiklerin oran takdirini milletimize bırakıyoruz.”
YATIRIM VE İNŞAAT MÜDÜRLÜĞÜ KURULMASI ARALIK’TA GÖRÜŞÜLECEK
İGM Başkanı Burhanettin Çoban sözlerini Aralık ayı meclis toplantılarında görüşeceklerini belirttiği bir konu hakkında bilgi vererek tamamladı. Çoban şöyle konuştu: “Konu meclisin takdirindedir. Ama öncesinde meclis üyelerinin bilgilendirilmesi gerekmektedir. İl Özel İdaremiz de bir takım müdürlükler var. Bunların içerisinde hem bakanlıklardan gelen paralarla ilgili yani ihalelerle hem de Özel İdarenin kendi kanununa göre yapması gereken yatırım ve inşaat işlerini ihale eden dört ayrı birim vardır. Plan ve Proje Müdürlüğümüzün başında Neriman Gül Albay var. Bu işleri büyük ölçüde bu birim yapıyor. Başında Ali Sütsatar’ın olduğu Kültür Şube Müdürlüğümüz ihale işlerini yapıyor. İbrahim Okumuş’un Yazı İşleri Müdürü olduğu birimde bazı işlerin ihalelerini yapıyor. Birde Kadir Örnek’in Müdürü olduğu Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce ihale işleri yapılıyor. Ben ilk etapta garipsemiştim Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Zafer Müzesi’nin ihalesini yapar diye. Konu ile ilgili Sayın Valimizin Başkanlığında Vali Yardımcılarımızla beraber bir toplantı yapıldı. Sonrasında Vali Yardımcımız bununla ilgili toplatılar yaptı. En sonunda tüm ihale ve yatırım işlerinin Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü adı altında yeni bir müdürlük kurularak yapılmasının daha iyi olacağına ve bu müdürlüğün kurulmasının İl Genel Meclisine teklif edilmesine karar verildi. Yetkililerimiz konunun meclisin takdirinde olduğunu ifade ediyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM