“Yeni yüzyılın bütçesi hayırlı olsun”

“Yeni yüzyılın bütçesi hayırlı olsun”

MHP Milletvekili Mehmet Taytak, 2023 yılı bütçesinin Cumhuriyetin 100. yıl bütçesi olduğunu belirtti. Taytak, “2023 yılı bütçesi yeni yüzyılı lider ülke Türkiye yapma yolunda atılan adımların bütçesidir. Yeni yüzyılın bütçesi vatanımıza, milletimize ve Afyonkarahisar’a hayırlı olsun” dedi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu.
“BÜTÇE MİLLETİN BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMELİDİR”
Mehmet Taytak, “Gazi meclis bütçe hakkını Türk milleti adına kullanmaktadır. Bu nedenle; Bütçe, toplumsal gerçekleri kavramalı, Türk Milleti’nin beklentilerine cevap vermelidir. Cumhuriyetin ilanıyla ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’ ilkesi devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini bulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nde egemenliğin tek sahibi doğrudan milletin kendisidir. Bugün bizler de milletimizin emanetlerine sahip çıkmak, refah seviyesini yükseltmek, ülkemizin iç ve dış güvenliğini sağlamak, kalkınmayı hedeflemek, istihdamının artırılmasına katkıda bulunmak ve ülkemizin ihtiyaçlarını desteklemek için hazırlanmış bu bütçeyi görüşmek için biraraya geldik.” ifadelerini kullandı.
“BU BÜTÇE YÜCE TÜRK MİLLETİNİN BÜTÇESİDİR”
“MHP olarak, istiklale tutkun, istikbale hazır bir şekilde ülkümüz uğruna, ülkemiz hayrına atılan ve atılacak her adımın dün yanındaydık, bugün yanındayız, yarın da yanında olacağız.” diyen Taytak, “Görüyoruz ki bazıları bütçe hesapları yerine, başka hesaplar peşindeler. Bu bütçe bazılarının söylediği gibi oranın buranın bütçesi değildir. Bu bütçe; Yüce Türk milletinin bütçesidir. Cumhuriyetin 100. yıl bütçesidir. Kaynağını milletinin alın terinden alan bütçedir. Devam eden yatırımların bütçesidir. Yeni yatırımların bütçesidir. Emekçinin bütçesidir. Sosyal yardımların bütçesidir. Yeni yüzyılı Lider Ülke Türkiye yapma yolunda atılan adımların bütçesidir.” ifadelerine yer verdi.
“AFYONKARAHİSAR BÖLGESİNİN YILDIZIDIR”
MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Cumhuriyetin 100. yılı denilince, Cumhuriyet denilince, akla cumhuriyetin kazanıldığı topraklar Afyonkarahisar’ın geldiğini belirtti. Taytak şunları kaydetti: “Afyonkarahisar; Tarihin, termalin, mermerin, lezzetin, zaferin başkenti ve bölgesinin yıldızıdır. Anadolu’nun kilididir. Lezzetli sucukların, pastırmanın, etin, sütün, kaymağın şehridir. Vatansever, misafirperver insanların şehridir. Bu şehir her şeyin daha güzeline layıktır. Afyonkarahisar bir sanayi şehridir. İlimizin 2021 yılı ihracatı 380 milyon 795 bin dolarken, 2022 yılında ihracat geçen yıla göre, yüzde 6,7 artarak 400 milyon 50 bin dolar olmuştur. En çok ihracat; Doğal taş ve mermer sektöründedir. Sanayi, ekonominin temel sektörlerindendir. Sanayi sektörü ne kadar önemli ise nitelikli işgücüne sahip olma da bir o kadar önemlidir. Bu nedenle Afyonkarahisar’da OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin artırılmasıyla, sanayicinin ihtiyacı olan mesleki becerisi yüksek, yenilikçi, üretken, vizyona sahip gençler yetiştirilecektir. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konu ile ilgili çok başarılı çalışmalar başlatmıştır. Bu sayede mesleki eğitim merkezlerimizdeki çırak, kalfa sayımız 159 binden 1 milyon 100 bine çıkmıştır. İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemlerde iş arayan değil, işte aranan nesiller yetiştirilecektir.”
“MUTLAKA TARIM MESLEK
LİSELERİ AÇILMALIDIR”
Tarım şehri Afyonkarahisar’da Tarım Meslek Lisesi açılması gerektiğini dile getiren Taytak, “Afyonkarahisar bir tarım şehridir. Bölgemizde Tarım Meslek Liselerinin açılmasıyla tarım sektörü için nitelikli insanlar yetiştirilecektir. Ayrıca çiftçimize, mesleki bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla çiftçi eğitim merkezlerinin kurulması ilimiz tarımına önemli bir katkı sağlayacaktır. Afyonkarahisar aynı zamanda bir jeotermal şehridir. İzmir ve Balıkesir illerimizde dünyanın en büyük jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulmuştur. Afyonkarahisar ilimizde jeotermal ısıtmalı tarıma dayalı ihtisas OSB’nin kurulmasını istiyoruz. Bu sayede, ısıtma maliyetlerimiz düşecek, dolayısıyla hem verim hem de karlılık artacaktır. Afyonkarahisar merkez, Gazlıgöl ve Sandıklı’da jeotermal seracılık yapılmaktadır. Jeotermal seracılık ile Sandıklı ilçemizde domates üretiminde 2022 yılı içinde 100 bin ton üretim gerçekleşmiş, 1,4 milyar ciro elde edilmiş ve 500 milyon TL gibi ciddi bir rakamla kar sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde kurulacak olan sağlık serbest bölge projeleri hayata geçirildiğinde, tıp, termal ve yaşlı turizmi konseptinde çalışmalar yapılacaktır. Bu projeyle bölgemizde; yabancı sermaye girişi ve istihdam artacak, yüksek tıbbi teknoloji girişi hızlanacaktır.” dedi.
“MERMER SEKTÖRÜNÜN ÇEŞİTLİ PROBLEMLERİ VAR”
Afyonkarahisar’ın bir mermer şehri olduğunun altını çizen Taytak şu ifadeleri kullandı: “Dünya doğal taş mermer potansiyelinin yüzde 40’ı Türkiye’dedir. Mermer ocak işletmeciliği yapan firmalarımızın, faaliyete başlayıncaya kadar geçen süreçte gerek mülkiyet izinleri gerekse güvenlik soruşturması süreci ile ilgili problemleri vardır. Ülkemiz ihracatını her yıl ortalama yüzde 40 arttıran ve ülkemiz ihracatının yüzde 3’ünü karşılayan mermer sektörümüz, yönetmelik üzerinde istenen değişiklikler yapılarak, hem ruhsat aşamasında hem de mülkiyet izinleri aşamasında ayrı ayrı güvenlik soruşturmasına gerek kalmaksızın, direkt ruhsat aşamasında geçirilen güvenlik soruşturması ile daha hızlı hareket edecektir.”
“HARBİŞ BÖLGESİNE 2023’DE
ANADOLU LİSESİ YAPILACAK”
Afyonkarahisar’ın lezzet şehri olma özelliğine dikkat çeken Taytak, “Afyonkarahisar aynı zamanda bir lezzet şehridir. Gaziantep ve Hatay ile birlikte ülkemizin 3 gastronomi şehrinden birisidir. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, gastronomi şehri olan Afyonkarahisar’a gastronomi enstitüsü açılacaktır, Merkez Gazi Mahallesi Harbiş Semti anaokulu ve 24 derslikli Anadolu Lisesi yapımı 2023 yatırım programlarına alınmıştır. 2023 yılı bütçesinin vatanımıza, milletimize, devletimize ve Afyonkarahisar’a hayırlı olsun. Afyonkarahisar aynı zamanda bir spor şehridir. 2021 yılında gençlik ve spor yatırımları protokolü imzalandı. Bu protokol ile spor turizminde de marka şehir olan Afyonkarahisar’ımızın, 18 ilçesinde gençlik merkezleri kurulacaktır. Akarçay’da su sporları merkezimizde kano sporunda iddialıyız. Ve su sporları ile ilgilenen herkesi Akarçay’a bekliyoruz. Spor otoritelerinden hem doğası hem çim alanları hem de altyapısıyla tam not alan ve her yıl yüzlerce futbol takımını ağırladığımız 14 tane futbol ve 1 adet atletizm sahası barındıran futbol kamp merkezimize başta süper lig takımlarımız olmak üzere tüm takımlarımızı bekliyoruz. Afyonkarahisar’ımız için yapılan ve yapılacak olan tüm yatırımlardan dolayı, ilgili tüm bakanlıklarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. 2023 yılı bütçesinin vatanımıza, milletimize, devletimize ve Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
“CUMHUR İTTİFAKI ZAFERLE ÇIKACAK”
Taytak sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyetimizin 100. yılında MHP ve AK Partinin oluşturduğu Cumhur İttifakı zaferle çıkacak. Büyük taarruzun 100. yıl dönümünü müthiş bir farkındalık ve milli bir şuur ile Afyonkarahisar’ımızda gerçekleştirdik. ‘Değmesin göğsümün üstüne namahrem eli’ düsturuyla vatan toprağını koruyanların, canı pahasına muhafaza ettiği bu topraklar düşmana geçit vermemiş ve zaferin müjdecisi olmuştur. Toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duran şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmaya devam edeceğiz. Allah’ın izni ile 2023’te Cumhuriyetimizin 100.yılında Afyonkarahisar yine başaracak, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı zaferle buluşacaktır. Büyük ve güçlü Türkiye’nin müjdecisi olacaktır. Ülkü Ocakları, özü sağlam sözü sağlam olan Türk gençliğinin yarım asırlık yadigârıdır. Kuşatmaları yararak, pusuları dağıtarak ülkücü olmanın zor, Ülkücü kalmanın daha zor olduğu dönemlerde ülkü ve ülke mücadelesini şanla şerefle yapan yiğitlerin ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diye haykırması ırkçılığı reddeden ve tüm insanlığı kucaklayan bir haykırıştır. Bu millete ve devlete sevdalı herkesi memnun eden, ihanet içinde olan tüm çevreleri de rahatsız eden bir haykırıştır. Bu duygu ve düşüncelerle son söz olarak diyorum ki, ‘Kahrolsun şer odakları, yaşasın Ülkü Ocakları’ Ne mutlu Türküm diyene”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM