Milletvekili Köksal, yatırımların akıbetini sordu

Milletvekili Köksal, yatırımların akıbetini sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda devam eden bütçe görüşmelerinde, ilgili Bakanlara Afyonkarahisar’da yarım kalan yatırımların akıbetlerini sordu

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu.
“EYT’LİLERİN HAKLARINI VERİN”
Milletvekili Burcu Köksal, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yönelik, “Sayın Nebati, tarafınıza sorulan “EYT hazineye takıldı deniliyor.” şeklindeki soruya “EYT mi?” diyerek gülerek cevap vermenizi emin olun milyonlarca EYT’li ve aileleri unutmayacak. Onlar adına tekrar soruyoruz: Hakları verilmeyen “Çift dikiş türemiş.” diye mağduriyetleriyle alay edilen emeklilikte yaşa takılanlara bu bütçede kaynak var mı? Kamudaki tüm taşeron işçilere; belediye şirket işçilerinin, geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin kadroya geçirilmesi için bu bütçede kaynak var mı?” dedi.
“GURBETÇİLERİN
SORUNLARI ÇÖZÜLECEK Mİ?”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na gurbetçilerin sorunlarına aktaran Milletvekili Köksal, “Sayın Çavuşoğlu, Türkiye’ye sıla yolu veya izinli olarak Almanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Makedonya, Romanya, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg’dan gelen gurbetçilerimiz bulundukları yerdeki SGK’ye başvurarak, YUPASS numarası alarak sağlık hizmetinden yararlanıyordu. Ancak 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla, yapılan değişiklikle SGK geçici süreyle ülkemize gelen gurbetçilerimizi turist olarak kabul ediyor ve sadece acil durumlarda yazılan ilacı karşılıyor. Bu yüzden Belçika’dan Eskişehir’e, Emirdağ’a, Almanya’dan Sandıklı’ya, Bolvadin’e, Afyonkarahisar’a ve diğer ilçelerimize gelen gurbetçiler var. Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?” ifadelerini kullandı.
“YHT PROJESİNİN 10 YILDA
YARISI BİLE BİTİRİLEMEDİ!”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Yüksek Hızlı Tren projesinin ne zaman biteceğini soran Köksal, “Sayın Bakan, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi için 2012’de karar aldınız, 2013’te temel attınız, “2015’te bitecek.” dediniz, bitmedi, “2018’de bitecek.” dediniz, bitmedi, onuncu yıla girerken projenin yarısı bile tamamlanmadı. Sayın Bakan, bu projeyi niçin vadettiğiniz tarihlerde bitiremediniz? Onu bırakın yarısını bile tamamlayamadınız. Seçim vaadinizi niye yerine getirmiyorsunuz?” dedi.
“ZAFER HAVALİMANI BU YIL DA
ZARAR ETTİ, AFYONKARAHİSAR-ŞUHUT YOLU 7 YILDIR BİTMEDİ..!”
Bakan Karaismailoğlu’na Zafer Havalimanı’nda yaşanan zararı ve Afyonkarahisar-Şuhut yolunu da soran Köksal, “Afyonkarahisar’a yapacağız diye hemşehrilerimi kandırıp Kütahya’ya açtığınız Zafer Havalimanı bu yıl da zarar etti. 2022 yılının ilk on ayında verilen yolcu garantisi 1 milyon 98 bin 110 ama uçan yolcu 25.500; edilen zarar 5 milyon 653 bin 762 avro, bunlar bizim cebimizden ödenecek. Bu kadar zarar edeceğini bile bile bu havalimanını niye açtınız? Afyonkarahisar-Şuhut arası 30 kilometre bu, ilçemizle merkez arası bu 30 kilometrelik yolu yedi yıldır bitiremediniz. Yedi yıldır bitmeyen bu yol yüzünden insanlar ölüyor. Niçin bitiremediniz?” şeklinde konuştu.
“SADIKBEY TOKİ PROJESİNDEKİ MAĞDURİYETİ GİDERİN”
Afyonkarahisar Merkez Sadıkbey TOKİ projesinde hazırlanan ödeme planında çok büyük bir adaletsizlik yapıldığının önemle altını çizen Köksal, “85 metrekare konuta aidat bedeli 348 lira, avans bedeli 1.338 lira olarak belirlenmiştir, ısınma bedeli olarak da yine bu 85 metrekare daire için 12.863 lira belirlenmiş, 4 taksitte ödenmesi istenmiştir. 4 taksit ay bazına vurulduğunda aylık 3.250 liraya denk gelmektedir. 101 metrekare konut için 15.068 lira, 104 metrekare konut için 15.435 lira ısınma gideri istenmektedir. Adı üstünde dar gelirli vatandaşlar için yapılan bu konutlar için istenen bu ısınma giderinin ve aidat giderinin orada yaşayan hemşehrilerimin ödemesi mümkün değildir. Elinizi vicdanınıza koyun, lütfen bu mağduriyeti giderin. Gelin ulaşım bakımından da sıkıntılı olan bu Sadıkbey TOKİ’ler için doğal gaz veya AFJET’le ısınma sağlayalım.” dedi.
“TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR”
Kadro bekleyen taşeron işçilerinde sesi olan Milletvekili Köksal, “Kamuda çalışan kiralık araç şoförleri, belediye şirket işçileri, Karayollarında çalışan taşeron işçiler, 4 Aralık şartına takılan 696 sayılı KHK mağdurları, PTT’de çalışan taşeron işçiler, hastane, dezenfeksiyon, sterilizasyon, HBYS, bilgi işlem, laboratuvar, yemekhane, tomografi ve MR çalışanları, KİT’lerde çalışan bütün taşeronlar, kamu çağrı merkezi çalışanları, yüzde 70 şartına takılanlar, özel idare çalışanları, sosyal tesis çalışanları, diş, protez ve fizyoterapistler, vakıf personelleri, biyomedikal teknikerleri kadro bekliyor. Kadro bu insanlar için bir lütuf değil, haktır. Giderayak AKP iktidarı kadro vermezse de hiç merak etmeyin, iktidarımızda hiçbir taşeron işçi kalmayacak, herkese kadro verilecektir.” diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM